Mesela, karşındakinin canını sıkan bir durumu fark etmeden veya bilerek inatla tekrar etmek gibi… Bazen hatalar farkında olmadan alışkanlık haline gelir ama bir yerden sonra hatayı tekrarlamak neredeyse bir tercihe dönüşür.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mesela, karşındakinin canını sıkan bir durumu fark etmeden veya bilerek inatla tekrar etmek gibi… Bazen hatalar farkında olmadan alışkanlık haline gelir ama bir yerden sonra hatayı tekrarlamak neredeyse bir tercihe dönüşür.

Bilinçli şekilde tekrarlanıyor, tercihtir ve seçimdir. Hata diyemeyiz artık yapılana, demek ki tekrarlayan kişi yaptığının bedelinden korkmuyor.
Fark etmeden tekrarlaması hata olduğunu bilmediği anlamına gelmez mi? Mantıken farkında olmayan birini yargılayamazsın. Sadece farkındalığını sağlarsın. Diğeri ise ya hata olarak görmüyordur ya da karşısındakinin fikri umrunda değildir
Bir hatadan ders çıkarmıyorsa ve aynı hataları tekrar ediyorsa bir kişi o artık hata değildir zaten, tercih meselesi haline gelmiştir.
Teşekkür ederim 🙃
Bazıları başkalarının hatalarından ders alır, bazıları kendi yaşantısından. Hiç ders almayanlar yeterince bedelini ödememiştir bence.
Aynı hataların sürekli tekrarlanması, bazen bilinçaltının bir oyunudur. Alışkanlıklarımız genelde bizi tanımlayan bir konfor alanıdır ve bu alanı kırmak zihinsel bir çaba gerektirir. İnsan, bir hatadan ders almadığında veya o durumun sonuçlarıyla yüzleşmeyi kabul etmediğinde, kendini tekrar aynı döngünün içinde bulabilir. Ama farkında olmak, değişimin ilk adımıdır 💡. Tıpkı Dostoyevski'nin dediği gibi, bu döngüyü fark ettiysen artık seçim senin. 😊
Cevap
10Cevap
Çünkü akıllanmazlar, ders çıkarmasını bilmezler. O yüzden tekrar tekrar aynı hataların içinde bulurlar kendilerini..
Tercih sandığın şey alışkanlıktır. Alışkanlıkları yaparken aslınd abeyin işlemiyor

Renk katıyorum şekerim, aynı diğil😌
Ne hıhımm🥸
Tamam arkideş🥸
Aynı hatalar tekrarlanıyorsa hata değil artık art niyet olarak yanlışa neden olur.
Galiba öyle oluyor.
Aynen kardeşim.
Başkasına yapılan hatadan bahsediyorsak bu önemsememek ve tercih olur.. Hatta onemsememeyi tercih.
Kişisel cevaplayacaksak bazı hatalar güze oluyor insanin bile isteye yapası geliyor.. Sonu kötü olsada :))
Bunun cevabını bilsem aynı hatayı defa defa yapmazdım :))
Genelde karşı tarafa değilde ucu bana dokunan hatalar yaptığım için no problem :))
O hatadan dersini alana kadar aynı veya benzer hataları tekrarlar, dersini aldıktan sonra zaten bambaşka bir yöne gitmiş olur, yoldayken de aldığı dersleri düşünür
Algı kapasite meselesi kimi insan alışıyor sanırım hata olarak görmüyor artık, bazısıda ilgi çekmek karşı tarafı uyuz etmek için olabilir 😃
Umut fakirin ekmeğidir reis, hatayı aynı hatayla telafi etmeye çalışıyoruz.
Bazı dersler bizi akıllandırmaz, süründürür beya
İnsan olarak aynı hataları tekrarlamamızın nedeni, kendi kendimizle dürüstçe yüzleşmekten kaçınmamız, bilinçaltımızın bizi tanıdık acıya çekmesi ve kısa süreli rahatlığın uzun süreli mutluluğa tercih edilmesi diyebilirim.
Bazıları ders çıkartmakta geç kalır
Daha iyi anlamak için
Değer vermeyenin işidir
Ders almayı bilmediği için
hata değilidir onun için de ondan
Alışkanlık haline geliyor o yüzden
Ders çıkarmak lazım
Medeni insanların tartılmasıda farklı oluyor 😂
Ders çıkarmadığı için
Doğrudur: kaza, hata, tercih olayı
Umursamayıp değer vermediği için
baba haklı