Şu zerre sizi tanımayıp yargılayan tipler olur ya, onlardan bahsediyorum. O tarz biri misiniz, o tarz kişilere nasıl tepki veriyorsunuz? Ben genelde gülüp geçiyorum, cahille uğraşılmaz ama bazıları haddini aşıyor, işte o zaman işin rengi değişiyor.
Hiçbir şeyiniz olmayan insanlara karışır mısınız, size karışılsa alttan alır mısınız?
Bir şeyim olan insanlarada karışma hakkını bulmuyorum kendimde. Herkesin hayatı kendine, iyisi ile kötüsü ile. Belirli bi yaşa geldik ve yaşadık, herkes kendi hayatından sorumlu artık.
Bir başkası bana karışamaz, ister aile ister yabancı.
Alaaam o mesaja benzer bir mesaj alsam tek bir cevabım olur, onuda altta link olarak bırakırım. Fazla gelebilir KS’ye veya hoşuna gitmeyebilir, silebilirsin. Şimdiden affola 😅 fakat hadsizliğe cevabım bu olur. E haliyle küfür etmediğim için şarkı olarak gönderirim 👻 Orkundk’dan (uzun enişteme diss) A***** A**** K**** Y**** V** 🤣
Herkes kendi işine baksa ne güzel olurdu ama. Herkes kendi edebine ve namusuna baksa keşke, milletin namus bekçiliğini bıraksa. Başkalarından rahatsız olan gidip dağ başında veya kendilerine uygun semtlerde de yaşayabilirler smh 🤦♀️
Hiç uğraşmıyorum insanlari yargılamak işim değil. Ama benle olmuş bu durum ve eskiden çok sevdiğim şeyleri bıraktım insanların yüzünden, böylece yargılanmayayım diye. Ama artık değiştim, eğer bir şeyi beğenmezlerse, iki katını yaparım, beni istedikleri kadar yargılasınlar. Bu mesaj bana gelseydi çokk güzel bir cevap verirdim
Ben şöyle düşünüyorum: Hiçbir bağım olmayan insanların hayatına karışmam. Kim ne yapıyorsa kendine yapıyor sonuçta. Bana karışıldığında da çoğu zaman alttan alırım, gülüp geçerim çünkü herkesle uğraşmaya değmez. Ama saygı sınırı aşılırsa, haddini bildiririm. Sessiz kalmak her zaman zayıflık değil ama bazen dur demek gerekir.
Öncelikle şunu söyleyeyim, insanlar genelde kendi yargılarından yola çıkarak başkalarına karışmayı bir hak gibi görüyor. Böyle zamanlarda en sağlıklısı sınır çizmek, çünkü kendini savunmadığında bu durum tekrarlanıyor. Gülüp geçmek, enerjini doğru yerde kullanmanı sağlar, ama sınırlarını koruyamayacağını hissettiğinde de karşındaki kişiye net bir şekilde “Bu benim hayatım, sizinle bir ilgisi yok” demek gerekiyor. Sırf karşılaşılan cehaletle başa çıkmak için bile bu tepkiler kıymetli. 😉
Eşim görünce arzulamış ben de eşimi elalemin kızına baktığı için boşamak yerine kızınıza hasetlik besliyorum demiyor da. d kendisinin ahlaktan edepten haberi olsaydı zaten önce kocasına dönüp bir bakardı Allah'ın süslümanı.
Yaşadığım apartımanda bir kadın bu durumun aynısını yaşadı ve apartman grubunun içinden geçti. Galiba açık saçık giyinmiş birisi uyarmış kadını. Kadında ağzına geleni söyledi.
Karışmam sevdiklerim hakkında kimse bu cesareti de gösteremez her zaman o çizgiyi çekmişimdir biri beni tanımadan yaptı bunu bir kere toplum içinde verdim ağzının payını bir daha kimseye yapmaz