Sizde dinleyiverin eheheh
https://youtu.be/QQHolWRUvdM?si=9pYjXZuu2QCyj2gc
İyi akşamlaaaar 💖
insan kendine karşı genellikle objektif olamaz ve kırdığı kalpleri, “o benimkinide kırdı” diyerek üzerini örter.
Peki ya hiç düşündünüz mü, ya sizin kalp sizin kırdığınız kalplerin acısını yaşıyorsa?
“Kalbin gibi geçsin ömrün” sözüne “amin” derken tereddüte girdiniz mi hiç?

Bilmiyorum. Şu an aklıma geliyor. Yaklaşık 2 sene önce birini burdan tanımıştım. Değerli biriydi. Harika, iyi bir adamdı. buluşmuştuk güzeldi o zamanlar. Ben onu hak etmedim. Onu yarı yolda bıraktım , üzdüm biliyorum."Yerin yedi kat dibine gir, beter ol , öl, içtiğin sigara ciğerlerine yapışsın" falan demişti.
Onu aldatmadım ama sevedim. İyi biriydi, hoştu falan ama aşık değildim. olmadığı için bitirmek istemiştim , onu daha fazla üzmemek için. ve sonra iş arkadaşımdan hoşlandım ve onunla sevgili oldum. Ondan sadece ayrıldım. bunu direkt diyemedim ama anladı. sadece bazen o aklıma geliyor. Acaba onu üzdüğüm için mi bende üzüldüm sonraki ilişkimde diyorum istemeden. Çünkü çok sevdim , çok aşık oldum ve ne yaparsak yapalım biz mutlu olamadık. 2 sene geçti ve o 2 sene içinde biz ayrıldık barış hep bir şekilde birlikteydik. sürekli ayrıldık en sonunda çok üzüldüm, acı çektim. Ailem dahil istemedi onu. Arkadaşlarımda istemedi. Sanırım birini gerçekten üzünce sonunda sende üzülüyorsun. karma gerçeği var... kalp kırdığında, kalbinde kırılıyor.. Sen birinin kalbini kırarsan başkasıda seninkini kırıyor. bu yüzden dikkat etmek gerekiyor...
Belkide kendinler barışmalısın, kendini kabullen o defteri kapatmalısın belkide..
Evrenin dengesine güveniyorum fakat senin yaptığın yanlış bir şey değil. Aşık olmadığın için iletişimi kesmek en doğru şey aksi takdirde kandırmaya girer bu iş 🙏
Evet öyle yapacağım. Haklısın. aynen öyle...🙂
İyi akşamlar… 🌙
Bence insan en çok kendi kırdıklarından sınanıyor aslında.
Biz “hak ettim” ya da “o da beni kırdı” diye geçiştiriyoruz ama kalp öyle değil…Sessiz sessiz hesabını tutuyor. Belki de bazen yaşadığımız acı, farkında olmadan dokunduğumuz bir kalbin geri dönüşü…O yüzden Kalbin gibi geçsin ömrüm sözü hem çok güzel hem de insanın içine işleyen bir dua gibi geliyor. Çünkü kalbin temizse, ömrün de hafif oluyor; değilse ağırlığını mutlaka bir yerden hatırlatıyor...
İşte kalbi temiz olan amin derken tereddüte girmiyor kendinden emin olanlar.. 💫
Günaydın🌸
Acı, olgunlaştırır insanı sorumluluğu tamamen başkalarına atmadığı sürece.
Aldığı kararların sorumluluğunu alan kişiler bedelini de aslanlar gibi öderler.
Sorumluluğu daima başkalarına atanlar ise kısır döngüye girip, tekrar tekrar aynı acıları yaşar dururlar; taa ki ders çıkarana kadar.
Çünkü ders, sen öğrenene kadar devam eder.
Zihnine sağlık hanım’cım, son cümleye kadar o kadar haklısın ki..
Ders, insan öğrenene kadar devam eder 🙏
Senin de zihnine sağlık Monroe'cim 🫠
Boğazın daha iyi mi? 💖
Evet çok iyim bi burun kaldı bi de baş onada hap aldım artık migrende yok ama vurunca tam vuruyor 🙇♀️
Sen nasılsın hanım’cım? 💖
Nazal yıkama yapıyor musun arada böyle ihtiyaç olunca Monroe'cim 🙃
Hasta olmadan da mikropları öldürmek için arada nazal yıkama yapmak gerekiyor. Malum kalabalık ve havası kirli ortamlarda bulunuyoruz mecburen 🤦♀️
Benim de kafamın içinde basınç gibi bir his kaldı sadece. Beyindeki etki en zor geçermiş zaten normalmiş yani. Genel anlamda çok daha iyiyim 🙏
Yapmıyorum ya elim varmıyor korkuyorum 🤦♀️
Kendini yorduğundan ya da yoğunluktan kaynaklı mı bu acaba.. Kendine dikkat et hanım’cım aksatma keyfini, kahveni çayını 🙇♀️
Korkma kulak/burun/boğaz hepsine de çok iyi gelir o düzgünce yapınca.
Ana kaynak stres ama onu hallettiğimi düşünüyordum, yanılmışım 🙃
Stres tabi. Her hastalığın başlangıcı, ana karakter diyorum ben ona..
Gökhan Çınar tavsiye edebilirim ve Doğan Cüceloğlu.. Ben dinlerken hafifliyorum belki sanada faydası olabilir. Yani gram faydası oluyorsa bile kardır, olsun 🌸
Seni strese sokan şeyleri yok et ya da minimuma indiriver hanım’cım oluyorsa 🙇♀️
Yapicam mecbur bişiler teşekkür ederim canım benim 🙏🫠
Kendine iyi bak ihmal etme, ben söylemiş bulunayım yinede.. 💖
İyiyim merak etme canım 🫂
Sen de kendine iyi bak 🫠
Eveet.. Teşekkür ederimm 💖
Sineği yakaladınız mı bu arada 🤔
Kayboldu ne ölüsü ne dirisi yok ortalarda 😂
2 homo sapien ellerinde 2 sineklikle 1 sineği yakalayamadı. Sinek maytap geçti bizimle ahaha
Kaybolması iyi bence gözden uzak olması fena değil 😂
Bence de Monroe'cim günaydınn 💖
Günaydınnnn nerelerdesin 🙇♀️💖
Biri kalple alakalı dua edince duasını değiştirme talebinde bulunuyorum.. şaşırıyorlar tabi bunu duyunca..
"Bir yer var vücutta.. o , yer iyise insan iyidir. o , yer kötü ise insan kötüdür"
Kalptir, gönüldür elbette...
Mısırlılarda geri durmamış, kalbi duyguların kökeni ve vucuttaki tüm sıvıları dolaştığı yer olarak görmüşler... hatta nil nehrine benzetmişlerdir damarları ve içindeki sıvıyı bunun icin kalp önemliydi hatta onlar için beyinden daha önemliydi... Çünki mumyalama sırasında beyin ve tüm iç organlar alınıp . Kalp bedende bırakılırdı..
Farklı medeniyetler , farklı kavramlar atfetmiştir...
Peki bunlar neden önemli.. kalp reseptörleri vardır bir yerde denk gelmiştim şans eseri (beynimizle biliriz anlarız, lakin kalple hissederiz o kalptendir)..121. Günde ya da ona yakın bir süreçte bebek anne karnındayken tamamlanıp atmaya başlar.. kalp beyin gibi gelişimini 20 ya da daha fazla sürede tamamlamıyor. .
Kıyas yapamam, bizimde kalbimiz az kırılmadı be monroe.. fakat istemeden ya da isteyerek bizde kırmışızdır kalpleri.
Bunu bilmiyordum.. Kalbi bıraktıklarını, vay be 🙇♀️
Kalp hissediyor bencede yoksa bazı durumlarda hızlı çarpmaz dimi..
Olabiliyor be Psi, insanız. Duygulara yenik düştüğümüz olabiliyor.. Yinede kırmamaya gayret gösterelim biz 💫
Senin kalbi onarıver bakiiiimmm
Hissediyor hissediyor ben şahidim 🤣
Bende yapıyom, olduğu kadar olmadığııı..
Nasıı bilmiyorsunnn, neresi kırıksa oraya çalışmalısn
Nerde tekrarladın 😂
Ne bileyim birini görünce değişen kalp ritimleri diye düşündüm ben ya da fotoğraf bile yapabilir 🫢
Tekrarın tekrarının zararı olmaz 😌
İyi akşamlar 💞 Kalp dediğin hassas bir terazidir, kırdığıyla kırıldığı yan yana durur. Bazen insan, kendi haksızlıklarını fark etmeyi beceremez; çünkü egosu, vicdanının sesini bastırır. Ama dönüp kendi kalbine bir baktığında, orada her izden birer parça bulabilir. "Kalbin gibi geçsin ömrün" sözü, aslında insanın kendi iç muhasebesini yapması için kapı aralar. Kırdığın kadar kırıldığın bir ömür, adaletin yansımasıdır belki de. 🍂
Cevap
21Cevap
Kalbimin kırılmasına izin vermiyorum. Kalp kırmak ve incitmek de istemiyorum ama bazen duruşuma, hayır diyişime alınıp kirilanlar oluyo bu da onların problemi.
Ben daha çok kırılmışımdır ama dramatik hale getirmiyorum bunu, doğal karşılıyorum
Evet, analiz yapabiliyorum en azından.
O kırıldı sandı.
Çünkü aşkı sevgi zannetti.
Hep bekledi.
Klasik zamana bırakalım.
Zaman aynı mı kaldı.
İnsan onuru ve gururunu bir yerden sonra düşünmeye başlar.
Duvarı suladığınızda bile bir süre sonra çiçek açıyor.
Dönüp bakıyorum da.
