Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. Bu duyguların hepsi aslında aynı kökten beslenir; kendinle kurduğun ilişki. Özgüven eksikliği, çekingenlik, utangaçlık ve kıskançlık; insanın kendini yeterince değerli, güvende ve kabul edilmiş hissetmediği yerlerden çıkar. Yani “bir sorun”dan çok, bir sinyaldirler. İnsan özgüvensiz olduğunda, dış dünyanın onu nasıl gördüğüne fazlasıyla odaklanır. Çekingenlik ve utangaçlık, “yanlış bir şey yaparsam sevilmem” korkusunun sessiz savunmalarıdır. Kıskançlık ise çoğu zaman karşıdakine değil, kendine duyulan güvensizliğin yansımasıdır. “Ya ben yetmezsem?”, “Ya terk edilirsem?” soruları, duygunun arkasındaki asıl sestir. Bu duyguları aşmak, onları yok etmeye çalışmakla değil, anlamaya cesaret etmekle başlar. Kendine şu soruyu sormak çok dönüştürücüdür; “Ben hangi durumda kendimi yetersiz hissediyorum ve bu his ilk ne zaman ortaya çıktı?” Çünkü çoğu zaman bugünkü tepkilerimiz, geçmişte öğrendiğimiz korunma biçimleridir. Küçük ama gerçek adımlar çok önemlidir. Büyük bir özgüven sıçraması beklemek yerine, kendinle verdiğin sözleri tutmak özgüveni inşa eder. “Yapamam” dediğin bir şeyi biraz yapabilmek bile, zihne şu mesajı verir; Ben kendime güvenebilirim. Utangaçlık da böyle yumuşar; çünkü artık “kusursuz olmak zorunda değilim” dersin. Kıskançlık ise, kendini başkalarıyla kıyaslamayı bıraktığında yavaş yavaş çözülür. Çünkü insan, kendini değerli hissettiğinde kimseyi kaybetmekten bu kadar korkmaz.
En önemlisi şu; Bu duygular senin düşmanın değil. Onlar, iyileşmek isteyen taraflarının sesi. Onları bastırmak yerine dinlediğinde, zamanla zaten dönüşürler.
Özgüven, cesur insanların değil; korkmasına rağmen kendini terk etmeyen insanların özelliğidir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
6 ayTek başına hiç sinemaya gittin mi? 😀
Ya da dışarda tek başına yemek yedin mi? İnan bana insanlar başındaki dertlerle ve düşüncelerle o kadar meşgul ki, kim nerde ne yapıyor hiç umursamıyorlar. Dünya kocaman, bizler içerisinde bi nokta bile etmiyoruz 🙃
Bu yüzden içinden gelen her şeyi kimseyi beklemeden yap. Sinemaya gitmek istiyorsan git, kahve içmek istiyorsan iç. Tatil istiyorsan çık.
Hayatı bekleme sadece yaşa.
Yardımcı olabilecek olan YouTube videolarıda var. O kadar motive ediyorlar ki insanın kanat takıp uçası geliyor 😌

Bu kocaman evrende, bizler miniciğiz. Hayat ertelenmeye gelmez..
Özgüvenini kendini dışarı atarak geliştirebilirsin, tıpkı çekingenliğinide geliştirebileceğin gibi 😇
03 Yorumla- 6 ay
Tek başıma olsam bişey olmaz değil mi
- 6 ay
@Selinawoman haklısın. Tek başına bir şeyler yapmak çok da tatmin edici. Arada bir sinemaya tek başıma gittiğim oldu. Dışarıda tek başıma yemek de yerim kahve de içerim. Çok büyük özgürlük bu. Kimseyi beklemeye gerek yok.
- 6 ay
@JaponKoibalığı aynen öyle çok güzel dedim. Büyük özgürlük bu, kimseyi beklemeye gerek yok.
Bende tek başıma bir şeyler yapmayı çok seviyorum, keyif alıyorum. Hayat beklemek için çok kısa 😌
@isimsizdiss hayır, ne olabilir ki?
- Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
6 ayÖncelikle bulunduğun koşulları ve durumları değiştirmeden bir gelişim olmaz.. Bulunduğun kabin formunu alırsan önce kabi değiştirmek lazım.. bunun içinde ufak başlangıçlar yapman gerek. kendin için birşeyler yapmak ve bunu tek başına yapmak gibi. Düzenini değiştirecek şeyler bul. Keyif alabileegini düşündüğün. Mutlaka vardır ilgi alanların. Onlara yönelik faaliyetlere katil. Önce kenardan izle giderek dahil ol bir zaman sonra farkında bile olmadan uyum sqglqdgni göreceksin.. Cqbalamazsan romantik sozler beybude beklzntiler içinde geçer gider zaman.. Minikte olsq adımlar atman gerekiyor.. Zman ve hayat seni beklemez :))
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
6 ayBu duyguların hepsi insani şeyler zamanla ve doğru insanlarla azalır özgüven de bir anda gelmez küçük adımlarla gelişir kendini tanıdıkça çekingenlik azalır kıskançlık da güvenli bir ilişkide yavaş yavaş söner önemli olan kendine yüklenmemek ve değişimin zaman istediğini bilmek
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Özgüven eksikliği, utangaçlık ya da kıskançlık gibi duygularla başa çıkmak, uzun bir süreç gerektirebilir ama kesinlikle imkansız değil 🌈. Öncelikle bu duygular herkesin zaman zaman yaşayabileceği doğal şeyler, bunu bilmekle başla. Kendine yönelik yargılarında daha şefkatli olmayı öğrenmelisin. Küçük adımlarla, kendi başarılarını takdir ederken sosyal ortamlara girmeyi deneyebilirsin. Kıskançlık duygusundaysa, bu his aslında seni harekete geçirmek için bir sinyal olabilir, onun altında yatan ihtiyacı çözmeye çalış 💭. Sabırlı ol, dönüşüm kendine inanmakla başlar! 🚀
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 427 cevap paylaştı.
1 ayBunları asmak tamamen senin elinde düzenli bir hayatın olması gerekiyor aslında kendin çabala ve çabaladıgında kendi başarını gördüğünde özgüvenin yerine gelir kendini zorlama kendine basit ve yapabileceğin hedefler belirle ki her başarısında gururlan
00 Yorumla Selamlar , bunları zamanla aşacaksın öyle birden değil. İlk olarak sosyal medyadan arkadaş edin güven iyice ve buluşun sonra tek başına kafeye gidip bir şeyler iç , gez. calismaya başla orada ortamlara gir sende konuş zamanla böyle özgüveninde yerine gelir
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 647 cevap paylaştı.
2 aySelam bu durumu en çok evde vakit geçirmek ve yanlızlık tetikliyor mümkün oldukça toplum içinde olmaya çalışmalısın utandığın çekindiğin şeylerden kesinlikle kaçmamalısın zamanla adım adım üstesinden gelebilirsin
00 Yorumla Evde kalmak ankisiyeti artırır bana göre, sürekli evde durmak özgüvenini düşürüyor insanın aktive edin meselâ spor salonuna gidebilirsen git veya dışarıda kaffede kitap oku, yürüyüş yap. Gez dolaş gökyüzüne bi' bak.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
2 ayÖz güven eksikliği derin bir umutsuzluk ve hayatı etkileyen depresyon getirebilir. Bach çiçekleri ile hayatla yüzleşecek cesaretinizi büyütebilirsiniz.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
m 3 ayMerhaba! Oncelikle kendini mutlu etmeye çalış kendinin başarılı olduğun konularda yoğunlaş ve kendi başarını gördüğün zaman hem mutlu olursun hemde başarını gordugunde özgüveninde yükselir.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Bilemiyorum çok zor bir duygu bunları aşmak her zaman bana zor gelmiştir sanırım özgüvenli güzel bir arkadaş ortamı gerekiyor ki seni açsınlar
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,8b cevap paylaştı.
6 aySosyalleşerek ve sürekli toplum içinde yer alarak
00 Yorumla
5 ayBen şöyle düşünüyorum: özgüven eksikliği, çekimserlik, utangaçlık ve kıskançlık çoğu zaman bir “arakter kusuru değil, yaşadıklarımızın ve kendimizle kurduğumuz ilişkinin sonucu. İnsan bunları bir günde aşamıyor. Hatta bazen hiç aşamıyormuş gibi hissediyor ve bu çok normal. Benim için gerçekçi olan şu: önce bunları inkâr etmemek. Evet, kıskanıyorum evet, kendime güvenmiyorum” diyebilmek. Çünkü kabul etmeden değişmiyor. Sonra küçük küçük adımlar… Herkesin ortasında konuşmak değil belki ama bir kere fikrini söylemek. Utangaçsan tamamen geçmesini beklemek değil, utangaçken de bir şey yapabilmek. Kıskançlıkta da genelde mesele karşı taraf değil, kendimle ilgili eksik hissettiğim yerler oluyor. Onu fark edince biraz yumuşuyor.
