Kendinde o cesareti bulamadığı için.
Tabi neyi ertelediğine de değişir.
Bu kimi zaman eğer kişinin kendisiyle ilgi olmaya da bilir.
Konuyla doğru orantılıdır.
Bilakis , buna karar verecek olan tercih etmesini bilen , düşünen , analiz eden , sorgulayan herkes yapabilir.
Ancak buna kendinizden başlayabilirseniz.
İlk soru nerede yanlış yapıyorum diye kendi kendinize sormalısınız.
Sonra ben kimim?
Ne istiyorum?
Ne yapabilirim?
Ne bekliyorum hayattan kendi adıma?
Nasıl bir hayat beni mutlu eder?
Fakat maddiyat bu konun 2. Veya 3. basamağında gerektiği kadar olacak.
Mesela şöyle bir örnekle hareket etmeniz için yolunuza ışık tutayım.
Bir sabah uyandınız ve bulunduğunuz şehirde sadece siz yaşıyorsunuz.
Ne yaparsınız?
Bu soruya biraz mantıklı ve bir o kadar duygusal cevap verebildiğiniz ölçüde doğruyu bulabilirsiniz.
Dürüst olursam sorulara. İlk sorudan son soruya kadar Ne istediğimi bilmiyorum, ne yapabileceğimi o şeylere kendi potansiyelimin yetmeceğini ve sabırlı bir karakterde olmadığımı düşündüğüm için bir şeyler yapmadım yapmıyorum. Hayattan bir beklentim yok çünkü kendimi hep aşağı gördüm uzun yaşamayı istememek geliyor aklıma hayat anlamsız geliyor. Nasıl bir hayat mutlu ederdi bilmiyorum hayal kurmadım bu konuda ama edersem kariyerimi düşüncelerimi duygularımı daha sağlıklı yönetebilseydim bir işim olup resim üzerinde kendimi geliştirmiş olmak mutlu ederdi.
Bir sabah uyansaydım tek başıma yalnızlık hissi beni korkutur birilerini arardım. Ne yapacağımı bilemezdim.
Yalnız kalma korkusu , mutluluğu bir başkasında bulmak veya birine bağlama duygusu içinde görüyorum sizi.
Öncelikle şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim.
Yalnız olmak , kişinin kendi kendine konuşması kötü bir şey olarak görmemeliyiz.
Sadece bunu ne kadar sürekli hale getirdiğimiz önemlidir.
Hayal kurma kısmı için konuşmam gerekirse; kendine insanım diyebilenlerin yapması gerekenlerdir.
Elbette bununda bir limiti olmalı.
Sadece hayal olarak kalmamalı.
Ufak ya da büyük demeden bir şeyler yapabilmeli.
Olmaz katiyen olmaz gerçekleşmez demeden bir yerden başlamalı.
Size bir kitap önermek istiyorum.
Her çıkmaza girdiğimde ve her kendime sorduğum soruların cevabını alamadığım da okuyorum.
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Grigory PETROV
Eğer okumadıysanız lütfen istirham ediyorum okuyunuz.
Lütfen ama lütfen.
Öyle iyi gelecek ki tahmin bile edemezsin.
Kim neyi nereden hangi noktaya nasıl getirmiş.
Bu kitabı zamanında ATAM askeri okullarda okutulması için talimat vermiş biliyor musun.
Mutlu ve memnun oldum.
Ama okuduktan sonra muhakkak düşüncelerinizi sizden duymak isterim.
Tabi sizinde buna izin vermeniz önemli.
Kendinize odaklı olmalısınız bazı konularda.
Kendinizle konuşun.
Konuşmak istemediğinizde içinizden ne geliyorsa beyaz bir kağıt ve kalem alın , yazın.
Noktalamaya takılmadan.
Kimi zaman düz yazı olsun.
Hiç sorun değil.
Kimseye söyleyemediğiniz şeylerde olabilir.
Hiç sorun değil.
Dökün içinizi.
Biriktirmeyin sadece.
Bu size tamamen yolunuzu çizmeyecek sadece karanlık olan sokaklarınıza ışık olacak.
Eğer isterseniz takıldığınız noktada yardım edebilirim.
Siz sadece bir yerden başlayın.
Devamı gelecektir.
Rica ederim ne demek.
İyi okumalar.
Adhd olabilirsin çok yaygın onlarda.
Dönsel bir durgunluk ya da depresyon olabilir
Depresyon var zaten ama bu son bir ay her halde gelecek kaygısı bana edilen laflar tartışmalar laf sokmalar vs. ağır geldi uzun süredir intiharı düşünmezdim onu düşünür oldum sonra tövbe diyorum yaşamaya odaklanamıyorum bunun için doktora gideceğim ben mutlaka cidden yapamıyorum.
Doktora gidersen ilaç yazip gönderecek piskoloğa giderdrn dahs mantıklı ve kendinde çabalaya bilirsin kendinlr konuş seni karamsarlığa iten şey ne kendinle dertleş ve dürüst ol.
Dostum bunlar senin hayatındski genel geçer şeyler bence kendini sev hayat kısı insan ömrü bir şeyleri dert edecek kadsr uzun değil belkide fiziksel özellikerinin farkında değilsin kendi potansiyalini engelliyorsun böyle kendine haksızlık etme lutfen kendine izin ver kariyerin kötü olabilir az gelirin olabilir ama kimse senden daha değerli değil.
