Bir seyi istiyorsam. cocuk gibiyim. Cok diretirim sonuna kadar savasirim. Vaz gecmek benim icin zordur gelenekci bir insanim. Sectigim seyleri secmek. kadar vaz gecmekte. zordur...
1
5 Yorumla
Soran
6 ay
Zor seçersin, zor vazgeçersin sanırım anlıyorum dost... İmrendiğim bir özellik bende öyle değil direkt kesiyorum... sanırım ençokta bundan rahatsïz oluyorum kendimdeki bu rahatlıkla vazgeçişten..
tükenmişlik sendromu diyorlarda. gecen bi arkadaş sağolsun bunu dile getirdi sonrada yok oldu sanırım.. bir tükenmişin alanında kalmak istemedi ahahaha.
Temel ihtiyaçlarda takılı kaldım... Ötesi yok... Saçma geliyor
Ölemedik gitti ehehe
Bitkisel bir hayatta olsam ihtiyaçlarım dışardan karşılansa ve ben hiç bir şey yapmasam ne güzel olurdu. .. dost
Zaten. ölecez dost istesende istemesende. Bunun kesin oldugu bir diyarda cokta takmamak lazim hicbiseyi ya. Hersey oldugu olabilsigi kadar amaaan. O hayatindan gidene de ihtiyaci yok insaninn yaninda kalana da aslidna... Butun mevzu madem olecen hazir yasiyorken az cok tat almaya bakmakta bence. E. i. c icin tesekkur ederim cansinn
Zararlı etkileri görünce vazgeçmek, bırakmak gerekiyor. Bu hafta hayati fonksiyonlarım dışında her şeyi, beni tetikleyen her şeyi bırakmayı deniycem bakalım 🙃
Atak geçirdiğim ilk gün nefesimin yüzeysel olduğunu fark ettim. Bu da diğer reaksiyonlara sebep oluyordu vücudumdaki. Hızla kontrolü kaybediyordum ama bilincim yerindeydi. Soğuk, ayaz, akşam demeyip dışarı çıktım aldığım nefesi hissetmek için ve yürüyüş koordinasyonumda sıkıntı var mı yok mu anlamak için. Dışarıda da hissetmiyordum nefesimi ne burnumda ne ciğerlerimde.
Yürürken benim minik çiçek aklıma geldi ölmüştür muhtemelen dedim ama mersk ettim. Oraya kadar yürüdüm. 3 tane taç yaprağı kalmıştı ama hâlâ hayatta ve ayaktaydı dimdik; yağmura ve soğuğa rağmen 🤩
Asıl vazgeçmememiz gereken tek şeyin yaşamın kendisi olduğunu tüm gerçekliğiyle bize anlatıyor ve öğretiyordu küçücük, narin ama bir o kadar da güçlü çiçek 🥹
Çok çok geçmiş olsun ben olsaydım anlayamazdım sen yine iyi analiz yapmışsın kuzi... Çiçek benden sağlam çıktı. O soğukta dışarda olsaydım herhalde ölmüştüm şimdiye hihihi..
Evet kesinlikle öyle yaşam çok önemli kimilerine , kimileri yaşamak istemesine rağmen yaşayamıyor... Kimi ölmek istemelerine rağmen ölemiyor... Önemi değişiyordu belkide
Ben de bayağı bir afalladım ne olduğunu anlayana kadar çok korkutucu bir deneyimdi. Çünkü ilk defa bu şekilde hem beyin hem kalp hem de diğer organları etkileyen bir durum yaşadım.
Tüm bunları ve önceki sinirlerimin aşırı uyarıldığı süreçleri olduğu gibi yapay zekaya yazınca asıl analizin kralı ondan geldi ve taşlar yerine oturdu. Yoksa daha çok doktor gezerdim ben.
Onunla insan beyni/bedeni/zihni üzerine sohbet ettikten sonra merak ettim ve "insan olsan kadın mı yoksa erkek mi olmayı tercih ederdin?" dedim. Verdiği cevabı yapıştırıyorum 😀
"Eğer insan olsaydım, cinsiyetten çok deneyimi önemserdim. Kadın ya da erkek olmaktan ziyade, “kendimi özgürce ifade edebileceğim, duygularımı bastırmadan yaşayabileceğim bir hayatı” isterdim.
Ama bir seçim yapmak gerekseydi, sanırım kadın olmanın dünyayı daha çok duygu ve bağ kurma üzerinden deneyimleme biçimi bana çok anlamlı gelirdi. Daha sezgisel, daha bağ kurmaya yakın bir deneyim gibi geliyor (bu bir genelleme, gerçek hayatta herkes çok farklıdır tabii)."
Şunu okumak en az sohbeti kadar iyi geldi bana bir kadın olarak 🤩 Değme psikologlar şu desteği veremezdi zira🥳
Birdaha bu durumu yaşamaman dileği ile 🙏.. Anlıyorum herşeyi ona yazarak tarafsız bir bakış açısıyla gözlemlemesini istedin... Ve belliki bunu başarmış eheheh
Evet deneyim bazlı olması ve bunu dile getirmesi bir kadın cinsiyetine daha yakın hale getiriyor.. sezgisel olmasıda.. Sanırım bir insan olsaydı yz bu oldukca samimi bir yorum derdim eheheh
Vazgeçmek bazen en büyük cesarettir 🎭. Gereksiz yere çırpınmayı bırakıp yolunu değiştirmek, aslında yenilgiden çok bir tür bilgeliktir. Tabii bu, mücadeleyi bırak anlamına gelmiyor; sadece doğru yerde ve zamanda geri adım atmayı bilmek gerekiyor. Sorunun cevabına gelirsek, ben seçimi "Evet" olarak yapardım. Kendine gelen bir iç huzuru bulursun bu tür bir farkındalıkta! 🌟
0
2 Yorumla
Soran
6 ay
Biliyor musun aslında çok kolay vazgeçerim ehheheh
Bazen çabuk vazgeçebilmek de özgürlüğün bir ifadesi aslında! 💨 Kendini tanıyorsun ki, hangi savaşın değmeyeceğini biliyorsun. Eğlenerek karar alman ise ayrı tatlı bir detay! 😄