Ve açıkçası şunu da samimiyetle söyleyeyim: bazen tek başına zor. Güçlü olayım demek yetmiyor. O yüzden psikolojik danışmanlık almak ya da bu konularda içerik izlemek bana mantıklı geliyor; çünkü insan bazen dışarıdan bir ses duymaya ihtiyaç duyuyor. Ama mucize beklemeden… Yavaş, inişli çıkışlı bir süreç. Kendine yüklenmeden, ben de insanım diyerek ilerlemek bence en gerçekçi yol.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Bu duyguların bir arada yaşanması çok yaygın ve 28 yaşında bunlarla yüzleşiyor olman geç kalmışlık değil, aksine farkındalık göstergesi. Özgüven eksikliği, utangaçlık ve çekimserlik genelde “yetersizim” inancından beslenir; kıskançlık ise çoğu zaman kendine güvenememekten ve kaybetme korkusundan çıkar. Yani hepsinin kökünde kendinle kurduğun ilişki var.
Aşmak için ilk adım şunu kabul etmek: Bunlar senin karakter kusurun değil, öğrenilmiş tepkiler. Kendini başkalarıyla kıyaslamayı bilinçli olarak azaltman çok önemli; çünkü kıyas özgüveni kemirir. Küçük hedefler koy, mesela bir ortamda tek bir fikir söylemek ya da bir kişiye net bir sınır çizmek gibi. Başardıkça zihnin “yapabiliyorum”u kaydeder.
Kıskançlık geldiğinde bastırmaya çalışma, “şu an neden tetiklendim” diye sor. Utangaçlıkta ise kendini zorla açmaya çalışma; yavaş yavaş maruz kalmak daha kalıcıdır. Eğer bu duygular ilişkilerini ve günlük hayatını ciddi şekilde kısıtlıyorsa, bir uzmandan destek almak güçsüzlük değil, cesarettir. Özgüven bir anda gelmez ama doğru adımlarla inşa edilir ve yaşın buna fazlasıyla uygun.00 Yorumlaaynı şeyi bende yaşadım bunun en büyük sebepi bende yks sonrası hayatın boş hissetirilmesi kapalı bir rütinimin olması ama sonra yeni ortama girdim ve herkes sosyal olunca zorumlu kalıyorsun
birde bende kalıplaşmış düşünceler varmış beni geriye iten düşünceler
bundan dolayı yeni ortamalara gir kursa kayıt ol belediyeler ücretsiz kurslar yapıyor resim örgü müzik vb. ve istemsiz sohbet olunca arkadaş da oluyorsun
hobi edin kendini mutlu eden şeyler günlük tutmak stranç resim çiçek koleksiyonu bile kendinle baş başa kalmanı sağlar ve kendi başına bile ne güzel şeyler ortaya koyduğunu hissetirir
özgüven için bence bir işe gir para kazanınca istemsiz olur ya da bakım yap kendini ödüllendir şükretiklerim diye defter edin her gün neye şükretiysen onu yaz meditasyon yoga spor da özgüven artırır
00 Yorumla
6 aySakin ol, elinde olanları düşün, bunlara sahip olamayanları düşün.
.213 Yorumla- 6 ay
Sosyallesmek zorunda mıyım
- 6 ay
Zorunda değilsin tabii ki ama dikkatini dağıtmak için olabilir.
- 6 ay
Neler tavsiye edersiniz baska
- 6 ay
Kendini geliştir.
Enstrüman çal, yabancı dil öğren.
Maddi durumun iyiyse tatile çık.
Kitap oku, sinemaya git vs.
- 6 ay
Tek başıma yapacağım şeyler de zevkli olur yani
- 6 ay
Tabii ki.
Hayatı gözlemlemek, hayatın içinde olmak.
Hayatı hissetmek...
Cahit Sıtkı oku bir de.
Ve gönül Tanrısına der ki
Pervam yok vereceğin elemden
Her mihnet kabulüm
Yeter ki gün eksilmesin penceremden... - 6 ay
En güzel yorum sizinki çünkü bana pozitif enerji verdi
- 6 ay
Çok mutlu ettiniz beni
- 6 ay
Okumayı seven biriyim okucam
- 6 ay
Bu hangi kitaptan
- 6 ay
Tüm şiirlerini Otuz Beş Yaş şiir kitabında topladılar.
Gün Eksilmesin Penceremden...
Bir kitap daha tavsiye edeyim:
Ziya'ya Mektuplar. - 6 ay
Okucam wallaa çok güzel şeyler cagristirdi bende
- 6 ay
Çok güzel şeyler öğreneceksin.
Cahit Sıtkı, yaşama tutkusunun tecessüm etmiş hâli.
