Sadeliği çok severim ve hayatım boyunca da sade yaşadım ama şimdi çok lüks ve zengin bir yere taşınacaz bu beni çok geriyor. Oraya taşınınca evimi oldukça sade tutarım o atmosferden uzaklaşmak için. Şimdiden araştırıyorum ama o kadar süslü ve şatafatlı ki insan ister istemez etkileniyor. Ruhumu böyle bir yerden korumak istiyorum. Nefsimi terbiye etmek istiyorum namazlarımı artırmayı düşünüyorum başka ne yapabilirim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Lüks bir yerde yaşamak zorunda olabilirsin ama kendi hayat tarzını yine sen belirlersin. Evin sade olsun, rutinlerin aynı kalsın. Kendini hatırlatan küçük alışkanlıklar bile insanı korur. Ortam değişse de sen değişmezsin.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
7 ayÇok güzel düşüncelerdesin ve sen değerlerinin sana kazandırdığı asil duruşundan taviz vermezsen sadelik içinde ve huzurlu mutlu şekilde hayatına devam edebilirsin.
01 Yorumla
Soran7 ayİnşallah
7 ayhiiiç zorlanmicaksın gayet rahat ol.
senin tam zıttın olan insanlar çok sırıtır ama senin gibi sadeliği seven insanlar her yerde klas olmayı başarır.027 Yorumla
Soran7 ayorada hiç rahat edemeyecem ben kendimi bilirim. Yalnız takılıp evimi oldukça sadeleştirerek rahat bir nefes alabilirim belki
- 7 ay
Tamamdır ozaman niye endişeleniyorsun ki?
kimseyle muhatap olmak ya da sürekli göz önünde olmak zkrunda değilsin.
Sadeliği seven kadınlar zeki olur genelde, bence düşündüğünden daha çabuk adapte olacaksın
Soran7 ayİster istemez insanlarla bir arada olacağız ama çoğu lükse tapan türden. Yoksa iletişim kurmada problem yok aksine ben insanlarla iletişim kurmayı severim.
Ortam ne kadar ışıklı lüks olsa da kendi içimde sadeliği korumak istiyorum ve ne yazık ki böyle bir yerde zor olacak. Kendi içimdeki sadeliği nasıl koruyabilirim onu bilmiyorum. Mesela en basitinde orta model bir araba almak istiyorum ama iş saygınlığı denen şey yüzünden üst model bir şey olması gerekiyormuş. Herkes üst modeller kullandığı için bu iş arkadaşlarımızla aramızda güven eksikliğine bile sebep olabilirmiş. Müdür beyin şahsi bir yardımcısı var o çalışırken gelir ayakkabısını çıkarır ayaklarına parmak aralarına kadar masaj yapar. Ben görünce bile rahatsız oluyorum. Başkalarını ve ortamı değiştiremem ama kendi bakış açımı değiştirmek benim elimde. Etraftaki şatafata rağmen kendi içimde huzurlu kalabilmeliyim- 7 ay
düşüncelerin zaten güzel, eğer sürekli farklı insanlarla ticari sebeplerle iletişim halinde olacaksan bi tık ön izlenim önemli..
ancak aynı insanlarla çalışacaksan ilk başta yadırgansada bi süre sonra alışacaklardır hatta farklı olduğun için imreneceklerdir..
nasıl bir iş nasılbir sektör bilmiyorum ama ayak yıkama mevzusu yorum yapamayacağım kadar apsürt geldi doğrusu
Soran7 ayAyak mevzusu da yaşam tarzı durumu. Müdür memnun yardımcısı memnun. Bana uymayabilir ama kendimin farkında olarak bilinçli bir şekilde ilerleyecem.
- 7 ay
belliki akıllı bi kadınsın, bence olaylar geliştikçe analizlerinle en uygun şekilde yaşayacaksın.
umarım her şey gönlünce olur
Soran7 ayZeki değil de daha çok kendim olmaya önem veriyorum diyelim.
Haklısınız görünce kendime göre uygun bir yol bulurum. Tek korkum olur da etkilenip onlar gibi olursam sebebiyleydi.
Bakış açınızı olgunca bulduğum için başka bir konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. Yukarıda başka birine daha sordum ama konuyu başka yöne çekti cevabımı alamadım.- 7 ay
tabi dilim döndüğünce yardımcı olmak isterim
Soran7 ayTeşekkür ederim.
