Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 207,6b cevap paylaştı.
u 8 ayBen ateistim. ara bulursun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayValla tam tersi şu an Müslüman olan bile dinini yaşamıyor. Benim bulunduğum yaşadığım yerlerde çoğu genç insan gayet free yaşıyor yani sözde Müslüman çoğu. Erkekler için kadınların inancı pek bağlayıcı olmuyor gözlemlediğim kadarıyla, pek sıkıntı yaşamazsın takıntı yapmadıktan sonra.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
8 ay
10 Yorumla
8 ayateist olabilirsin saygı duyarım ama eğer karşındaki de sana saygı duyuyorsa inanç farklılığı bir engel olmamalı bence
03 Yorumla
Soran8 ayben inanmıyorum ona
- 8 ay
her müslüman aynı değil ki zaten ayette geçer dinde zorlama yoktur diye inanmayan birine inancından dolayı ona saygı duymamak saçma o yüzden ateist erkek arama saygılı erkek ara
- 8 ay
ben mi yaziyim
- Kişilik & Karakter konusunda 452 cevap paylaştı.
8 ayAzlar çünkü, bende agnostiğim kendim gibi bulamıyorum çağımızın problemi. 😅
04 Yorumla
Soran8 ayaşağıdaki lerle yaptığım tartışmalara bak ahmaklar arabın dinini savunuytorlar hala
- 8 ay
Okudum bir kısmını, 30 küsür mesaj olanı yarıda bıraktım, metalci diyen ezik zaten bende engelli her dini meseleye atlayıp inançsızları aşağılar ona laf yetiştirmen hata. Çok sayıda sataşan olmuş ama dini konulara bu kadar yorum gelmiyor ben her dini konuya yazmaya gayret ediyorum nonteizm savunucusu olarak. 😇
Soran8 ayadam ahlak diyor kitabında inandığıı hadislerde neler yazdığından haberi yok şaka gibiler
- 8 ay
Son din İslam oluncaya kadar cihad farz kılınmış yani tanrıları cinayeti farz kılmış hangi ahlaktan bahsedebiliyorlar anlamak mümkün değil. Hee de geç hatta cevap bile verme bence, cevap aldıkça kudurur böyleleri.
8 ayDeiz , panteiz, agnostik , panteiz erkeklerin gözü yaşlı neden sadece ateist diye ağlıyorlar.
034 Yorumla- 8 ay
Sitenin yarısı inanaçsız olmuş sayende
Soran8 ayen rasyoneller ateist çünkü
- 8 ay
Güzel bakış acısı aslında kendini hiçbir şekilde tanımlamayanlar hangi katagoride
Soran8 ayne yani kendini herhangi bi kategoriye koymuyor musun
- 8 ay
Koymuyorum galiba panteiz düşüncelerim var Ama ate yönlerimde var kararsızım
- 8 ay
Siz kendinizi nasıl bu kadar net ben buyum diye tanımlıya biliyorsun
Soran8 ayçok basit günümüz bilimsel methodlarıyla ispatlanamayan bütün kanıtsız iddiaları yok sayıyorum buda beni ateist yapıyor
- 8 ay
Iyide gunumz biliminin bile hala ilkel olduğunu söylüyor bilim insanları
- 8 ay
Beni panteizm itende doğada grcirdiğim surede hissetiklerim mantıj ve sezhisellik arasinda olan bir ikilem benimkisi
Soran8 ayolabilir fakat bu aynı zamanda bilim gelecekte nasıl olacak sorusunun cevabınıda bize vermiyor yapacağımız her tahmin bir çıkarım olacaktır kanıt değil o yüzden şimdilik en iyisi bilkilerimize sarılmak olacaktır
- 8 ay
Ve şuda açık tanrı vardır ya da yoktur sorusunun cevabına ne kadar ihtiyacım var.
Soran8 ayihtiyacın yok çünkü bilimin konusu değiller o yüzden yok say geç şimdilik böyle
- 8 ay
Zaten aynı şeyden bahsediyoruz yok olduklarına hem fikiriz
Soran8 aymantık ve sezgisellik dediğin şeyler kişiseldir. test edilebilir değildir. kanıt olması için önce savunduğun şeyin nesnel olarak ele alınabilirliğinden emin olman lazım
- 8 ay
Aslında mesele tam olarak şöyle:
Bir şeyden “kanıt” diye bahsedebilmek için önce o şeyin nesnel olarak ele alınabilir, ölçülebilir ve başkası tarafından da aynı şekilde doğrulanabilir olması gerekiyor. Mantık ve sezgi dediğin kavramlar kişisel düzeyde çalışır; yani herkesin mantığı aynı veriyle bile farklı sonuç üretebilir, sezgi zaten tamamen öznel bir şeydir.
