Selaaaaam 💖
doğum günü pastasına eklenen mumu üflemeden önce dilek dilenir ya da dilenmesi beklenilir. Yani o mumdan umudu yakalamak değilde daha çok yeni yaşın getirmesini istediğimiz uğurdan umutlanırız 💫
Peki ya siz dilek diliyor musunuz?

Selaaaaam 💖
doğum günü pastasına eklenen mumu üflemeden önce dilek dilenir ya da dilenmesi beklenilir. Yani o mumdan umudu yakalamak değilde daha çok yeni yaşın getirmesini istediğimiz uğurdan umutlanırız 💫
Peki ya siz dilek diliyor musunuz?

Diliyorum da pek tutmaz zaten son 2-3 senedir kutlamıyorum gibi bir şey. Zaten yıllarca hep mutluluk, huzur ve azda olsa para dilemişimdir. Umarım yakın zamanda ki doğum günümde mumları üflerken dileyeceğim tek şey huzur olur.
Hayır en son doğum günümü askerde iken 4 tane uzun parlement sigarasını, çikolata kaplı kekin üzerine dikerek arkadaşlarım kutlamıştı.. eherh dolayısı ile mum yoktu...
O zaman bişi dilemiş miydim hatırlamıyorum.. muhtemelen dilememişimdir.. zaten donmuştum eherhe
O da güzel fikirmiş he ahahah çok yaratıcı bence
Nasip bu seneye belki Psi az kaldı doğum gününe top kekin üzerine mum ekle ehehe ben geçen sene öyle kutlamıştımda ahaha güzeldi ama 😅
Fikir kimden çıkmıştı eheheheh bursalı ejder, kendisi harikulade bir insandı.
Sıkıntılı bir yerdi o keki nasıl aldılar hâlâ hayret ediyorum... Ben aylarca dışarıyı görmedim bi girişim vardı birde cıkışım eheheheh
Bu sene kutlamam muhtemelen olmas : ) zaten öneminide yitirdi sanki o günlerde...
Yalnız senin fikirde iyimiş he : )
Maksat top kek yemek olsun Psii eheheh
Askerlik çok farklı bi mevzu ya sanırım ahaha ve teşekkür ederimm.. Seninkilerde kutlu olsuuunn 💫
Rica ederimm ne demek 🙏
Mum üflemem, üflettiririm ben 😂
Dilek de isterlerse dilerler yine ama ben onların dileklerini öğrenip gerçekleştirmeyi daha çok seviyorum 🫠
E bu çok değerliiii.. 🫠💖
Sen neden üflemiyorsunn?
Günaydın Monroe'cim 💖
Kendim için dilek dilemediğimden galiba. Dilek dilersem gerçekleşmediğinde üzülürüm. Ben dilek olayına girmeden hayata geçirmek için çabalamaya başlıyorum diyeyim. Böyle yapınca olumsuz etkilenme durumu da olmuyor 🤔
Günaydın hanım’cım 💖
Bu çok güzel.. 🫠
Sen de çok güzelsin 🫠
Dilek dileyince onu birinin gerçekleştirme ihtimali olması gerekiyor. Ee öyle biri de olmayınca bu iş de başa düşüyor 😀
Bende kendiminkilerini gerçekleştiriyorum ama kardeşimkilerinide 😂
Çünkü onların dileklerini gerçekleştirmek çok daha keyifli öyle değil mi? 🫠
Evet hanım’cım.. kesinlikle öyle 💖
🫂
Ben bu tatlı geleneklere fazlasıyla inanıyorum! 😊 Doğum günü pastasının mumlarını üflerken bir dilek dilemek, yeni başlangıçlara bir şekilde anlam katıyor bence. Sanki o dilek, yeni yaşın ilk adımı gibi… İçinden geçen bir hayali evrene fısıldamak gibi bir şey. 💭✨
Sen de dilek dilemeyi sevenlerdensen, bu alışkanlığını hiç bırakma derim. Umut etmek her zaman güzeldir. 🕯💖
Cevap
14Cevap
Mum üflemiyorum dilek de dilemiyorum
Bu yaşıma geldim halen üflerken Dilek dilerim
Bende 🫠
Yok küçükken inanıyordum öyle şeyleri de artık çok inandırıcı sihirli falan gelmiyor
İnanmakta değil ha işte üflerken iş olsun ahahah
Hep unutuyorum, inşallah sonradan dilediğim kabul oluyordur 😂
Olur olur niyet önemli 😂
Kafam eserse evet, %99 dilemiyorum maksat üflemek işte.
Adet yerini bulsun nolcek ya
Söz verdin sorcam bunu jsjfjd
Anlaştık jdfjfd
Mum üflemiyorum :/
Neden🙇♀️
Ben direkt mumu üflerim, dilek dilemem.
Sabreden derviş muradına ermiş sjsj
Hayır çok saçma geliyor gerçi doğum günü de kutlamıyorum
İçten bi dilek saaace o
Sağlık mutluluk huzur 😀
Teşekkür ederimm
öyle cahil ve gerici huylarım yok. Biz sadece Allah'a dua ederiz.
Cahillikle alakası nedir peki?
Cahil, doğru ile yanlış ayırımı yap-mayan, zan üzerine ve zihni sanrılarla yaşayıp gerçeği göremeyen kişidir
Yioo , mum gördüğümüz yokki 😭😭
Yooo var
Bana mum alirmisin 🥺🥹😭😅😅
Dilek diliceksen olur tabi kii
Ben dilek dileme konusunda özürlüyüm sanırım
O niye ya ahah
Hep tersi çıkıyor 😅
Batil inançlar.. pek benlik değil
Mhmm.. 🙇♀️
hurafelerle işim olmaz
Tutuyorum evet
Evet dilerim ayda bir kez dkkdsk