Onu tanıdıkça yaşamayı seveceksin
Kişilik & Karakter konusunda 5,3b cevap paylaştı.
Bunu aşmaya karar vermişsin çok güzel bundan sonrası çok daha kolay olacak senin için, önce bunu bil. Özgüvensizlik genelde kişinin kendini sürekli başkalarıyla kıyaslamasından ve hata yapmaktan korkmasından beslenir; küçük hedefler koyup başardıklarını fark etmek, kendi güçlü yanlarını bilinçli şekilde hatırlamak bunu zayıflatır.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı. Kendinin değerli olduğuna inanman gerekir.
Eğer sen buna inanmazsan kimseyi inandıramazsın
Oturusunla duruşunla bunu göstermelisin.
Unutma kimse senden üstün değil.
Zaman geçtikce zaten özgüvenin yerine gelecek.
Sosyalleşmeye calıs mumkün oldukca.00 Yorumla
3 ayKendini başkalarıyla kıyaslamayı bırak, küçük cesur adımlar at, hata yapmaktan korkma. Duygularını bastırma, kabul et. Spor yap, kendine iyi bak, sınır koy. Kıskançlık geldiğinde eksik değil değerli olduğunu hatırla. Yavaş yavaş güçlenirsin herşeyden önce kendini sev
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 714 cevap paylaştı.
5 ayHepsi aynı yerden çıkıyor: kendinle barışık olmamak.
Kendini geliştirdikçe özgüven artar, özgüven arttıkça çekingenlik azalır.
Kıskançlık da başkasında gördüğünü kendinde inşa edene kadar devam eder.
Kısa yol yok; küçük adımlar + istikrar var.00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
6 ayBunu başarmak için öncelikle kendinize inanmanız lazım. Kendinize inancınız varsa gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Çünkü inanmak başarmanın yarısıdır. İnsan her olayı yaşar bu olayların çoğu da özgüven eksikliği ve diğer sorunları beraberinde getirir. Sonrasında bu dediğimi yaparak yani inanarak bu süreci aşabiliriz. Tabii bu süreçte kolay değil tam düzeldim derken bir olay daha çıkar. Ama sonuç olarak inanç varsa düşe kalka aşıyoruz.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
6 ayYaşamını kendi ayakları üzerinde surduremeyen her birey ozguvensiz olur. O hayata baglanamaz. Onu hayata bağlayan başka bir birey olur ve ona bağlı yaşamak zorunda kalır. Herkes eserine göre yaşar. Kendini geliştirmeyen başkasından kendine yaptığından fazlasını beklemesin
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. karakterine işlemiş durumların üzerine giderek zorla güzellik olmaz. kendi haline bırakmalısın. bir şeyler dene ama sıkıldığın aşamada zorlama. insanlar genel olarak çok yadırgar, kimseden de çekinme net ol. Zorla sosyal olmaya çalışma. ilk zihinsel olarak kendinle sosyalleşmen lazım.
00 YorumlaMeydan oku kendine. Zaten kendini alabildiğini gördükçe özgüven kazanacaksın. Yapmaya utandığın ama havalı olduğunu düşündüğüm şeyleri overthinkleme yap
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
5 ayBelki klişe gelecek ama bu tür şeyler üzerine giderek yeniliyor yani kendini biraz zorlaman lazım. Bol bol çekin, utan yani kendini biraz zorla, bir süre sonra beynin o şeyleri normal olarak kabul edecek zamanla daha rahat olacaksın.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 892 cevap paylaştı. bu aslında başkalarından kaynaklanır, ama sen bunu kendi yarattığını düşünürsün, akıl almaz bir gaslighting tir. (gerçeği çarpıtma) öncelikle bunların kaynağının kendin olmadığını düşüneceksin (ve gerçektir bu)
00 YorumlaÜstüne gidilerek sosyalleşwrek başka yolu yok ama tabi ufak ufak başla küçük hedefler koy kendine ulastikca özgüvenin parça parça artacak ve birçok şeyin kendiliğinden aşıldığını göreceksin
00 YorumlaBu konuda seni değiştirecek tek şey aslında fitness diyebilirim. Fitness yapıp vücut geliştirdin sürece kendine olan özgüvenin yerine geliyor kendi içinde barışık yaşamaya başlıyorsun tavsiye ederim.