Bu yüzden, biri bir iddia ortaya atıyorsa önce o iddianın dış dünyada karşılığı var mı, test edilebilir mi, tekrarlanabilir mi buna bakmak lazım.
Aksi hâlde mantıklı görünse bile sadece kişisel bir yorum olur, kanıt sayılmaz.
Soran8 aybende onu söylüyorum zaten :)
- 8 ay
Bende detaylı olarak açıkladım
- 8 ay
Panteist bir perspektife sahip biri olarak, ateist birisi olarak sana soruyorum beni kendi görüşüne ikna edebilmek için hangi epistemolojik veya ontolojik argümanları sunabilirsin. Yenu uyandım beynimi yaniyor su soruyu sorcam diye sana.
Soran8 ayvikipedi ye bilimsel teori yaz ve oku
- 8 ay
Sen benim sorumu anladın mı?
- 8 ay
Vikipedi kaynakmı?
Soran8 aydaha snra pantesit perspefktife saihp birisi olarak yazılanlarla kenidi inancını karşılaştır
Soran8 ayanladım bak diyorum sana
- 8 ay
Wikipedi kaynak olarak gösterdiktrn sonrs hiçbir ciddiyeti kalmadı olayın
Soran8 ayben sana brada inanç ispatlamaya calısmıyorum bilimsel methodu n nasıl işlediğini öğrenmeni istiyorum o kadar b u ivikipedide olmayabilir başka kaynakta olabilir sadece öğren daha sonra kendi inancınla karşılaştır
Soran8 ayçünkü uzun uzun yazmakla uğraşmak istemiyorum benim yazacaklarım orada yazıyor zaten
- 8 ay
Aynen aynen haklisın ergen
Soran8 ayhakaretle bitiren elemanlara bayılıyorum hakaret edeceğine açıp okusana
- 8 ay
Wikipedia dedi hala oku diyor
Soran8 ayBilimsel yöntemin temel kavramlarını hızlıca öğrenmek için makul bir öneri wikipedia senin için sana yeterde artar bi panteist olarak
- 8 ay
1. Panteist degilim
2. Temel birikimin var sadece özel değilsin
3. Ateist degilsin toplum icinde kendini var etmrye calisyorsun marjinallikle.
4. Wikipediayi sık sık kulandigina eminim bilinc altinda bundan utaniyorsun
Soran8 ayBanane beni ateist olarak görmüyorsan hahaha çok bilgili olduğumud a iddia etmedim ama senin panteizmi savunman daha sonrada degilim demen büyük bir komedi. bu arada bilimsel yöntemi anlamak utanç meselesi değil bunu anlaman için profesor olmana gerek yok bunu wikipedia olmadan internete sadece bilimsel teori nedir yazarakta öğrenebilirsin illa wkipedia olması gerekimiyor eğer çok kafaya taktıysan şimdiden söyliyim. eğer öğrenseydin daha snra bana hangi epistemolojik veya ontolojik argümanlarım olduğunu anlayabilirdin ama bunun yerine çocukça hala sataşıyon ne diyim dahada yazmam
- 8 ay
Ya ufff uğraşmış yazmış birde beni pantaizme iten dedim bu argümanlari yapay zeka senin istedigin gibu hazirliyor zaten blog cocugu ben oraya beni pantaizme iten dedim panteistim demedim yazılanı okumamiyor daha
- 8 ay
Senin adın hqtice falandir kesin muhafazakar bir ailenin cocugun anlaşılıyor bu
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. İzmire git koluna bir atatürk dövmesi kıça kısa kot şort bele kelebek hadi kolay gelsin
10 YorumlaSen isteğini söylesene karşındakine. Belki kısıtı sen koyuyorsundur.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
m 8 ayŞu sitede sırf kızla sohbet etcem diye Müslüman değilim buyur diyecek tonlarca sapık var
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
8 aygerekeni yapmışsın ztn bu saatten sonra ateistler sende merak etme ;)
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Kültür anlayış bakış açısı..
Ataist olmamızdaki fark..
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Gasteye ilan verin
80 li yıllarda insanlar gasteye ilan verip arardı araldığı şeyi00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
8 ayBen de hiç Müslüman olduğunu söylediği halde Müslüman erkek görmüyorum nxjsnxn
00 Yorumla Bizim ülkede gerçek müslüman var mı ki hepsi sözde öyle , olanlar da nadir
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayKasıtlı olarak bulamazsın çünkü sözde herkes müslüman. Onun için seküler sitelerde dolanman lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayBana da hep ateist geldi ya da dinci ben deist isterim
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)8 ayAteistim ama bu özelliğimi arayana hiç denk gelmedim.
00 YorumlaMüslümanın az olduğu bir ülkeye gidebilirsin (benim de çevrem hep ateist)
00 Yorumla
8 ayben de bu özelliklerde bir kız bulamıyorum hiç
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
8 ayuygun batakhanelere git metalci
013 Yorumla
Soran8 ay?
- 8 ay
hangi şehirdesin çıkmıyormusun geceleri? metal çalan bar vs yerlere git ateistte satanistte bulursun yığınla
Soran8 ayne alakası var genelleme yapıyorsun
- 8 ay
zorunamı gitti anlamadım? tanıdığım ateist vs kızların hepsi oralarda takılıyor
Soran8 ayçok genelliyorsun içine kapanık utangaç veya evde takılan ateist erkek tanıdıklarım var onların bi kere bile ahlaksızlık yaptığını görmedim
- 8 ay
ahlak ne? ahlak dediğin dinlerin getirdiği bir kavram. sen ne cins bir ateistsin?
Soran8 ayahlak nasıl dinlerin getirdiği bi kavram oluyor anlamadım?
- 8 ay
ahlak denen şeyin kökü dindir. din getirmiştir ahak kavramını kuralları kaideleri. din olmayan yerde ahlak diye bir şey yoktur sadece istekler ve onları tatmin etmek vardır. kimse görmüyor bilmiyorsa istediğini alabiliyorsan alırsın doğru yanlışı olmaz. hayvan gibi olursun arzularıyla hareket eden. acıkınca yiyen seks isteyince de onu gideren ama kuralları olmayan. sen cahil birisin ahlak denen kavramın kökünü kökenini bile bilmiyorsun.
Soran8 ayAhlakın dinden geldiğini mi söylüyorsun? İlginç çünkü tarihe baktığında farklı toplumlar farklı tanrılara ve farklı kutsal metinlere sahipti ama hepsi benzer toplumsal kuralları geliştirmiş. Paylaşmak öldürmemek çalmamak iyi davranmak iş birliği yapmak haksızlığa karşı durmak Bunlar dine özel değil evrimsel bir zorunluluk. İnsanda bir hayvandır ve ahlak bizzat evrimsel hayatta kalma staratejilerimizdendirır yani bir nevi hayvan davranışıdır tıpkı bir elmanın kendi neslini devam ettirmesi için kendini yemek için sunması gibi İnsan toplulukları ancak bu davranışları geliştirdikçe hayatta kaldı ve nesillerini aktardı. Dinler ahlakı yaratan değil zaten var olan toplumsal hayatta kalma stratejilerini kodlayan bir sistem olarka geldi zaten. Yani doğru yanlış duygusu Tanrıdan gelmez doğada doğru yanlıl diye bir şey yoktur biz onu öyle kodlarız onu geliştiren milyonlarca yıllık sosyal ve kültürel evrimdir
- 8 ay
hiçbir şey okumamışsın ekşi sözlükten alma bilgilerle ev tibi kezban ateisti :D tam ülke toplumuna uygun bir uyarlama :D ahaklı ateist :D
ilk insandan beri din var kutsal var gökten gelen haber var islam değil hristiyanlık yahudilikte değil bunların dışında zerdüştten budasına kadar antik dinlerden afrika kabile dinlerine kadar hemen hepsinde benzer ortak hikayeleri görürsün hepsi aynnı kaynaktan alıp sonra yerelleştirilmiş ve değiştirilmiş farklılaşmış. ahlak değerleri denen şeylerin hepsi bu dinlerden doğuyor. dinsiz bir ahlak olmaz. ayıca dinsizlik diye birşeyde olmaz eğer bir ahlaktan bahsediyorsan. ateistin ahlakı olmaz kendi fikirleri olur sadece. ahlak denen şey toplumsaldır toplumdan gelir genel kabullerdir onlarda bir inanç ürünüdür. batı sekülerizmi bile aslında bir dindir çünkü kendince kutsalları vardır ahlakı vardır. sen önce bir ateizmi falan felsefesini öğren sonra gel yavrucuğum.
Soran8 ayahlak zaten toplumsaldır ahlakın inanç ürünü olduğunu söylemen bile hala kanıtsız bir iddia ama bugün elimizde sosyolbiyoloji ve evrimsel psikjoloji alanında yazılmış bilmisel makakeler var bunları bir kere vbile olsa açıp okudunmu? yoksa arabın allahı doğru söylüyor diyip gözlerini kapadınmı bak arıları düşün arılar sahip oldukları koloini için organize bir şekilde calısırlar insanlarda öyle tüm canlıların türünü deveam ettirilmesi için belrili evrimsel davranışlar sergilerler insan türü için ise bu ahlak ve medeniyet olarak tekabül etmiş kimsenin kimseden üstünlüğü yok doğada. dinler ise bu döngnün üstüne geliyor
- 8 ay
ilk insanla bile din vardı kutsal vardı ahlak emirleri vardı. dini insan doğurmadı din insana tebliğ edildi. hepsinde benzer hikayeler var git araştır öğren. ben nerdeyse tüm dinleri ve mitlerini inceledim. hepsinde tufandan ademe benzer hikayeler değişik isimlerle var. hepsinde benzer yasaklar benzer şekilde var. farklı olanlarıda var ama çoğu benzer tek kaynaktan alıntı. ateistin ahlakı kendisidir toplum değildir. sen ahlakım var diyorsan bir toplumun dinini takip ediyorsundur ateist falan olamazsın.
