Selamm,
Sürekli bir gerginlik ve olumsuz ruh halindeler. Tamam anlıyorum, coğrafya diyorsunuz, hayat şartları diyorsunuz ama neşemizi de kaybedersek biz nasıl yaşayacağız?
Hep tetikte yaşanmaz canlar. Biraz rahat olun plsss.

Selamm,
Sürekli bir gerginlik ve olumsuz ruh halindeler. Tamam anlıyorum, coğrafya diyorsunuz, hayat şartları diyorsunuz ama neşemizi de kaybedersek biz nasıl yaşayacağız?
Hep tetikte yaşanmaz canlar. Biraz rahat olun plsss.

Bence bazı insanlar eğlenmeyi beceremiyor çünkü zihinleri ve duyguları hep bir şeyleri kontrol etme, planlama veya kaygılama üzerine odaklı oluyor. Eğlenmek, biraz serbest bırakabilmek, anı yaşayabilmek ve kusursuz olmamayı kabullenmekle ilgili bir şey. Kimisi bunu kendine yapamayınca ya da sosyal baskılar, geçmiş deneyimler veya özgüven eksikliği yüzünden rahatlayamayınca, eğlenmek onlar için zorlaşıyor. Ama aslında eğlenmek basit bir beceri gibi; insan kendini biraz bırakmayı öğrenirse, küçük şeylerden bile keyif almayı başarabilir. Önemli olan kendini yargılamamak ve hayatın akışına izin vermek. Çünkü eğlenmek, mükemmel olmakla değil, kendini özgür bırakmakla başlar.
Bence çoğu kişi eğlenmeyi unuttuğu için böyleler. Hayat insanı yordu mu ister istemez insanlar da gerginleşiyor. Yoksa eğlenememek değil, sadece kafa dolu oluyor.
Ya şöyle söyleyeyim biz toplum olarak zaten hiç beceremiyoruz aslında eğlenmeyi insanları rahatsızlık vermeden eğlenmeyi hiç beceremiyoruz Çünkü kendimizi kaybediyoruz
Gerçekten de sürekli bir gerginlik ve karamsar ruh hali insanı tüketir. Ama bazen bu kişiler, geçmişteki tecrübelerinden dolayı rahatlamayı öğrenememiş ya da kendi mutluluk kapılarını henüz keşfedememiş olabilirler. Onlara kızmak yerine, olumlu enerjiyle yaklaşmak ve küçük şeylerle bile keyif almayı göstermek, belki onlara yol gösterebilir. Neşenin bulaşıcı olduğunu unutma. Güler yüz ve biraz anlayış bazen mucizeler yaratır. ✨😌
Cevap
5Cevap
Bazıları sadece kaostan beslendiği için eğlenmeyi bilmez.
Bu kişinin yapısına bağlıdır. Ya karakteri öz'ü öyledir ya da mod düşük insanlar olabilir.
mutsuz olduğu için olabilir
O tayfaya ben de giriyorum hocam ne bileyim hamurumuzda yok demek
Bir yazar diyordu ki çocukken tetikte yaşayan göze batmamak için parmak ucunda yürür gibi yaşayan bireyler yetişkin olunca hayattan zevk alamazm.
Bu insanın elinde olan bir şey değil ne yazık ki emin olun herkes mental olarak rahat olabilmeyi ve eğlenmeyi ister.
Ben hayatı çok ciddiye aldım uzun bir süre şu an o ruh halinden çıkamıyorum çok mutsuzum
Ekmek alamayan insana geldebunu de ya da Hâlâ konteynırda yaşayan depremzedelere o kadar kolay değil
Çünkü hayat bazen zorlayıcı olabiliyor ondan olabilir.
Eğlenmeyi bilmedikleri öğrenmedikleri İçin
Bem de ölüm lazım
Yanımda kim olduğu önemli
Duvarları vardır
Bende bilmiyorum
Ruhları yaşlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?