O “şey” ile vakit geçirmiş - fakat önemli olan vakit geçirdiğim süre boyunca kendimi iyi ve huzurlu hissediyor olmam onun bende kıymetini arşa çıkarır. Hiç bir şeye değişmem kolay kolay (büyük konuşmayayım 🤦♀️)
En kıymetlilerim benim barbie bebeklerim ahaha şaka değil gerçek bu. Arkadaşlarım kendilerininkini ya çöpe atmıştır ya da hediye vermiştir başkalarına fakat ben onları kapsüle koydum ve yaklaşık bi 12 senedir uyuyorlar. Değerine bakarsak çokta değerli şeyler değiller 🙃
Çocukluğumun en güzel hislerini onlarla yaşadım severdim ilgilenmeyi, süslenmeyi. Oynadığım kuzenlerim gelir aklıma hayal meyal bilirim, ne de güzel anılardı..
Sonuç olarak onlara yüklediğim anlamda işin içine giriyor 🤔
Yani iki şıkı kabul ediyorum ordan olur mu? Ankette birini seçerim tabi 😇
Söz konusu “kıymet” olunca eşyalardan yola çıktım bilesin..
2
14 Yorumla
Soran
6 ay
Hımm.
O şeyle, geçirilen huzurlu zaman anlıyorum... O kadar kıymetliler diyorsun... İnandım ki 🙏 Sanırım herkesin kıymet verdiği bir şeyler vardır. geçmişte ya da gelecekte olacaktır...
Bu güzel anıların bir nişanesi olarak saklamak çok güzel olmalı...
Kaç senedir açıp kontrol etmedim ahahah hala nefes alıyorlardır herhalde 🤣
Severim çok hemide.. Antika dükkanından hediye alınan bi modern plakım var. Yeni nesil fakat antika ruhu var ondada görünüşünden kaynaklı, daha sonra o Ulustaki dükkana bende gittim ve bi biblo almıştım.
Severim yani ama dükkan açmam ya onun için yeterli bütçeye ve zekaya sahip değilim ahaha
Eheheh bebelere dikkat et yav o kadar sakınmış, saklamışın hatta kendinden bile... Plak he hiç dinlemedim lakin çok isterim bir gün dinlemeyi.. Finansal sorunlarıni anlarım lakin zekana laf ettirmem arkadaş 🙏
Çok keyifliiii.. sana bi ses atayım plak şarkısından bir gün (bugün zor, evde değilim 🙇♀️) Sezen Aksu, Barış Manço, Ahmet Kaya, Teoman, Neşet Ertaş arasından birini seç.
Teşekkür ederim kii fakat batırırım ben o dükkanı jdksdjd
Ama böyle olur mu sana zahmet vermiş olurum ki : /
Sağlık olsun be ne diyelim ... Bence kuzenimle ortak olursunuz iyi gider yürütürsünüz biriniz siparişleri alır.. öbürü kalite kontrol , bakım onarım.. köşeyi dönersiniz bence 🙏
Günümüzde esnaflık yapanlardan çok daha zeki ve akıllı bir kızsın Monroe'cim 🤩 Finans olayı ise. Kosgeb' e güzel bir sunum yaptık mı devlet desteği tamamdır.
Bugün etekleri diktiğimi gören ablam darlamaya başladı zaten dükkan aç diye ahaha
Bence; bana, çevreme, daha geniş ölçekte çevreye, dünyaya faydalı olan, zarar vermediği gibi fayda sağlayan şey değerlidir.
Bunun maddi karşılığı veya yeni bir şey olması da gerekmez. Elimin altındaki şeyden örnek vereyim.
Yakın bir tarihe kadar giyim tarzım oldukça muhafazakardı. Açılıp saçılmadım, yanlış anlaşılmasın. Sadece rahat ve kullanışlı olması önceliğim bir kıyafetin.
Haliyle upuzun parçaları da kullanamaz hale geldim. Yenisini aradım. Aradığım gibi bir şey bulamadım. Ben de bu uzun parçalardan birini kısaltıp dönüştürdüm. Çok şahane bir şey çıktı ortaya. Öyle ki en çok sevdiğim trençkotum oldu. Ayrıca yaşadığım zihinsel değişimin de sembolü gibi bir şey buu 🤩
Şimdi bu parçadan kestirdiğim kısmı da miniğime etek yapıcam. O da şahane bir şey olacak becerebilirsem.