Şimdiye kadar bana hep kendi istediklerini yaptıran biri vardı. Hayatımla ilgili bütün kararlarıma müdahale eden narsist bir kişilik. Bir süreden sonra durup kendime baktığımda kendime ait hiçbir şey görmedim, hep o ne ister diye çabalamışım. Geleceğimi etkileyecek çok istediğim bir karar almak durumundaydım ama o kişi buna engel oldu. Geleceğime bile kendi yön vermek istedi. Biraz da yılların biriktirdiği öfkeyle ona karşı çıktım. Onun bağırışlarına, öfke krizlerine rağmen dinlemeden ondan uzaklaşıp kendime istediğim gibi bir hayat kurdum ve kurduğum hayatımda çok mutluyum. İlk defa yaşadığımı hissediyorum. Şimdiye kadar sürekli bana "Eğer bana karşı çıkarsan çok üzülürsün. Bensiz yaşayamazsın." diyordu ama aksine hiç olmadığım kadar huzurluyum.
Asıl sorun; son zamanlarda onsuz mutlu olabildiğimi ve kendime istediğim gibi bir hayat kurmayı başardığımı ıspatlama ihtiyacı hissediyorum. O kişi benim aksime lükse bayılır ve ben bazen kendimi sırf ona ıspat edebilmek için arabamın veya marka ürünlerin fotoğrafını çekip ona atarken buluyorum. Bu durumu istediğim için değil sadece o kişi anlasın diye yapmak istiyorum ama ben bu değilim. Mutluluğumu şimdiye kadar kimseye ıspat etme gereği hissetmedim. Hatta eğitim hayatımda aldığım ödüllerden gazeteye çıkınca haberleri oldu. Ama şimdi sırf ona başardığımı ve sonunda kendim için doğru kararı aldım deyip bunu ıspat edebilmek için kendimden uzak davranıyorum.
Evet ondan kurtuldum ama ben böyle yaparak eli sürekli üstümdeymiş gibi hissediyorum. Artık burada onun sözü geçmiyor, sadece ben varım ama kendim gibi davranmadığımı görüyorum bazen.
- 7 ay
seni anlıyorum, bu ıspatlama duygularından derhal uzaklaş.
küçük bir işim var sonra detaylı cevap vereceğim, istersen özelden de yazabilirsin.
kişiliğnden sakın uzaklaşma.
geçmişte yaşamak bütün geleceğine zarar verir
Soran7 ayIspatlama duygusundan ben de uzaklaşmak istiyorum çünkü bu ben değilim. Sadece o kişiye karşı böyleyim. Sırf ona bir şeyler ıspatlamak için de olmadığım biri gibi davranmak istemem.
Soran7 ayİşiniz bitince isterseniz buraya yazarsınız. Çok uzun yazdım hepsini okumuş olmanız bile takdire şayan teşekkür ederim.
- 7 ay
sen en büyük sınavı başarıyla geçmişsin, zaten ondn kurtulmuşsun, şu an ona bişeyleri ıspatlamaya çalışman okyanusu geçipte derede boğulmak gibi olur..
onu düşündüğün onunla iletişim kurduğun her an geçmişindeki zincirler daha sıkı sarılır ayaklarına..
kontrolsüz şekilde istemeden yaptığını biliyorum ama lütfen kafanda bitirmeye çalış bu olayı..
aksi hakde en başa geri dönersin.
hiç hafife alma o zehirli duyguları.
Soran7 ayHafife almıyorum çünkü benim üzerimdeki etkisi çok ağır oluyor. Fiziken ondan uzakken hala onu düşündüğüm için kendime kızıyorum. Ona karşı içimde birikmiş bir öfke var öfke de duymak istemiyorum. şu an bana uzak. Düşüncelerimden de uzak olsun isterim.
- 7 ay
ona verebileceğin en iyi cevap ve en güzel inikam onu yoksaymaktır, onu unutmuş olmakla öv kendini, söküp atabildim diye şımart kendini.
aksini üşündükçe teslim olursun o uygulara.
Soran7 ayYok saymak işte bu mis gibi. Düşüncesi bile iyi hissettiriyor. Aslında bunu kendime ben yapıyorum. Okyanus ve dere benzetmeniz cuk oturdu. Okyanusa alıştığımdan mıdır bilmem ama kendimi bir damlacık suda boğmaya çalışıyorum. Yüzümde tebessüm görünce bile öfkelenen birini bu kadar takmamın sebebi o kişinin annem olması. Başkası olsaydı herhalde çok daha kolay olurdu bir anda silerdim. Hayatım boyunca onun kadar hiç kimsenin beni bu denli incitmesine izin vermedim.