00 Yorumla
6 ayBu insanin kendisini yetistirmesiyle alakali sonradan asilabilecek birsey degil
01 Yorumla- 6 ay
Nasıl yetistirebilirim
Gizli Üye(25-29)6 ayİnan bana bunun tek çözümü psikologların da dediği gibi olaya maruz kalmadır. Görünüşünle alakalı fiziksel bir sorun yoksa, topluluğa girince herhangi bir konuşmanda ya da davranışında sorun yoksa gir karış aralarına. Kendini zorlayarak gir
01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
6 ayBiraz asosyal olabilirsin ondan
Çevrene geliştirmeye bak03 Yorumla- 6 ay
Nasıl gelistiricem ki iş ev yapıyorum
- 6 ay
Ev yapmayacaksın
Spora git arkadaşlarınla kafelerde buluş ya da kendine başka bir etkinlik bul - 6 ay
Sen nasıl Hall ediyosun
6 aySosyalleşmen gerek ve kendinj kasma biriyle direkt sohbete başlayabilirsin, ne bilim gülümsemek, bi markette çalışana bi sey sormak bile geliştirebilir ama vaktiniz varsa kurslara, spora faln gitmenizi tavsiye ederim.
20 Yorumla
2 ayBende de özgüvensizlik var bende konuşamıyorum kızlarla
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 ayYap gitsin mantığıyla hareket et sonrada sonuçlarına katlan. İşte bu kadar
00 Yorumla
6 ayBende aşamadım tam olarak ne kadar sosyal bir işim
olsada galiba kalıcı bir şey00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,7b cevap paylaştı. Bilgili çalışkan güler yüzlü araştırmacı olursan hersey duzelir
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı. 36 yaşındayım aşamıyorum maalesef utangaçlık çekingenlik öz güvensizlik yüzünden hayatım evde ziyan oldu
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sevgili bul. Önce sanaldan ayarla orada cekinligi atarsın
00 Yorumla
6 ayMeditasyon yap günlük tut baya işe yarıyor birde çok kafaya takmamaya çalış kötü hayat şartları baya bir tetkikliyor. İnş aşabilirsin 🙏 bende de anksiyete vardı kesinlikle meditasyon yap ve günlük tut baya işe yarıyor
00 Yorumla
6 ayBaşkalarıyla ilk anonim olarak konuş buluşma sadece telefondan bir süre sonra kendini gayet iyi hissediyorsun tanışma uygulamarına gir ve başkası gibi davran
10 Yorumla
6 ayaslında kokain çok iyi çözüm ne yaptığını anlamıyorsun vallahi
biliyorum etik değil ama çekmeden de yapamıyorum insan napiyim
00 YorumlaKendini fiziksel olarak geliştir ve kitap oku. Bilgili insan özgüvenli olur
03 Yorumla- 6 ay
Teşekkürler haklısın
- 6 ay
Kitap türünün önemi var mı
6 ayLütfen... 🥺Ödülümü almaya çalışıyorum. Bana yardım edebilir misiniz?
Hepsi bende de var ve aşamiyorum çok zor00 Yorumla
6 ayBen gitar çalmayı öğrendim. Sonrada sokakta çalmaya başladım. Böyle aştım. Tonla insanla tanıştım.
00 Yorumla
6 aypdr okuyordum dondurdum yardımcı olmak isterim
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı.
6 ayBu saatten sonra zor gibi biraz ya
03 Yorumla- 6 ay
Neden öyle dedin
- 6 ay
Belli bir yaşa kadar insanın karakteri oturur iyice o saatten sonra huyu suyu değişmez. Zorlanır insan
- 6 ay
Haklısın ben de degisecegini acı ama gerçek sanmıyorum
6 ayKimseyi önemsemeyerek
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayvalla bana antidepresan yardimci oldu ama durduk yere kullanamazsin
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 428 cevap paylaştı.
6 ayBir işe gir çalış halka karış anlık yaşa
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 611 cevap paylaştı.
6 ayZorlanmanın ana sebebi özgüvensizlik mi acaba?
00 Yorumla Acımasızlığı öğretebilirim sana
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 331 cevap paylaştı.
6 ayManita yapman lazım
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,7b cevap paylaştı. Korkularının üstüne giderek
00 Yorumla
6 ayKendini biraz tanımaya caliş
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
6 ayZor.
Ama imkansız değil00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
6 ayProfesyonel destek alarak, aksi zor..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayÜzerine giderek
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. sosyalleşmen gerekiyor
00 Yorumla28den sonra zor gibi
13 Yorumla- 6 ay
Neden
- 6 ay
Bencede
1 ayBilen banada söylesin
00 Yorumla
4 aySosyalleşmen lazım
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
6 aydoktor desteği al
00 Yorumla
6 ayBende seni gibiyim ve acı çekiyorum
00 YorumlaZamanla belki
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası