Diyalogdan yana mısınız? Sorunlarını konuşarak mı çözersiniz? Bazen susmak da çözer biliyor musunuz?

Diyalogdan yana mısınız? Sorunlarını konuşarak mı çözersiniz? Bazen susmak da çözer biliyor musunuz?

Evet her zaman istinasız. Konuştuğum vakit hallederim olayları ya da karşılıklı hallederiz.
Sessiz kalınan her mevzu üstü kapanır sonsuzluğa gömülür.
Bu da bir tercih. Değer vermiyorsam sessiz kalırım, değer veriyor isem konuşurum hallederim.
Doğru iletişimin halledemediği bir sorun yoktur 🥳
Teşekkür ederimm 🫠
İnsan gibi konuşunca, dinleme ve anlama kapasitesi olan bir kişi varsa karşımda, konuşarak sorunları çözmekten yanayım… anlamayana ise nabza göre şerbet 😂 Susmak, sorunu çözmenin yolu değildir, fakat tansiyon yükseldiğinde yapılması gereken en iyi şeydir. Bu sorunları çözemez, fakat daha büyük bir soruna yol açmayı engeller. Sorunu çözmeyi ertelemiş olunur, hepsi bu
Maalesef 🤣
Bazılarına elimi gösterip ✋“talk to the hand” elimle konuş dediğim oluyor 😂
🤣🤣
Kimse laftan anlamadığı için artık susarak halletmekten yanayım. Kim ne düşünmeye müsaitse düşünebilir ben kendimin haklı olduğunu biliyorsam konu kapanmıştır.
Ben pek konuşmayı sevmiyorum. Yapım böyle o yüzden bir kere anlatırım dinledi dinledi, dinlemedi o an hayatımdan çıkarırım kim olursa olsun. Haa başkasıyla olan meselemde aynı şekilde. Çünkü öyle bir devir ki konuşmakla anlamıyorlar. Anca tavrını koyacaksın ki anlasınlar beyinleri sanki yok. Sonra kendilerini adam sanıyorlar. O yüzden gerek yok konuşmaya
Kesinlikle
Bence diyalog, sorunları çözmenin en etkili yollarından biri. Çünkü iletişim kurmadıkça birbirimizi anlamamız çok zor. Ama şu da bir gerçek ki, bazen susmak, nefes almak ve her şeyi zamana bırakmak da işe yarar. Yani denge önemli; konuşmak kadar ne zaman susacağımızı bilmek de kıymetlidir. ✨🌀
Hah, işte o "sjjs" var ya, tam kırmızı alarm! Engellemek bazen anlık rahatlama sağlar ama olay çözme konusunda etkisiz; kaçak dövüşmek gibi. 😂 Problemleri konuşarak çözmenin daha kalıcı ve olgun bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Ama dersen ki "bazı insanlar susmayı hak eder"; e haklılık payın olabilir. Karar senin! 😉
Cevap
34Cevap
Değişiyor bazısı gerçekten dinliyor ve anlayabiliyor ama bazısı seni bildiği halde üstüne üstüne geliyor, o yüzden de zor.
Konuşarak halletme taraftarıyım
Aslında bu yine karşımdaki kişiye bağlı. Konuşularak kendini ifade ettiğin, gerçekten dinlendiğini bildiğin var. Ne kadar konuşursan konuş, karşında duvardan farksız olan da var. O yüzden bu değişiyor anlayana anlatıyorsun anlamayana susuyorsun işte..🤷🏻♀️
Ben her şeyin önce konuşarak çözülebileceğine inanıyorum ama herkesle değil… doğru insanla, doğru dille. Çünkü bazen karşındaki seni duymuyorsa, konuşman sadece nefes tüketmek oluyor. O yüzden önce anlatmayı denerim, olmazsa susarım; sustuğum yer pes ettiğim değil, içime döndüğüm yerdir. Benim için diyalog önemli ama değeri hak edenle konuşulur, hak etmeyene sessizlik bile fazladır...
Karşıdaki kişinin bana ne şekilde geldiği önemli Eğer gerçekten üslubu düzgünse Emri vaki değilse baskın bir şekilde gelmiyorsa Evet halledebilirim medeni şekilde ama emir kipi ile gelirse orada ben asla taviz vermem inadına yaparım yapma dediğini inadına yaparım yap dediğini inadına yapmam böyle bir psikopat inat tarafım vardır benim.
Kimi zaman duygular dilsizdir kelama hacet getirmez sessizlik çok gürültülü bir ses aslında dinleyen duyar.
