Ben kötü bir insan mıyım?

Lütfen okuyun ve görüşünüzü yazın çünkü kişiliğim konusunda kendimi rahatsız hissediyorum, nasıl bir insanım bilemiyorum. Kendimi sorguluyorum.

İyilik gosteriscisi gibi hissediyorum kendimi. Bazen yaptigim iyilikleri insanlar gorsun istiyorum. Övgü ve ilgi istiyorum galiba, emin de değilim.

İyiligi de o an insanlar gorsun ovsun, diye yapmıyorum tabi, oyle bir dusuncem olmuyor.

Mesela yardim kampanyasi paylastigim oluyor, bir yandan destek olsun diye paylasiyorum bir ýandan nasil bir insan oldugumu da gorsunler gibi dusunce oluyor. Normalde pasif sessiz bir insanim, insanlar da genellikle ezik goruyor benim gibi tipleri. Sandiklarinin tersi ciksin istiyorum. Bir sey basardigimda da cok sasiriyorlar bunu nasil yaptin gibi, "asıl" kendimi gostermek hosuma gidiyor.

İlgi gordugumde de utaniyorum geriliyorum ama ona ragmen ilgi istedigim de oluyor zaman zaman. Kimseden bir sey beklemedigim de oluyor, kendimi cok yalniz ve ilgiye muhtac hissettigim de.

Bu gerçekten çok iğrenç bir durum. İnsana kendini çok berbat hissettiriyor. Utaniyorum kendimden ve kişiligimden. O zaman yaptigim iyiligin ne anlami olur? Neden boyle igrenc hislere sahibim, hiç mi ailemden arkadaslarimdan sevgi ilgi gormedim sanki, kendimi baskalarina gosterme ihtiyaci duyuyorum? Okul yillarinda bazen ezildigim oldu bu sebepten mi diye dusunuyorum bilmiyorum.
Içimde vicdan denen şey var, yardim etmek istiyorum herkese, bir cocugun uzuldugunu gorunce ben de uzuluyorum.
Ama aklima gelen bu igrenc dusunceler bazen bana kotu hissettiriyor. Amacimi kendimi anlayamiyorum. Neden basardiklarimi yaptiklarimi baskalari da gorsun istiyorum? Asıl dogru olan gizli olması değil midir? Kalbim kirlenmeye mi başlıyor
Ben kötü bir insan mıyım?