Vicdan bazen yanlış bir şey yapmamızı engeller, bazen de sadece içten rahatsız eder ama hiçbir şey yaptırmaz sizin için hangisi?

Vicdan bazen yanlış bir şey yapmamızı engeller, bazen de sadece içten rahatsız eder ama hiçbir şey yaptırmaz sizin için hangisi?

Şimdi çoğu zaman vicdanım beni durdurur ama vicdan yapacağım insanın da buna değecek bir insan olmasını isterim hani ben vicdan yapıyorum diye karşımdaki insanı da kafasına göre davranması hiç hoş olmaz Çünkü bazen bazı insanlara vicdan yapmak gerekmez bana karşı vicdansız olan birini hiçbir zaman vicdan yapmam ama yine de sorgularım
Vicdanımın, merhametimin gereğini yaparım.. Susmamı gerektiriyorsa susar, durmamı gerektiriyorsa da dururum fakat her zaman ve herkese karşı değil.. merhametsiz mi olmam gerekiyor, olurum.. vicdansız mı olmam gerekiyor, onu da olurum..
Genelde durdurur maalesef ama bazen kendimi tutamayıp insanlara kırabiliyorum sonrada aşırı pişman oluyorum.
Ne gerek var ki iki günlük dünya yarın obur gün hepimiz toprak olucaz bir birimizi kırmaya gerek yok bence
Vicdanım beni susturmaya çalışır, çünkü vicdanın kendisi bazen korkuyla veya endişeyle karışabiliyor. Örneğin, gerçeği söylemek başkalarına acı verecekse veya beni zor bir duruma sokacaksa, vicdanım beni şöyle bir ikileme sokardı "Söyleme, böylece kimse üzülmez ve işler karışmaz."
Vicdan genellikle bizim iç pusulamızdır, ama onun yaklaşımlarını nasıl karşıladığımız tamamen kişisel bir mesele. Benim için vicdan çoğunlukla beni durdurur; içten gelen o sessiz uyarı insana doğru yolu hatırlatır. Ama bazen susturucu gibi çalıştığı da olur, çünkü ne yazık ki her zaman harekete geçme cesaretini bulamayabiliyoruz. 🌸 Sana da vicdanının rehberlik ettiği bir yolculuk dilerim.
Cevap
17Cevap
Yerine göre her ikisini de yaparım ya da yapmam.
vicdanım beni destekler
Genelde karşımda durur gadası
Bence vicdan ikisini de yapar yanlışı yapmaktan da alıkoyar yaptığında da içini sızlatır ama asıl mesele o sesi duymayı bilmek
😊😊😊
Bı yere kadar dayanırım. Bizde bı insanız bı yerde patlariz
Beni bazen durdurur bazen susturur. Ama önemli olan neden sustuğum neden durduğumdur
Adalet insanın içindeki vicdandır. Vicdana hükmetmeyin.
Vicdanım yanlış bir şey yapmamı engeller çok kolay vicdan azabı çekerim.
Beni her zaman durdurur ve olması gerekende bu
Asla yanlış yapmam kıyısından dönerim
Bir gün orada kalmaz hiçbir şey
vicdan doğru olanı gösterir
Durdurur
Her ikiside etkili olur
İkisinide yaptiriyor srefsiz
Her ikisi de
Durdurur
Hem durdurur hem susturur
Durdurur
Durdurur