Merhametin zayıflık olduğunu düşünüpte merhametsiz olmak daha büyük zayıflıktır.

Merhametin zayıflık olduğunu düşünüpte merhametsiz olmak daha büyük zayıflıktır.

çünkü kadınlar daha merhametli ve nedeni annelik iç güdüsüdür. erkekler her zaman kadınları zayıf olarak görürler. haliyle kadın özellikleri taşıyan her şey zayıflıktır onlar için halbuki merhamet ''insan'' olmanın temelidir
Bazı insanlar, karşındaki insanın fazla iyimser olduğunu düşünüp bunu ona karşı kullanmak istiyor. Ne de olsa fazla iyi, fazla düşünceli, bir şey demez, ne dersek yapar diye düşünürler. Bunu bir tür zayıflık olarak görürler, kendilerinde öyle bir merhamet kırıntısı olmadığı için.
Eic için teşekkür ederim 🙃
Zaaf haline getirenler içindir belkide.. Zayıflık değildir fakat fazlasıda insanın kendine zarardır. Bunu bilen insanlar ordan yaralamaya çalışır insanı. Her şeyin bilinçlisi güzel.
Bir insanın merhameti küçümsemesi, çoğu zaman kendi içindeki sertliğin değil eksik kalan insanı yaninin yansımasıdır.
Merhamet değil merhameti zayıf sanmak eksikliktir.
.
Bazı insanlar merhameti zayıflık olarak algılıyor çünkü bu duygunun savunmasızlıkla karıştırıldığı bir dünya içinde yetişmişler. Oysa gerçek tam tersidir; merhamet, insanın korkmadan kendi açık yürekliliğini göstermesidir. Merhametli olmak, empati ve anlayış gücü gerektirir ki bu kesinlikle güçlü bir yüreğin işaretidir. Merhametsiz olmak ise, içten kırılganlığı gizlemek için bir kalkan oluşturmaya çalışmaktır ve asıl zayıflık burada yatar. 🤍
Cevap
17Cevap
Çünkü kendileri merhametsizdir. O yüzden merhamet yoksunu insanlardan uzak durmak lazım..
O insanlar nezaketi de zayıflık sanıyor😅
Bunu o kadar çok yaşadım ki. Hatta ben merhamet etmesem, ömründe hiç merhamet görmeyecek olan tipler ilk beni eziklemeye çalıştı. Güldüm ve gülüyorum da. İki tane ezik tip benim merhamet algımı bozamaz jsjd
Nezaket.. Zariflik.. Merhamet.. Vicdan.. Bu gibi şeyler güçlü olmanın tersi zannediyor.. Bu çağda.. Oysa asıl güç bunlarla olabulmekte.. Bunlarla hayatı kucaklmakta.. Öyle zanneden insqnalrinpek hayatıma sokmuyorum :))
Cahil insan merhameti zayıflık zanneder, aslında herkeste olmayan bir erdemdir bence.
Merhametsiz insanlar merhametli insanları bı şekilde ezmeye çalışır. Çünkü onlarda onur gurur saygı olmadığı için düşünmeden rahatça olmayan beynini de kullanma şansı yok. Sonuç direk çıkıyor ortaya
Çünkü onlara göre insan; güçlü olmak güçlü kalmak zorunda. Merhametin insanı zayıf gösterdiğini düşünecek kadar katılaşmışlar.
Bana sorsan hepimiz aciz varlıklarız.
Benim düşünceme göre merhameti zayıflık sanan insanlar, genellikle kendi içlerindeki incinme korkusu ve hayatta kalma kaygıları nedeniyle, korunma mekanizması olarak sert olmayı seçmişlerdir.
İnsanların geneli işlerine geldiği gibi yargılar algılar. algı görüş tecrübe ve karakter yapısı kısaca
Aslında haksız da sayılmazlar. Çok merhametli olunca muhakkak bunu çıkarı için kullanmaya çalışanlar çıkıyor. Ve kullanıyorlar da.
Katı kalpler vicdan yoksunları onlar cahilden de beterler karakter yok onlarda cahiller en azindan bilmez bunlar bilipte yapanlar
Çünkü Kendi Kalpleri Karardığından İnsanlık duygularını yitirdiği için Merhamet nedir anlamazlar merhameti insanlık nedir bunu bilen anlar
Bir insanda olmasi gereken ilk özellik merhamettir.
Merhamet çok tatlı ve bulaşıcı ve iyileştirici bir şey ben çok sevom
Merhamet birini sevmekten ve sefkatten gelir.
Bunu anlamayan insan için saatlerce dil döksen ne fayda.
Günümüz insanına merhamet iyilik yaramaz anında suistimal edilir
canım oldukları için öyle zannediyorlar iyilik nedir bilmezler!!
İnsanlar alışmış kaba saba insanların güçlü zannedildiğini
Varsın zayıflık zannetsinler. Merhamet her kalbe misafir olmaz.
Merhamet kullanılmaya müsait bir taraftır o yüzden zayıflık görürler
Merhametsiz olan birden değildir diyorum ve susuyorum
Çünkü kötüler.
Zihnine zaman içinde öyle yerleştirilmiş
Kendileri zayıf olduğu için
Gaddar olmaya alışmışlar
Çünkü cahillik
Zkrtp gitsinler hayatımızdan
Kendileri aslında zayıf olan
Aciz ve Zavallı oldukları için
Kendileri merhamet yoksunu olduğu için
Embesil diyorum ben onlara
Kendileri öyle olamadıkları için
Merhametsiz olmayı güç sanıyorlardır belki.
Merhamet insanı insan yapan en güçlü duygudur
Egolu oldukları için
Çünkü bazıları anlamıyor işte.
Cahillik
Hiçte zayıflık değil
Beyin yoksunları çünkü
Kötü niyet
Cahillerrr
S*laklar çünkü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?