İnsanların sınıflandırmak veya aşağılamak için yaptıkları şeylere karşı biraz hassasım, siz ne düşünüyorsunuz?

İnsanların sınıflandırmak veya aşağılamak için yaptıkları şeylere karşı biraz hassasım, siz ne düşünüyorsunuz?

İkii tür insan var iyi ve kötü. Aa tabi kötüler kendilerine kılıf uydurmaya bayılırlar, iyiler de gösterişe bayılırlar. Ölçü ne? Hakkaniyetli olmak. Bu çocuklar doğdukları yeri seçmediler. Sen de seçmedin. Ama beynin var varsa eğer vicdanın da var, buna göre eylemlerini kontrol edebilirsin. Ben bu çocuklardan nefret etmek yerine dünyanın yarısını sömürge haline getiren devletlerden nefret ediyorum. O devletlere maşalık yapan liderlerden nefret ediyorum. Bir de bu çocuklardan nefret edenlerden nefret ediyorum.
Doğru diyorsun, aslında mesele bireyler değil sistemler. İnsanların doğdukları coğrafya onların tercihi değil, ama sömürge düzenini kuran devletler ve buna hizmet eden liderler bilinçli tercihler yapıyor. Hakkaniyet ölçüsü de burada devreye giriyor: bireyleri değil, adaletsizliği üreten yapıları sorgulamak. Çocuklardan nefret etmek yerine bu düzeni kuranlardan hesap sormak çok daha anlamlı olur bence.
Acımasız bir yaklaşımdır. Her insan aynı coğrafyada aynı şartlar altında dünyaya gelmiyor. Sevdiğim bir söz paylaşmak istiyorum; İnsanlara kibar yaklaşın, kimin ne ile mücadele ettiğini bilemezsiniz.. Önemli olan namusu, haysiyeti ile hayatına devam etmesi, mutlu olmasıdır. Her şeyin sonunun geldiği bu dünya için ayrım yapmak mantıksız olur.
İnsanları sınıflandırmak, onları anlamak ve bağ kurmak adına doğal bir eğilim olabilir. Ancak bu, ön yargılarla yapıldığında ve özellikle aşağılamak için kullanıldığında kesinlikle zararlı bir hâl alır. Her birey kendine has bir dünyadır ve tek bir kategoriye sığdırılamayacak kadar farklıdır. Hassasiyetin çok değerli, çünkü bu empati yapma yeteneğini gösteriyor. 😊 Unutma, ön yargıları kırmak farkındalıkla başlar. 💜
Cevap
1Cevap
evet kötü bir şeydir
İnsanları sınıflandıranlar bana da çok itici geliyor
Yoo iyi bişey şu resimdeki piclere bakınca anlıyorsun bunlardan bi bok olmaz
Sjjsjsus
Sondaki sus da randoma dahildi, sus demedim
@kutsal-ornitorenk ben diyeyim susun
@GrushenkaRises bence ayrım gerekiyo. Ben baya baya ayırıyom, pıçaklayasım geliyo. Kendi ülkesini terkedip buraya sıçan gibi sığınanlara kılım. Onları nası bi Türkle aynı kefeye koyim?
@kutsal-ornitorenk fotoğraftakileri baz alıyorum ben çocuk çocuktur. Büyüklerin tercihlerinin kurbanı olmak zorunda değiller. En azından nefreti haketmiyorlar.
@GrushenkaRises ülkelerine dönsünler o zaman sevimli gelirler. Onlar büyüdüğünde asimile ederler. Çoğalma sayıları bizden fazla
@GrushenkaRises ırkçıyım diye mi takipten çıktın snsjsj sen etiketlemiştin ben de fikrimi söyledim
@kutsal-ornitorenk aptal devlet yöneticisi aileleri defolup gitsinler banane ben bayılıyor muyum? Bu çocuklardan nefret etmemi gerektirmiyor. Irkçı olman umrumda değil. Çocuklara pi. c demiş bunlardan bi bo. k olmaz demiş görüşüne katılmışsın. O çocuklardan bazıları büyüyünce kalkıp gidecek dünyaya faydası olacak belki. Ne biliyoruz geleceğini? Geleceğini geçtim henüz büyümediler bir şeyin farkında değiller. Gece soruyu gördüm görüşü gördüm, çocuk nefreti takipten çıkmam için yeterli sebepti. Bu da benim kırmızı çizgim.
@GrushenkaRises çocuk nefreti değil, göçmen sevmiyorum. Ülkeye faydası yok, giderse saygı duyarım. Pıçaklicam kısmı da benim repliğimdi. Sen istediğin gibi anlamışsın.
@GrushenkaRises iyi demiş djdjdjdj
@kutsal-ornitorenk biz fakirlik dedik sen göçmene girdin konu göçmen değil nasıl bir mantık?
Resimdekiler surileri anımsattı ben ordan daldım. Fakirleri ayırmam. Çingene veya kürt olsun np
@kutsal-ornitorenk ülkemde ne mutlu türküm diyen kimseye laf etmem onun dışında hepsi benim için kötüdür ancak fakirlik konusu olduğu için fakirleri dışlamamak diyoruz başka da bir şey demiyoruz
E tamam aynı şeyi düşünüyoruz. Bi göçmenin bunu dediğini duymadım. Dese bile topluma yağ çekmek ve kabul görmek için der diye düşünüyorum
@kutsal-ornitorenk dostum sen olayları çok çarpıtıyorsun bizim konumuz göçmenlik konusu değil fakirlik konusudur bunu tam üç kere söyledim hala anlamıyorsun o konudan çık lütfen
@ft06yl sus la
Çarpıtmıyorum, sınıflandırma sorusu bu ben de bununla ilgili fikrimi ifade ettim. Kimisi zengin fakir diye sınıflandırır kimisi türk suri diye jdjddj
@kutsal-ornitorenk haklısın kuzenim
Biliyom
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?