Duygularını rahatça ifade edebiliyor musun yoksa bu senin için zor mu?

Duygularını rahatça ifade edebiliyor musun yoksa bu senin için zor mu?

Evet, duygularımı ifade etmekte başarılıyım diyebilirim. çünkü içimde ne varsa onu güzelce anlatmaya çalışmayı seviyorum. Benim için hisleri saklamak, biriktirmek ya da görmezden gelmek daha yorucu geliyor. Bazen kelimeler tam içimden geçtiği gibi dökülüyor, bazen de toparlayıp daha sakin bir dille anlatıyorum ama sonuç olarak kendimi ifade etmeden duramayan biriyim.
Duygularımı paylaşmak bana hem rahatlık veriyor hem de karşımdaki insanla daha gerçek bir bağ kurduğumu hissettiriyor. Susmak yerine konuşmayı, anlamış gibi yapmak yerine gerçekten anlatmayı tercih ediyorum. Çünkü ne hissediyorsam onu dürüst bir şekilde söyleyince hem yanlış anlaşılmalar azalıyor hem de içim huzur buluyor. Tabii ki her zaman mükemmel olduğumu söyleyemem; bazen zamanını ayarlayamıyorum, bazen fazla derin konuşuyorum ama yine de içtenlik benim için bir refleks gibi. Kendimi saklamadan, olduğum gibi konuşmayı seviyorum. Duygularımı ifade etmek bana güç katıyor, karşımdakine de güven veriyor.
Ruh halime göre değişkenlik gösterir bu. Canım isterse belli ederim, şayet duyguma karşılık bi duygu bekliyorsam. Yani depresyona, bi antidepresan gibi.
İstemezsemde duyguları derinlere gömer hayatıma devam ederim. Zaten şurda hissedebileceğim duygu sayısı pekte çok değil ahaha birini gömer diğerini hissederim 😀
Duygularımi kabul ediyor ve çok net şekilde ifade ediyorum. İfade etmeyi sonraya bırakmadan hissettiğim şeyi ertelemeden belirtmeyi tercih ederim. Böylece bana olumsuz duygularin ağırlığı daha az oluyor ve kendi icimde savaşmiyorum.
Maalesef bunu bir türlü beceremedim , her zaman içime atıyorum ve bazen kendime çok kızıyorum bunun için. Ama eğer duygularım aşırı yoğun ise ifade etmek zorunda kalıyorum
Duygularını ifade etmek herkes için kolay olmayabilir, bu tamamen kişiliğinle, geçmiş deneyimlerinle ve o anda hissettiklerinle alakalı bir durum. Eğer zorlanıyorsan bu, hislerinin kıymetini bilmediğin anlamına gelmez 🌸. Kendine biraz zaman tanı ve minik adımlarla başlayarak rahatlamayı dene. Yazılı olarak ifade etmek de güzel bir başlangıç olabilir 📖. Unutma, içini dökmek insanı hafifletir! 😊
Cevap
24Cevap
Maalesef, çünkü "duygu" hissedilir, "ifade etmek" ise ancak kelimelerle olabilir, ki onda iyi değilim.
kendi durumumu net bir sekilde dile getirebilirim duygularimida ifade edebilirim ama ifade etmeyi genel olarak ozellikle ciddi durumlarda dile getirmeyi sevmem kendi icimde hallederim
Zor, çünkü daha hangi duyguyu yaşadığımı net olarak bilmiyorum, daha doğrusu merak etmiyorum, uğraşmak istemiyorum
Duygularimi rahatca ifade edebildigimi dusunuyorum... Konusmaktan cekinmem, duygularimi saklamam.
Evet kesinlikle. Ben ifade ediyorum etmesine. Saklayamıyorum zaten. önemli olan karşı tarafın anlamaya beyni yetiyor mu, açıklamamı hak ediyor mu?😄
Rahatlıkla ifade ediyorum ancak her konu bunun içine dahil olmaz. Sadece etmek istemiyorsam zaten etmem.
İstediğim zaman evet 😂
Tıpkı insanların rahatsız olduklarını dile getirmiş olduğu şeyleri kendilerinin yapmaya hakkı olduklarına inandıkları gibi.
Zor değil çok şükür bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum. Mesele duygularımı açıkça ifade etmeme değecek bir insana denk gelebilmekte
Bazılarını elimden geldikçe saklarım, bastırırım harici özgürce ifade ederim
Artık bu konuda kimsenin zorluk çektiğini düşünmüyorum : ))
Kas gibi gelişebilen bir beceri ve geliştirdim baya
Degilim içimden geçenlerle disa aktarılan cok farklı oluyor :))
Yeterince başarılıyım🤣
Yerine göre olduğum bir konu
Benim duygum muygum yok 😂
Bu konuya göre değişiyor ya , bazen kıvranırken bazen de fazla açık ifade ediyorum 😀🤦🏻
Sonra söylediğim şey ona dert olunca tutup ben dert ediyorum hayatım. Kahrolsun kalp kırma korkusu 😀
Aldık günlük dozu , tamamdır kontrol bende hayatım 😀🫶🏻
Gözlerim belli ediyor. 👀 (Şüpheli) Kxkxm
😂🥰🥰
Bazen evet bazen haayir
Bence her insan öyle, böyle ifade edebilir ya. zaten ifade edemeseydik kimseler ne evlenir ne de boşanırdı.
Bazen hiç beceremiyorum
Evet iyi kötü herşeyi söylerim bilsinler
İfade edebilirim rahatça
Fazlasıyla hem de 🖤
Başarılıyim bence biraz
Pek başarılı değilim
Üşenmesem başarılıyım aslında jsjhx
Ederim çatır çatır 😂
Hayır gizli yaşıyorum
Evet icime atmadığım surece
Duygularımı İnanılmaz bir şekilde ifade ederim
Kendimi, duygularımı iyi ifade ederim.
Evet direk söylerim olanı
Ben duygu özürlüyüm maalesef
Edemiyorum maalesef.
Rahatça değil ama kolayca ifade edebilirim.
Eskiye oranla çok daha iyiyim
Anlatıyoruzda karşı çins biraz anlamıyor ya biz anlatamıyorux ya da anlamak istemiyorlar bence
genelde ifade edemiyorum
Hayir maalesef
Başaramadım
Zor değil
Pek değilim jsue
alabildiğinee evett
pek değilim
Kısmen degilim
Duygularım yok gibi
Çok Şükür
Bilmem 🤷♀️
Zor sanki biraz