Bu şekilde hayatı ıskalıyorsun boş ver hayatı yakalamaya çalış kendini sev hayatı sev herşeye rağmen yaşamak güzel
Yeni bir şeyler yapmak kendimi sevmek cidden bende ya suçluluk hissi ya da hak etmediğim hissi veya yanlış bir şey yapıyorum hissine sokuyor ya da onaylanmam gerekiyor evet aferin gibisinde doğru yapıyorsun gibisine ve kendime aşırı yabancıyım aynı şekilde hayata yabancıyım aidiyat hissim sıfır. Kendimle bağ kuramamak bir yana gerçeklik alıgım da bu 1 ayda çöktü gerçek gibi hissetmiyorum. Varım ama yokum öyle bir his. Bir karakteri oynuyorum gibi geliyor bazen. Bilmiyorum bu durumu da aşamıyorum bir den çok şey var ve nerden başlayacağımı bilmiyorum asıl mesele bu gözümde büyüyor olan.
Seninle empati yapmaya çalışıyorum bazen çok karmaşık gibi görünen şey aslında çok basittir sadece biz göremeyiz belkide basit bir toplama çıkarma işlemi yapmalısın
Seni motive edecek itici kuvvete sahip şeyler var bunlarıda keşfedebilirsin sadece biraz gayret istek ve azim gerekli
İstek yok ama beni endişeye sokan çok şey var hala yaşayan, yaşlanan ve ihtiyaçları olan bir bedene ve elbette doğduğum aileye sahip olmak var ve bu da beni bitmesini istediğim bir rüyada gibi hissetiriyor. Yaşamak yük gibi geliyor kısaca. İlgimi geri kazanmak bilmiyorum yaşamak olsun diye bir şeylere kendimi inanmaya zorluyorum bir gün ailem var diyorum bir gün bu beden Allah ın emaneti diyorum ama temelde severek yaşamıyorum genelde kaygı korku baskın ile ilerledi çocukluğum çok sıkıntılıydı hala öyle olacak duygusu var belkide ama bende bir şey eksik bir şey yok bende çözemedim sorunlu olduğum kesin ilgisizliğimi herşeyi anlamsız görmemi çözemiyorum mecbur yaşayacağım zorlayacağım bir şekilde teşekkür ederim.
Rica ederim dostum keşke elimden daha fazlası gelseydi
Derkleşmek istersen ben buralarcayım istediğin zaman dinlerim seni.
Yok o yaşlarda değilim merak etme srndrn büyüğüm dostum ve tecrübeli dediğim gibi ne zaman istersen beni rahatsiz edebilirsin.
Çok teşekkür ederim canım benim üzme kendini boşyere
Iyi geceler cano
Teşekkürler sc için bugün daha iyisindir umarım.
Rica ederim durumum yani idare ediyor kötü değil o gün baya ağır vurdu bu güne çok iyide denir bence. Bir liste yaptım basit hedefler yanına kutucuklar yaptım bakalım zorlamadan da olsa onları doldurma hedefim var. Bir şeyler yapıyorum umarım daha iyisini yaparım. Tekrardan teşekkür ederim.🙏✨️
Ah, erteleme alışkanlığı, hepimizi bir noktada esir almıştır. 😊 Bunun kökeninde genellikle iki ana neden yatar: ya ortaya koyduğun işin sonucunu kendine fazla yüksekte hedeflemişsindir ve bu seni korkutuyordur, ya da o işe karşı ilgin sınırlıdır ve motivasyonun düşük kalıyordur.
“Yarın yaparım” dediğin her an, aslında mükemmeliyetçilik veya kendine karşı olan o baskının sesi konuşuyor olabilir. Sana önerim, büyük hedefleri daha ufak görevlere böl ve o adımlarla ilerle. Yaptıkça kendini daha iyi hissedeceksin, inancın tazelenecek. Küçücük bir adımla başla; kim bilir, belki yarın “bugün bitirdim” dediğin bir gün olur. 😉💪
Cevap
9Cevap
korkaktır ondan
Genellikle korku, kaygı, motivasyon eksikliği, mükemmeliyetçilik ve kısa vadeli haz peşinde olma gibi nedenlerden kaynaklanır.
Eminim hallolacaktır
erteleme genelde stres kaygi veya motivasyon eksikligi yuzunden olur beyin sikici veya zor isleri erteliyor anlik keyif veren seylere yoneliyo
Usengectir ve harekete gecmesi gerekiyodur. Alismissin iste 😂
Resimlere göre değişiyor bazen insan eli kolu kalkmıyor
Umursamazlık sorumluluk duygusunun zayıf olması gibi etkenler...
Hastalık sebebiyle. Uykusuz olma gerekçesiyle.
Olur, çünkü dinlenemediğin için yorgun olursun.
Disiplinsizlik tamamen
Benimki mükemmelliyetçilikten
Tembellik..
Tembellik var
Usgengeclik olabilir yaşam sevinci bitmiştir.
Ben de boyleyim hep ya kötü bi alışkanlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar