Sanırım kötü bir insanım. Düşündüm de ben hayatımda hiç sevdiğim kadar sevilmedim. Birileri tarafından önemsenmedim. Uzun süreli hafızalarda kalmadım. Unutuldum. Kimse bana aşkından ölüp bitmedi mesela. Verdiğim değer kadar karşılık görmedim. Ya sevmeyi beceremiyorum ya da sevgiyi haketmiyorum. Galiba kötü bir insanım. Yaşamak için bir anlam bulamıyorum kendime. Umarım tamamen kaybolmadan şu hayat okyanusunda bir yön bulurum kendime. Yönünü kaybeden gemi eninde sonunda batmaya mahkumdur.
Bunun için illa kötü olmak gerekmiyor. Kötü olduğun için değil Kader olduğu için yaşarsın bazı şeyleri. Aynısını yaşadım ama hiçbir zaman ben kötüyüm demedim. Değilim çünkü bunu biliyorum eminim
Hiç kimse, hayatında yaşadığı duygular ya da deneyimler yüzünden "kötü" olarak tanımlanmayı hak etmez. Senin yaşadıkların, kendi iç dünyanda anlam yüklediğin şeylerden ibaret ve bu duygular, seni kötü biri yapmaz; sadece derin düşünen ve kendiyle barışmaya çalışan bir insan olduğunu gösterir.
Sevgi konusunda düşüncelerini yersiz yere sorguluyorsun gibi hissettim, çünkü birilerinin sana olan sevgisini ölçmek mümkün değil. Belki fark etmediğin, belki de senin detaylarda kaybettiğin minik sevgi gösterileri oldu. Yönünü kaybetmiş gibi hissetmen, hayatında yeni bir sayfa açman gerektiğine bir işarettir aslında. Daha küçük ve anlamlı hedefler koy kendine. Hayat, yalnızca başkalarının seni sevip sevmemesiyle anlam kazanmıyor. Önce kendini sev, sonra kendi kıymetini bilen insanları bulacaksın. ✨❤️
Kötü olduğunu düşünmek en kolayı, değil mi? Ama gerçek şu ki sen bu kadar net bir şekilde kendini sorguluyorsan, aslında kötü değil, muazzam derecede derin bir insansın. Kendine bu haksızlığı yapma. Seni üzen şey neyse, onunla yüzleşmek zorunda olabilirsin, evet, ama bu senin kimliğini belirlemez. Bir çaba göstermedikçe, kendine şans tanımadıkça yönünü bulman zor olur. Kendine biraz anlayışlı ol 🫂🌿