Yaş alınca karalara bürünmeyin. Köşenize çekilmeyin. Artık benden geçti diyerek kös kös oturmayın. Nefes aldığınız sürece yaşamaya ve hayatı hissetmeye devam edin... Unutmayın yaş sadece bir rakamdır...
Yaş insanın biyolojik durumunu belirleyen bir rakamdır. Sadece bir rakam değildir; kadınlar yaş takıntılı olduğu için mutlu olsunlar diye “yaş sadece bir rakamdır ve herkes hissettiği yaşta” yalanı çıktı. Yaş sadece bir rakamsa o zaman 10 yaşındaki çocukla 70 yaşındaki yaşlı evlenebilir. Yaş her şeydir; pek çok şeyi belirler. İnsanların yaşam tarzları, hayatları, görünüşleri, her şeyleri yaşla alakalıdır. Yaş sadece bir rakam olacak kadar etkisiz eleman değildir. Örneğin yaşlılık acizlik ve güçsüzlüktür; 70 yaşındaki bir yaşlı kendini 20 yaşında gibi hissetse de, öyle yaşamak istese de yaşının gerçekleri değişmez. Hiç kimse hissettiği yaşta değildir, herkes olduğu yaştadır. Yaş konusu Türk halkının kendisiyle çeliştiği sayısız konulardan biri. Yaş sadece bir rakamsa neden insanlara yaşlarına göre muamele edelim, neden bizden daha aciz ve bize muhtaç yaştaki insanlara daha çok saygı duyalım? Yaşlanınca acziyet, güçsüzlük, zayıflık, muhtaçlık arttığı için bizden büyüklere sanki bizim patronumuzmuş gibi saygı duymamak gerekir. Örneğin sen 35 yaşında bir kadın olarak 25 yaşındaki kadından çok daha farklısın; hamile kalman, doğum yapman, doğumdan sonra vücudunun düzelmesi 25 yaşındakine kıyasla çok daha zor ve zararlı. Görünümün de daha az çekici. Yaş ilerledikçe güzelliğin azalması mutlaktır ve genel geçerdir. Bunlar yaşın sadece bir rakam olmadığına dair küçük bir örnek, çünkü yaş insanın biyolojisini ve fizyolojisini belirleyen bir şeydir.
İnsan ömrü sonsuz olmadığı, yaş insana etki ettiği, insanın her durumunu değiştirdiği için “benden geçti” denilebilir. Herkes yaş alıyor ve yaş herkesi değiştiriyor. Herkesin her yaşta yapması gerekenler farklı. Bazı yaşlar bazı şeyler için geç kalınmış yaşlardır. Çünkü yaş insana etki eder.
Hem öyledir hemde değildir. Bence yaşların bi yaşama kuralları değil ama bi standardı var diyelim. Örneğin küçükken yaptığım şakaları büyünce yapmıyorum zira ne yaşı ne de yeri artık. Keyif vermez 😀
Bugün aldığım sorumluluğu yarın bir gün almayacağım zira gitgide eksiliyoruz (insan olarak) ve bilinçleniyoruz. Ha birde boş vermişlik sendromuna yakalanma ihtimalim çok yüksek 🤦♀️
Yaş sadece bir sayı değildir diyişimin altında değişen bi çevre yapısı ve gelişim var.
Veeeeee esas olan yaş sadece bir sayıdır ise ruhsal açıdan olandır 🤩
İnsan hissettiği yaştadır. Ben hala çocuk gibi umutlanmayı seviyorum, onlarla yakalamaca oynamaktan keyif alıyorum. Bir çocuk kadar özgür ve sorunsuz hissediyorum kendimi 🧚♀️
Sayımız değişiyor diye ruh yaşımızda değişecek diye bir kaide yok 😌
Yaş nedir bilirmin bazen 1 bazen 2 basamaklı bir saydir bazende ne kadar fazla ömrün kaldığını hesaplamana yardımcı olur yani 20 yaşındaysan daha gençsin önünde daha uzun yıllar var dersin ama 70 yaşındaysan o zaman 1 ayağın çukurda demektir ama yinede arada istisnalar olabiliyor..
Aynı motivasyonu taşımayı isterdim ama zaman değimiz kavram her geçen gün biraz daha örseliyor insanı. Güzel yaşamak gerek, hevesli, heyecanlı ve umutlu.
Kesinlikle haklısın, yaş sadece bir sayı! 🌟 İster 20, ister 70, önemli olan ruhun enerjik ve hayattan keyif alabilmesi. Fotoğraf da öyle güzel ifade ediyor ki; sevgi, samimiyet ve sıcaklık gibi duyguların yaşı yok. Yaş aldıkça kendimizi daha iyi anlıyor ve anı daha dolu dolu yaşayabiliyoruz. Hayata dört elle sarıldığın sürece, yaş sadece bir detay olarak kalır! 💫
Genelde öyle.. Kimi ne yaşının ne de kalıbının insanıdır kiminin de yaşından fazla yaşamışlığı vardır.. Sonuçta ata altın semer de vursan, eşekten neyim eksikti der.. Bazı şeyler hiç değişmez..
Bugün 37 yaşına girdim. Yaş sadece bir sayıdır cümlesi en klasik yalandır. otuzundan sonra dik bayır aşağı inen çizgi sağolsun, dış görünüşünüz ne kadar iyi olursa olsun 20 yaşınıza donemiyorsunuz maalesef.