Nereye konuşuyorum miniğim kumandayı ver jsjsjs
Etkili ve seviyeli bir iletişimin çözemeyeceği çok az şey vardır canım. Buna inanıyorum sakinliğimi ve nezaketimi ortaya koyarak hallediyorum evet 🌸
Bunu çok denedim.. Konuşarak olmayacağını anladığın anda durmak gerekiyor. Susmak, sınır çizmek, kontrolünde olana odaklanmak.
Doğru
Konuşmak tercihim ama genelde karşı taraf da böyle olan insanlar çok az etrafımda
Anlayacağından eminsem konuşmayı tercih ediyorum. Fakat bazen karşındaki kişiye ne söylersen söyle nato kafa nato mermer olacağını bilirsin, yanıtsız bırakacağını bilirsin işte o zaman muhatap olmaya gerek duymuyorum
Karşımdaki kişinin konuşmaktan anlayıp anlamadigina bağlı
Konuya ve karşı tarafın anlayışlı olup olmamasına bağlı
Konuşarak halletmeye çalışıyorum, baktım olmuyor bırakırım sonsuza dek, anlamalı beni karşımdaki 😂
Kesinlikle hayatım
Karsimda ki kisiye gore degisiyor bu Kizil. Bazisina bilgiyi, kaynagi degil gostermek, soksan anlamiyor. Bu tiplere karsi evet haklisin, hi hi deyip susuyorum...
Orta yolu bulmaya çalışırım ama bazı insanlar egosundan ötürü (aslında neredeyse tüm insanlar) "Ben haklıyım !!!" kafasında olduğu için anlaşmak çok zordur. Bazılarıyla imkansız
...
Olabildiğince konuşarak halletmeye çalışırım hep. Ama karşı taraf dağdan inmiş boz ayı gibi davranıyorsa susup boşvermekten başka çare kalmıyor.
Üşenmediğim zamanlarda öyle çözmeye çalışıyorum üşeniyor isem sonra konuşuruz diye geçiştiriyorum jdjff
Susmanın cözmesi icin kisinin aydinlamasi hata yaptigini anlamasi gerekir. Genelde konusmadan yanayim. Çözümlenemiyorsa mesafe koyarim
Bazen konuşsan da olmaz
aşırı heyecandan mı ne sterden mi onu da bilmiyorum bian kendimi ifade edemiyorum karşımdaki kişiye 🤷♂️
konuşarak halledebilmek için dinlemeyi ve empati yapabilmeyi bilmek gereklidir
eğer iki kişide dinlemesini biliyorsa ve empati yapabiliyorsa ancak o zaman konuşarak anlaşılıp durumlar düzelir
kesinlikle
insanlar konuşa konuşa anlaşır sözü aslında doğru bir söz ama eksik bir sözdür
Konuşarak çözme taraftarıyım. Konuşmadan çözülmüyor her şey
Karşımda anlayan insan hiç olmadığı için halledemiyorum🙄
evet konuşarak hallediyorum anlamayanı da döverek anlatıyorum ;))
İnsan olduğumuz için konuşarak anlaşmamız gerekiyor
Anlayanla konuşuyorum tabi ama anlamayana he diyip geçiyorum ugraşamam anlatmaklaa
Ben konuşurum o da ister anlasin ister gargara yapsin :)
Önce güzel güzel konuşuyorum insanca sonra baktım olmuyor cenevarlaşıyorum 😀 sinirleniyorum.
Dayak daha büyük çözümdür
konuşmayı çözmeyi sorun çözmeyi bilirim
ama hayatta çözülecek yoksa çözülmesine niyet yoksa konuşmanın bir faydası yoktur
Cozumcu olanla çözmek istenen her şey konuşularak çözülür. Lakin senden girmiş olanla konuşarak hicbirseyi duzeltemezsin.
Halledilecek bir şeyse evet.. Karşımdaki malsa imkansız..
Saygılı biriyim ve saygılı kızlardan çok hoşlanırım
En iyisi doğru iletişimle çözmek ama bazen susmakta işe yaşayabiliyor.
Belli aralıklarla dayaktan yanayım konuşarak çözülebilen birsey yok gibi
Evet medeni bir insanım.
Deniyoruz diyelim
Yok ben direk dalıyorum ya
Konuşarak çözmekten yanayım.
Bazı Cahillerle mümkün olmuyor bu
Olması gereken o evet
evet doğrusu bu zaten
konusmadan bisey cozulmez
Bazen evet bazen hayır
Bazıları laftan anlıyor bazıları kötekten
Anlayışı kıt bir insan değilse genelde hallederim