Can sıkıntısı, genellikle kişinin yaşamında sıkıcı veya tekrarlayıcı aktivitelerin olmamasından kaynaklanır. Ancak bazen kişi, hayatında değişiklikler yapmış olsa bile hala can sıkıntısı hissedebilir. Bu durumda, birçok faktör etkili olabilir.
Örneğin, stresli bir iş veya kişisel hayat, yorgunluk, uyku eksikliği, sağlık sorunları veya sosyal izolasyon can sıkıntısına neden olabilir. Ayrıca, depresyon, kaygı veya diğer ruh sağlığı sorunları da can sıkıntısı hissine katkıda bulunabilir.
Bir diğer neden ise, sürekli olarak aynı şeyleri yapmanın sıkıcılığından kaynaklanabilir. Bu nedenle, yeni aktiviteler deneyerek, farklı hobiler edinerek veya yeni yerler keşfederek rutin aktivitelerden kurtulmak ve can sıkıntısını azaltmak mümkün olabilir.
Sonuç olarak, can sıkıntısı farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ancak, yeni şeyler deneyerek ve hayatınızda çeşitlilik yaratarak bu durumdan kurtulmanız mümkün olabilir.
İçine attığı belki kendisinin bile unuttuğu bir derdi vardır, bilinçaltında kalmıştır. Veya psikolojik bir sorunu olabilir, huzursuz eden kişiler ve insanların kötü enerjileri vardır. Veya sadece mutlu olmayı bilmiyordur. Her şey olabilir.
Bilinçaltı ile ilgili bence, aslında halının altına süpürdüğün şeyler bir şey olur ortaya çıkar misal bir şey görürsün, duyarsın o olayı hatırlatan, sonrası can sıkıntısı.
İçinde geçmişten ya da yakın zamandan bir burukluğu yorgunluğu olabilir diye düşünüyorum ben bazen çok çabalayıp durmadan yorarız kendimizi (duygularla, işlerle) farketmeyiz bile ama ruh yorulur
Bende böyleyim dönüp bakıyorum o an hangi travmam şu an bunu hissetmeme sebep oluyor diye.. farkida olmasamda illa bir yerlerde bir hüznüm orada ruhuz ediyor