- 7 ay
bak şimdi olay farklı bi duygu yarattı bende, anlşılan konu tahmin ettiğimden daha karışık.
yaşını sorabilirmiyim peki?
ve babanı sorsam cevplamak istermisin
Soran7 ayTabii sıkıntı yok söyleyebilirim.
25 yaşındayım. Babam hayatta ama çok ön planda değil. Nasıl desem sakin ve teslim olmuş gibi. Çok anlayışlı ve merhametlidir. Çocuklarına çok düşkün.- 7 ay
annenin psikolojik sıkıntıları var mı peki?
Soran7 aySon zamanlarda anladığıma göre narsist kişilik yapısına sahip ama herhangi bir tıbbi teşhis filan konulmadı bu sadece benim görüşüm. Bir anda olan bir şey değildi, hep böyleydi.
- 7 ay
bak güzel insan, öncelikle bu aile yapısında büyüyerek bu kadar başarılı ve çalışkan olman büyük başarı, bunun için seni kutluyorum tebrik ediyorum, burası yassınamaz bir gerçek.
ancak şunuda gözardı edemzsin, her ne kadar zararını görmüş olsanda annene karşı kesinlikle kin nefret duygusu besleme.
mesafeni koru, can ciğer olma. ama onu koruyup kollaman gerektiğinide unutma, çünkü şuanda yaptıklarından ziyade bekken senin için yaptığı fedakarlıkların hakkı var.
inan bana annemden babamdan ve abilerimden yediğim kazıkları tokatları travmaları hiç kimseden yemedim, ama onlardan asla nefrette etmedim, sadece bana zarar veremeyecekleri kadar uzak oldum onlardan.
çünkü bilmen gereken şu ki; ilerleyen yaşlarda çok ciddi vicdani sıkıntılar yaşamak durumunda kalacaksın, eminim düşüncelerinde haklısın ama şuanki kontrol edemediğin duyguların kadar kontrol edemeyeceğin bir vicdan muhasebesi yaşayacaksın.
kötü de olsa onlar üzerinde koruma görevimiz var.
Soran7 ayOna karşı hissettiğim asla kin veya nefret değil. Onun için çok üzülüyor ve onu çok özlüyorum ama yakınlaşamıyorum. En ufak bir yakınlaşmada incitiyor. Araya mesafe koydum rahatladığımı hissettim telefonla arayıp durumu sürdürdü. Telefonla konuşma sıklığımızı azalttım. Onunla nasıl davranacağımı bilmediğimden uzaklaşmayı seçtim, bundan memnun değilim. İyi olmasını çok istiyorum ama başka türlü ne yapılır hiç bilmiyorum.
Soran7 ayOnun tek derdi otorite. Üzerimde otoritesini kurmak istiyor ve bunu yapamadığında öfkeleniyor. Mutsuz olayım sürüneyim öleyim ama onu dediği şekilde olayım ister.
- 7 ay
ah be güzel kardeşim, keşke sihirli bi değnemiz olsada durumu düzeltebilek, maalesef hepimizin hayatında içinden çıkamayacağımız sorunlar oluyor, ama böyle senin gibi hayatının sonuna kadar görüşmek zorunda olduğun insanlarla yaşanan problemler çok daha can sıkıcı ve çözümü olmamasıda kafayı yedirtiyor.
onu iki üç yaşında bi çocukmuş gibi görerek konuş, o kötü de söylese sen tatlı cevaplar ver, akıl vermek istemiyorum yanlış anlama ama ters düşünmek bazen kurtarıcı olabiliyor, çivi çiviyi söker misali.
sen büyükmüşsün gibi davran.
Soran7 ayAkıl verebilirsiniz sorun yok. Bazen aynı olaya her insan farklı bakabilir ben de bu yüzden sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ettim ve yanılmadım çok yardımcı oldu teşekkür ederim.
