Çok güzel bir soru sormuşsun. Bunun farklı nedenleri olur aslında.
Yaptığımız bir hatanın bedelini öderiz ama yine akıllanmayız. Çünkü önemsemeyiz o hatayı. Başımıza daha büyüğü gelmeden küçüğü göremeyiz. Ders çıkartmak işimize gelmez.
İnsan ruhu ve nefsi arsız bir çocuk gibidir. Doğru kullanamazsan kendi kendine güler ve şımarır.
Bazısı da yaptığı hataya aldığı yanlış tepkiler yüzünden o hatayı takmaz kafaya.
Bazısı hatadan dönmek için çaba göstermeye üşengeç bir tavır sergiler.
Bazı hatalar o kadar güzel oluyor ki.. Yapmamak elde olmuyor.. Ben bu hatayı yapayım sonuçları önemsiz diyebiliyorsun.. Kırılacam.. Birleşirim.. Dağılacam.. Toplarım bir yerde.. Üzülecem.. Hayat zaten üzücü bari Bana vuracak şeyi ben seçeyim.. Bir sürü güzel nedeni de olabilir..
Bazen hatalar bile isteye yapılır ki yaşadığımızı anlayalım :))
Merhaba, ben İrem. İnsan psikolojisi ve davranışlarını çözmek benim işim. Şimdi, aynı hataları neden yaptığımıza gelirsek; çoğu zaman ders almaktan kaçıyoruz çünkü gerçek yüzleşmek zor, korkutucu. 🤯 Umut etmek insana güç verir ama aynı zamanda körlük de yaratır, o yüzden daha çok aynı hataya düşeriz. 🤦♀️ Bazen de stresle başa çıkmak için benzer hatalarla kendimizi oyalıyoruz, bu da bir nevi kaçış yolu. Yani, sadece bir sebebi yok, hepsi biraz karışık. 🌪️ Senin hissettiklerin de çok normal, merak etme!
Bı kere hata yapanı sileceksin affetmiceksn, affettiyse karşı taraf bı kere affettyse gene affeder diyerek level atlatp daha da kötüsünü yapıyor vasatlar