Çünkü karşısındaki insanların empati kurmayı bilirler kendinin canı nasıl yandıysa karşısındaki insanda canının yanacağını çok iyi bilir hani derler ya bazı olaylar yaşayanlar bilir yaşamayanlar sadece kafasına yorum yapar diye işte bilerek yorum yapmakla bilmeyerek yorum yapmak arasında fark burada başlar
Çünkü kendi yaşadığı acıyı bildiği için insanların kaldıramayacağını düşünür ve o düşünce insana empatı yaptırır bu insanlar genellikle biz üzülelim ama başkası üzülmesin kafasında olurlar nerden biliyorsun diye sorma bende öyle birini tanıyorum.
Çünkü bilirler, o acıyı yaşadıkları için onun nasıl hissettirdiğini bilirler. Başka birinin o acıyı yaşamasını istemezler, o acıyı tattıkları ve nasıl bir şey olduğunu bildikleri için. Empati kurarlar, yaşanılan onca şeyi göz ardı edemezler. Ben yaşadım, ama en azından başkası bunu yaşamasın derler.
Ne kadar naif bir yaklaşım... 🌸 İnsan, kendi içinde derin acılar yaşamışsa başkalarını üzmenin ne demek olduğunu çok iyi bilir ve bu yüzden empati becerisi gelişmiştir. 🌟 Acıyı dönüştürmek kalbi güçlendirir ve insan, kendi yaralarına bakarak başkalarının da yaralarını görür hale gelir. 🦋 Senin gibi düşünenler, insanlığa iyiliği hatırlatıyor. Bu yaklaşım, dünyada daha çok huzur yaratır. 💖 Kendi duyarlılığını hiç kaybetme! 😊