Kimi insan zannetmişim diye.
Gülüyorum artık.
İşte aşka karşı olmam veya sevgiye bu kadar sıkı bağlı olmam o günlerde aklıma ve kalbime düştü.
Çoğu kez kızarlar bana. Güvene neden bu kadar çok odaklısın diye , işte bundan mütevellit.
Birini sevmek öyle ağızdan kolay çıkmamalı.
Çıkacaksa da karşılık bulmalı.
Elinize sağlık 👏
Ben kimseyi kırmayayım diye kırılan taraf olurum genelde. Bazen de kendime kızıyorum bu huyundan dolayı kırılsamda söylemem. Benim dedemin yanında biri kötü bir şey diyeceğim dese "sen kendine bunu yakıştırıyorsam söyle tabi " derdi. Bende kendime yakıştıramıyorum bir şey demeyi. İstesem bende kırıcı konuşabilirim ama elime ne geçecek hiç koca bir hiç.
Yaa.. Bence bunu kendin için yapıyorsun. Enerji tüketmiyorsun gibi düşün 😇
Kalbim çok değerli olup, ilahi adalete inandığım için, kendimi bildim bileli kalp kırmamaya çalışırım. Öfkeliyken tartışmaktan kaçınırım, öfkeli insanın üstüne gitmem. Kimseyi atmadım, aldatmadım, kullanmadım, ilk yumruğu atmadım. Kendi kafasında kurup, beni yanlış değerlendirip, yanlış anlayıp, sormadan ve sorgulamadan, kendi kendine beklentiye girip kırıldıysa da, üzgünüm… Kalbim kırıldıysa da herkesi kendim gibi görmekten kırılmıştır, yapacak bir şey yok, kendimden başka suçlu da aramam
Sen neymişsin be abi
Benim başkalarının kalbini kırmamın bende yarattığı acı, benim kalbimin kırılmasından daha az şiddetli değildir, sadece kaynağı ve şekli farklıdır. Kırdığım kalplerin sorumluluğunu ben taşıyorum; kırılan kalbimin acısını ise ben iyileştirmeye çalışıyorum. Her ikisi de benim insan olmamın ve bağ kurmamın bir parçası.
Bu zamana kadar kimsenin kalbini kırmadım en azından bilerek kırmadım. Çünkü en çok korktuğum şey kalp kırmak ve kul hakkına girmek... Rabbim korusun
💫🙏
Kimseyi kasten kırdığımı hatırlamıyorum; hep kırılan ben oldum, yeter ki kimse kırılmasın dediğim için.
Ah be..
Benim yerime şaaap sen
Hayırrr tabi ki ilk emojiye ithafendi o 🤣
Kalbim pek kolay kırılmaz, umursamaz olduğumdan kaynaklı galiba bundandır ki kırdıysam etkilenmedim.
Oh be melankolik daim olsun boş ver dünya bomboş 🥳
Karmaya inandığım için, dikkat ediyorum kimseyi kırmamaya
Kesinlikle 🙃
Kimsenin kalbini kirmamaya dikkat ediyorum ama onlar benimkini kırmaktan hiç bir zaman vazgeçmiyorlar en yakınlarım ve en güvendiklerim kalbi kırarlar.
Zaten kalbi değer verdiklerimiz kırar 🙇♀️
Kimseyi kırmadığım için rahatım da zamanın da çok kırılmıştım.
Karşıdaki insan kırılmış olabiliyor sen fark etmeden ://
Kasıtlı değilse sorun değil :)
Kalpler kırılır, buna anlam yüklemeye gerek yok..
Dimi 🤦♀️
Kırdığım kalplerden çok daha fazla kırıldı benim kalbim.
Kırılmamaları için daha fazla kırıldım, cidden değmezmiş.
Çok şükür öyle bir sıkıntımız yok
Müthiiişşş
Rica ederimm
Kırıldı , ilk defa bu kadar hissettim hemde
Umarım onarılmıştır 🙏
Bizi kim kirabilir ki 😏😏
🤦♀️
😂😂
Haddinden fazla kırıldım
Bundan sonra güneşli günler olsuuunnn
Herkes her şeye kırılıyor kız halimiz ne olurdu :D no no no
Bilmem kırılmıştır herhalde
Aman boş ver ya 😀
Bosverdim 😂
Daha fazlası kırıldı
Hayır kesinlikle
Evet kırıldı
kırılmadı kırmadım da o kdr yaa yoksa kırdımmmı?
Önce kırılmayı öğrettiler sonra kırmayı.
Hakettiyse kırarım yoksa üzmem kimseyi.
Kalbimi Kıranlar kadar ben kalp kıramadım
Kırıldı tabii ama o kadar kırmadım
Haddinden fazla kırıldı
Kırıldı
Kırmadım ki
fazla değil
Kırmam
Kimse yaşattığın yaşamadan ölmez.
Kırıldığım kadar kırmadım
Pek kalp kırmadım
Bilemem