Kolay kolay birinden şüphe etmem hislerime her zaman güveniyorum şüphe ediyorsam da vardır bir şey ve genelde öyle de çıkar.

Kolay kolay birinden şüphe etmem hislerime her zaman güveniyorum şüphe ediyorsam da vardır bir şey ve genelde öyle de çıkar.

Şimdi bir söz var. İlim maluma tabidir. Bilgi (İlim), bilinen şeye (Malûm) tabidir, yani ona bağlıdır ve ona uygun olmak zorundadır. Şüphe etmek birinden soğumanız için yeterli midir? Sorunuzla bunu kıyas yaparak bir sonuca varalım,
Şüphe, Henüz Tamamlanmamış Bilgidir (İlim Eksikliği) demektir. Şüphe, bir durumun veya kişinin gerçekliği hakkındaki bilginizin (İlim) kesin olmaması halidir. Zihniniz, malûmun (yani, partnerinizin dürüstlüğü, niyeti veya sadakati gibi bilinen şeyin) gerçekte ne olduğu konusunda kesin bir hüküm veremez.
Şüphe etmek birinden soğumanız için yeterli midir?" sorusunu, "İlim malûma tâbidir, yani bilgi, bilinen şeye bağlıdır ve ona uygun olmak zorundadır" prensibiyle çürüterek cevaplıyorum: Hayır, salt şüphe, tek başına kalıcı bir soğuma için yeterli ve mantıksal bir temel teşkil edemez.
Şüphe, sadece bir uyarı zili, yani "Git ve Malûmu (gerçeği) araştır!" emridir. Soğumak gibi ciddi bir duygusal yatırım kararı, ancak bu araştırmanın sonucunda elde edilen, gerçekliğe (Malûma) kesin olarak uygun olan (Tâbi olan) İlim (Bilgi) ile verilebilir. Bu nedenle, salt şüphe, soğuma için yeterli bir sebep değildir; soğumadan önce ispat zorunludur.
Sevgiler...
Evet şüphe etmek bazen birinden soğumak için yeterli bir sebeptir şüphe çoğu zaman insan doğruya götürür bazen bir insana yanıltacak durum olsa bile o bu şüphede insan yanılmadığı durumlarda söz konusu olur. Hiç kimse durduk yere bir şeyden şüphe etmez muhakkak şüphe edilmesi için karşıdaki kişi bir izlenim vermiştir.
Yeni tanıştığım her insana kontrollü yaklaşırım başlarda tam tanımadığım için şüphe duyabiliyorum bu yüzden temkinli yaklaşıyorum ama bunu karşımdaki kişiye yansıtmam.
Tanıdıkça şüphelerim doğru çıkarsa mesafemi korur, yavaş yavaş bitiririm.
Ama şüphelerimde sadece yanılmış da olabiliyorum güzel bir samimiyet kurarsam, sonrasında kendisine anlatıyorum: “İşte sen şöyle yapıp söyleyince böyle anlamıştım falan,” diye gülüp geçiyoruz.
Evet, çoğu zaman yeterli oluyor. Çünkü şüphe düştüğü an insanın iç huzuru kaçıyor, düşünceler değişiyor. Belki ortada kesin bir şey yok ama kalp bir kere soğumaya başladı mı eski sıcaklığı korumak zorlaşıyor. Şüphe, güveni sessizce kemiriyor; farkına vardığında mesafe zaten oluşmuş oluyor.
Şüphe genelde içinden gelen bir kırmızı alarm gibidir ve hislerin sana bir şeylerin doğru olmadığını söylüyorsa dikkate almalısın. Ama sadece kanıt olmadan birinden tamamen soğumak yerine, bu şüpheyi anlamaya çalışarak konuşmak daha sağlıklı bir yol olabilir. İki insan arasında dürüstlük varsa, çoğu şey konuşarak çözülür. Hislerine güven ama acele karar vermediğinden emin ol. 🌿
Cevap
23Cevap
Detaya katılıyorum ama şüphe ettiğim şey gerçek çıkarsa soğurum. Çıkmama ihtimali az da olsa var.
Şüphe bir kere düştüyse aklıma mesafe koyarım. Çünkü hislerime güveniyorum ve doğru çıkıyor genelde
Şüphe insanı yer bitirir maalesef dolayısıyla soğutmaması neredeyse imkansız
Evet
Bazı şüpheler çok derin olduğu için o insana karşı duygularını da etkileyebiliyor evet.
Sürekli de şüphe ettirip duruyorsa güvensiz hareketleri varsa ondan vazgeçerek kurtulurum
Hayır şüphelere göre hareket etmem. kanıt olması lazım benim için. o zaman silerim ya da hayatımdan çıkartırım.
Yeter de artar bile. İşin içine şüphe giriyorsa zaten güven yoktur ortada.
Şüphelenir ve o şüphemi doğrularsam zaten o kişi hayatımda olamaz.
Şüphelendiğime göre kendimce haklı sebebim vardır
Ne dediysem ne hissettiysem hepsi çıktı. Hislerime çok güvenirim hiç yarı yolda bırakmadı ama sadece şüphe soğumaya yetmez. Hislerimin ve şüphelerim doğrultusunda hareket ediyorsa veya doğru olduğunu öğrenirsem soğurum
şüphe çok güçlü bir duygu hafife alınmamalı ve çoğu zaman da dayanağı oluyor. yani durduk yere bu tohumlar atılmıyor birşeylere dayanarak şüpheleniyorsun. soğumaya da sebebiyet veriyor sorgulamaya da güvensizliğe de vs. kimsenin 4 4lük olamayacağını biliyoruz ama birlikte yol yüreyeceğimiz insanında sağlam olmasını temenni ediyoruz. Bu yüzden şüphe sakıncalı bence
Gerçekten seviyorsam bir süphe ile soğumam ama üzülürüm kendi kendimi yerim ve işin sonunda konuşurum kişinin cevabına ve kendini savunma şekline göre soğuyabilirim anlık olarak
Evet doğru
Tabii, içine şüphe düştüğünde ilişki devam ederken ayrılmaya başlıyorsun sen içten içe, sonra netlik kazanınca gözden çıkarmak kolaylaşıyor
Şüpheci biri değilim şüphecilikle uğraşamam elimde illa kanıt olmasi gerekiyor. Soğuma kısmına gelecek olursak ben en çok sahtekar insanlardan soğurum korkunç insanlar yakaladığım an buz gibiyim
Şüphe ettiğim konuya ve kişiye göre değişebilir. Ama çoğunluk duygularım da bi oynama oluyor
Şüphe yetmez ama şüphelenirken kendi kendimi yerim. Bu da duygularımı altüst eder.
Paranoklaştırıyor. Binbir kurgu yapıyorsun kafan da.
Elbette yeterlidir, ardından uzaklaşırım. Soru işaretleriyle yaşamak ızdıraptır. Sizin gibi ben de hissederim ve günün sonunda şüphelenmekte haklı çıkmış olurum. Hisler yanıltmaz.
Evet. Neyse ki hislerimiz sayesinde bazı zararların önüne geçebiliyoruz. Umarım iyi insanlarla karşılaşırsınız.
Şüphe etmek zamanla tüm bedene nükseder, düşüncelerinizi, ona olan bakışınızı değiştirir. Kendi adıma söyleyeyim; zaten şüphe ettiğim her şey de doğru çıkıyor, asla boşa değil. Şüphe ederken ondan ister istemez soğuyorum, sonra gerçeği görünce buz kesiyorum.
Şüphe duyduysam soğuma otomatikmen geliyor ama fevri de davranmam konuşurum şüphe ne kadar doğruya götürse de az da olsa yanılma payı da olabiliyor
Kuşku gerçektir bunu ilk arkadaşımda sezdim ve sattığı kişi de ve sonra kuzen ve arkadaşında hepsi doğru çıktı evet yeterli çünkü önceden uyarılıyorum bu konuda
Ben cok süpheciyim şüpheyi arastırırım sonra doğruysa silerim ama yine sogurum
Ona sorarım. Kuruntu yapmam. Net cevap vermezse soğurum konuşmam bi daha
Yeterli bir neden evet, ama sadece şüphe duyduğum için uzaklaşmam.. netleşdiririm
Belki kafada kurmuşumdur ama şüphe varsa gözlemlerim
Çok minik bişeyden içim buz kesebilir
Ve evet çokça yeterli
Şüphe insanı zamanla kemirir güvenin olmadığı yerde huzurda olmaz insan ister istemez soğur
Aynen öyle anında soğurum ve şüphelerim de hep doğru çıkıyor nedense
Hayır değildir. Hem benimde içimin rahat olması için şüphemin doğru çıkması lazım. O zaman soğurum
Şüpheye düşüyorsam karşımdaki insanın söylemlerinde bir tutarsızlık sezmişimdir ve artık sorgulama zamanı..
Evet yeterli...
Şüphe üzerine kimseyi töhmet altında bırakmamak lazım. Şüpheleniyorsam dile de getiririm... O işi çözerim...
Evet bir sebeptir en azından. Şüphe bazen tek gerçektir. Kurt düşürür içten içe kemirir. Güven sağlıklı bir ilişkide temelin sağlamlığı için şart.
Biraz öyle evet kafamda sorular olunca soğuk davranmaya başlayabilirim
Şüphemi doğrularsam soğurum 🙃
Kanıt gerek kanıt olmadan gözümle görmeden inanmam
Ama tabi insanı rahatsız eder
Şüphem yalnış da çıkabilir ama
Evet bende aynı öyle, darılmış gibi hissedersin, umarım anlatabildim🫶
İyice emin olmam gerek
Şüphe varsa soğukluk olur illaki..
Evet şüphe edince doğru çıkıyor genelde
Ben kolay kolay şüphe etmem ama edersem çıkar o yüzden soğumam direk bitiririm ilişkiyi
Şüpheye düşüreceği hareketler yaptıysa soğumuşumdur..
Şüphe zehir gibidir zamanla insanın içini kemirir ve tüketir
"Bu adam bir şey saklıyor." diye süphe ederim.
Yeterli değil ama şüphelerim dogrulanırrsa soğumam kesin ama.
şüphelenmem soğumam için yeterli değil kanıt şart ama hislere de güvenmek lazım
Sevgi aptal bişeydir. Herşeyin önüne geçer
Evet güvensizlik yaratır
Yetiyor çünkü şüphe içimi kemiriyor
Evet kesinlikle.
Fazlasıyla hemde yeterli
Yeterli olmasa bile tetikteyim demektir
Başkalarını bilmem ama benim için yeterli
Soğumam ama düşünürüm...
Yeterli bir sebep tabii
Bazı şüpheler yersiz de olabilir.
Açıklama tam da düşündüğüm gibi biraderim
Süphelerimde haklıysam soğurum, önce gozlermlerim.
Hislere güvenmeliyiz
Birinden soğumak içinEn büyük sebeplerden biri
Umutişki yüzünden artık kuşkulu biriyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?