Hayatta bunlardan daha anlamlı ve kıymetli ne olabilir ki?🥹
Annem biz küçükken kendi kıyafetlerini bize uyarlardı. Yani kendinden ödün verirdi. Kendi giymez bize giydirirdi. Ben bunu yapmak istemiyorum. Kendimi soyutlarsam hayattan keyif alamam. Bu da enerji ve motivasyonumu olumsuz etkiler.
O sebeple ki anca beraber kanca beraber 🥳
2
3 Yorumla
Soran
6 ay
İki şık olabilir en fazla eheheh : ) nonono (şaka tabiki) Bu güzel bir bir tanım gerçekten..
Giyim tarzına karışamaz kimseki... Elindekini değerlendirmenin önemini bilirim.. zira çok defa ah şunu neden attım demişimdir.. eheheh
Bu bir yana hakikaten giyim konusunda seçiçi olmadığım halde bile giyecek bir şeyler bulmak zor benim icin.. zira kalıplar ve bedenler kumaşa göre değişiyor ve ya uzun geliyor parçalar... Hani çok önemsemiyorum bir şekilde o açığı kapatıyorum.. l lakin senin gibi üretemem bu konuda elimin ayarı yok keseyim derken tek bacaklı pantolon elde ederim riske atmıyim ehehe..
Aaa kombin yapacağnız çok güzel olur aman nazara gelmeyin qurban..
Haklısın bunlar çok anlamlı şeyler beraber bir fotoğrafta çekinmeyi unutmayın hemi...
Evet mutlu ol , mutlu et beraber mutlu olun... Bu konuda haklısın.. minikte sana hak verir.. eminim : )
Bir şeyin kıymeti, bazen sadece onun varoluşsal niteliklerinden gelir. Bu, "özdeğer"dir. Çoğu zaman bir şeyi değerli kılan, onun ne olduğu değil, bizim için neyi temsil ettiğidir. Anı ve bağlam mesela: Sıradan bir taş parçası, sevdiğin birinin sana verdiği bir hatıraysa, dünyadaki tüm mücevherlerden daha kıymetli hale gelir. Ve sembolizm olur: Burada değer, nesnenin atomlarında değil, bizim zihnimizdeki hikayesindedir. Yani biz ona değer atfederiz; o, bu değeri kendiliğinden taşımaz. Bir şeyin kıymeti, bu üç unsurun birleştiği bir denge noktasıdır. Kendi değeri (özü) potansiyeli belirler, bizim yüklediğimiz anlam (zihin) o potansiyeli canlandırır, karşıdaki kişide bıraktığı his (etki) ise o değeri tesciller. Ancak asıl gerçek şu olabilir: Bir şeyin kıymeti, ona veda etmen gerektiğinde hissettiğin boşluğun büyüklüğü kadardır. Eğer bir şeyin yokluğu hayatında bir eksilme yaratmıyorsa, onun ne kendi değeri ne de senin ona yüklediğin anlam gerçek bir 'kıymet' ifade eder. 🤷🏻♀️
1
3 Yorumla
Soran
6 ay
Hepsinide çok güzel ifade etmişsiniz teşekkür ederim... Haklısınızda bunların oluşturduğu denge noktası ve kaybedilirken oluşan boşluk kadar..
Bu güzel soruyu görünce, "kıymet" meselesi üzerine biraz düşünmeden geçemedim. Bir şeyin değerini belirleyen çoğu zaman onun bize hissettirdikleri oluyor. 🌟 Nesnel bir değer varsa bile, ona yüklediğimiz anlam ve hisler her zaman işin içine dahil oluyor. Ne kadar derin bağ kurarsak, o kadar kıymetli oluyor. Sanırım, anket cevabım "Oluşturduğu hissiyat" olur. 🖤 Hissiyat olmadan değer pek tamamlanmaz gibi geliyor bana.
Ah, kafam karışık falan değil, sen de ne tatlı bir yorum yapmışsın öyle! 😏 Sana katılıyorum aslında, bir şeyin hissiyat ile bağ kurmadan gerçek kıymetini anlamak zor. İnsan, kalbinde anlam bulduğu şeyleri daha değerli görüyor sonuçta, değil mi? 🫶 Peki sence, insanın kıymetini ne belirler? 😉
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Anketler > Bir şeyin, kıymetini ne belirler? O şeyin, kendi değeri mi? Yüklediğimiz anlamlar mı? Karşıdaki kişide oluşturduğu hissiyat mı?