Soran8 aysen sylüyorsun onu işte ilk insanda bile islam olduğunu tek dayanağın kuran ve hadisleri başka hiçbir kaynağın yok. ilk insanlar nasıl ibadet ettiğini biliyor musun nasıl kollektif kuralları olduğundan haberin var mı islamla alakası yok. sorun orada zaten kanıtsız bi iddiada hala diretiyorsun ahlakın tanımlamasını dini çerçevedenb yaparsan veya temelini kanıtlanamyan varlıklara dayandırırsan bir açıklama yapmış olmuyorsun. ahlakın neye dyandığını evrim bize şu an açıklıyor zaten bunun hakkında akademik camiada kabul görmüş ibilimsel makaleler var
8 ayTürkiyede ateist zor bulursun
01 Yorumla
Soran8 aymaalesef
Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı. Biraz sor bulursun
00 Yorumla
8 ayX platformunda istemediğin kadar bulursun.
00 Yorumlaateistler sığ insanlardır
00 YorumlaYoutube reklam ver.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
8 ayYanlis yerde ariyorsun demek ki
00 Yorumla
8 ayElhamdulillah agnostiğim
00 YorumlaAnana sor o bulsun
00 YorumlaBizler Allah yolundayız
00 YorumlaAteist sayfası takip et bulursun
00 Yorumla
8 ayburdayım bee burdayım :D
00 Yorumla
8 ayNası ya
11 Yorumla
Soran8 ayniye arayamaz mıyım
- Kişilik & Karakter konusunda 668 cevap paylaştı.
8 ayburada cok nsjsjs
01 Yorumla
Soran8 ayyok burdada
8 ayBen deistim ben de dinsiz bulamıyorum
06 Yorumla
Soran8 aybende ateist :(
- 8 ay
İstersen tanışalım
Soran8 aysen ateist değilsin maalesef olmaz
- 8 ay
Senin ateist olman sıkıntı olmaz benim için dini inancım yok hic
Soran8 ayben benimle aynı bakalbilen birini istiyorum
- 8 ay
Yani bir şey kaybetmezsin
Müslüman ol
01 Yorumla
Soran8 ayyoo
Gizli Üye(36-45)8 ayAteizm derneğinw git
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
8 ayÇevreni değiştir
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ne fark eder
00 Yorumla
8 ayNe alaka
018 Yorumla
Soran8 ay?
- 8 ay
Arayış niye
Soran8 aybende ateistim çnkü
- 8 ay
Tamamda ne için
Soran8 aysence ne için?
- 8 ay
Arkadaş?
Soran8 ayuyum için tabikide
- 8 ay
Yaş kaç
Soran8 ay25
- 8 ay
Ne uyumu bu
Soran8 ayben benimle aynı bakalbilen birini istiyorum
- 8 ay
Bunun için illa ateist olması mı gerekiyormuş
Soran8 ayevet başka ne olacadı?
- 8 ay
Saçmalamışsın kb
Soran8 ayo senin düşüncen ben hikayelere inanan bir erkek istemiyorum
- 8 ay
Ne gibi hikayeler
Soran8 ayortaçağ hikayleerine inanan erkekeklrden bahsediyorum
- 8 ay
O zamanda değiliz ufaklık
8 ayNeden ateist
05 Yorumla
Soran8 aybende ateistim çünkü
- 8 ay
Yok saygısızlık manasında değil. Örneğin ben de agnostiğim. Ateizm neden diyr
Soran8 ayçünkü en rasyonel insanlar ateist
- 8 ay
Anladım teşekkür ederim
8 ayNeden ataist
00 YorumlaBuradaaa🕺🏻🕺🏻
00 Yorumlaburdaym yaz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayAteist’im
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konuda doğru insanlarla tanışmak için biraz daha spesifik alanlarda vakit geçirebilirsin. 🌎 İlgi alanlarına göre toplantılara, etkinliklere ya da çevrim içi platformlara yönelebilirsin. Ayrıca, karşılaştığın kişilerle din konusunu açıkça konuşup fikir ayrılıklarının ileride sorun yaratmasını önlemek adına şeffaflık önemli olur. Kimseyi değiştiremeyeceğin için, kendi değerlerinle uyumlu kişilere odaklanman en sağlıklısı olur. 🙃