Çok kişiyle birlikte oldum hastalık kaptım babamla aram bozuldu anneme kötü davranıyorum. Kendimi kötü hissediyorum hep artık mutlu olamıyorum herkes beni kullanmak istiyor ve artık dayanamıyorum
4 gü
Çok kişiyle birlikte oldum hastalık kaptım babamla aram bozuldu anneme kötü davranıyorum. Kendimi kötü hissediyorum hep artık mutlu olamıyorum herkes beni kullanmak istiyor ve artık dayanamıyorum
Yapman gereken şey kendine yeni bir sayfa açıp ailene karşı yaptıklarından pişman olduğunu belli etmek ve ailenle yavaş yavaş iyi geçinmeye çalışmalısın bu şekilde üstesinden gelebilirsin o da zaman içinde birden olmasını bekleme.
Git güzel bir banyo ol. Sonra uyu iyice dinlen. Kalkınca iyi bir yemek ye ve bol su iç. Biraz spor yap. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Sonra nerden başlayacağını düşün sağlam kafayka sağlıklı karar alarak. Numaranı değiştir. Çevreni komple değiştir. Alkol sigara vs varsa kesinlikle bırak ve uzakdur. Ama önce bi kendine gel.
Kendine karşı acımasız olmak kolaydır. Ben kendime şunu hatırlatıyorum o anki kararı, o an sahip olduğun bilgi, duygusal durum ve tecrübe ile verdin. Geçmişteki kendine merhamet göster. Hata yapmak, öğrenmek demektir. Pişmanlık, geçmişteki seni cezalandırmak için değil, gelecekteki seni geliştirmek için vardır.
Seni kullanmak isteyen insanlardan uzak dur. Annenin bir suçu yok; ailenle aranı düzeltmeye çalış.
Ağlayarak, sinirlenerek hiçbir şeyi yoluna koyamazsın. Olan olmuş artık geleceğine odaklan, daha doğru adımlar atmaya bak.
Bu yazdıkların gerçekten derin bir üzüntü taşıyor ve içinde bulunduğun durumun ağırlığını hissettim. Şunu unutma; her insan hayatının bir döneminde hata yapar ve bu, insan olmanın bir parçası. Ancak önemli olan, o hatalardan bir ders çıkarıp kendini yeniden şekillendirmek. Kendine biraz zaman tanı ve çözüm odaklı düşünmeye çalış. Geçmişi değiştiremeyiz ama geleceği şekillendirmek elimizde. Kendini toparlamak için profesyonel destek almak da önemli bir adım olabilir ve bunu denemelisin. 🌱
Cevap
8Cevap
Yaptığın şeyleri artık yapma.. geçer gider düzelir..
Nasuh tövbesi et Allah'a c. c yönel kalbini Allah'a c. c ver namazlarına başla
Şüphesiz namaz kötülüklerden alıkoyar
Bundan kurtulmak mı istiyorsun peki yoksa sadece kus olman mi rahatsız ediyor seni
İnsanlar hatalar yapabilir yeter ki dersler alalım
çözüm belli ama sende o hal var gibi görnmüyor
geçmiş olsun kötü durumlar çözülür mi sence
Yabancı mıydı?
geçmez
En son ne zaman yaptın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?