Şöyle ki ben bunu da denedim ama o kadar kırıldım ki tekrar adım atacak ne tahammülüm ne de cesaretim var. Onu değiştirmeyi bıraktım, artık kabullendim. Şimdi sadece kendimi korumaya ve yaşadıklarımı atlatmaya çalışıyorum. Ondan uzak kalmak bu konuda iyi geldi. Kalbimde soldu sandığım çiçekler yeşerdi, çok hafifledim, kuş gibi özgür olduğumu hissediyorum ama bu durum onu sinirlendiriyor. "Benim müdahalem olmadan nasıl benden uzakta mutlu olabilir" diye düşünüyor. Onun böyle düşünmesi üzücü de olsa yanlış da olsa böyle düşünüp sinirleniyor ve kendisini üzüyor. Beni üzen de onun üzülmesi. Bana "Eğer benim dediğimi yaparsan mutlu olacağım üzülmeyeceğim" diyor ama bu sefer de kendimi ona tam anlamıyla feda edeceğim, bana dair hiçbir şey kalmayacak. Kendim ile onun arasında kalıyorum. Ne kendimi yakabiliyorum ne de vicdanıma söz geçirebiliyorum- 7 ay
Eig için teşekkğrler...
Sana dönüş yapamamışım ya 😒
Soran7 ayRica ederim.
Olabilir insanlık hali.
- Kişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı.
6 ayBu tamamen senin elinde , kendini bozma ve bir kalıba uymak zorundayım gibi hissetme , kendin ol , bırak seni seven kabul eden seni sen olduğun için sevsin , esyan , satafatin , mekanın için değil
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sade bir yaşam tarzını benimseyen biri olarak bu değişim hissiyatını anlamak çok değerli. O ortamın seni etkilemesine izin vermemek için kendi değerlerini başköşeye koymaya devam edebilirsin. Zihnini sade ve huzurlu hissettiğin şeylere yönlendirmek, evini ruhuna uygun bir şekilde düzenlemek önemli. Meditasyon ya da tefekkür gibi zihinsel dinginlik sağlayan rutinler oluşturmak da sana iyi gelebilir. Kalbine iyi gelen şeylere sarılmayı unutma. 🌿💫
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
18Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Zamanla alışır kendi zevkine göre minimalist tarzını kurarsın.
12 Yorumla
Soran7 ayİnşallah, teşekkür ederim.
SAdeliğine yanlış gelen durumlardan uzak durabilirsin meselâ. Alkol vs. içiliyorsa o ortamlardan uzak duramk iyi.
00 Yorumla
3 ayRuhum nasıl koruyabilirsin burada yapabileceğin tek bir şey var dünyanın geçici olduğunu ne kadar zengin ne kadar para bas ne kadar mülkümüz olursa olsun bir gün bizde kalmayacağını ve bu dünyadan ölüp gideceğimizi düşündüğün zaman çok rahat bir şekilde yaşarsın
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Bence sade kalmak dışarıdan çok içeride kurduğun dengeyle ilgili, evini ve günlük ritmini bilinçli şekilde basit tutman zaten ruhun için güçlü bir kalkan olur. Namazların yanında şükürle yaşamak, kendini başkalarıyla kıyaslamamaya niyet etmek ve ara ara doğayla ya da seni eski haline bağlayan şeylerle temas etmek kalbini çok güzel toparlar.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 714 cevap paylaştı.
5 ayMekân ruhu bozmaz, insanın neye tutunduğu bozar.
Lüksün içinde yaşayıp sade kalmak mümkün; önemli olan hayatını ona göre şekillendirmemek.
Kendi ritüellerini koru: sessizliğin, alışkanlıkların, değerlerin sana ait kalsın.
Gösterişe ayak uydurmak zorunda hissetmediğin sürece ruhun zarar görmez.00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
6 ayBunu korumam en güzel ve 1. yolu Allah inancı ile başlar. Tabii bu inanç aslında en temel inançtır. Ama şu da var bu dünya imtihan dünyası her şekilde bunla imtihan olacaksınız. Bu durumda da nefsinizi kontrol edebilmeniz önemli. Nefsinizi kontrol ederseniz ruhunuzu korursunuz.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yüce rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah
11 Yorumla
Soran7 ayTeşekkür ederim
4 ayKalbin neredeyse evin orasıdır. Mekân seni değil, sen mekânı şekillendirirsin. Sadeliği evinde, kalbinde yaşat. Şükür, namaz ve niyetini diri tut. Gösterişe değil huzura odaklan. Ruhunu koruyan eşya değil, bilinçtir.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Her şey normal okurken sonu çok ilginç geldi
Namazlarımı arttırmayı düşünüyorum derken, xaten rekat ve vakitler belli değil m?03 Yorumla
Soran7 ayNafile namazlarını kastetmiştim. Normal vakit namazlarına ilaveten nafile de kılacağım ki Allah'ı daha sık hatırlayayım. Ben acizim fakirim, zengin olan Allah onun her şeye gücü yeter
Soran7 ayYok hayır farz namazların rekatları belli. Ekstradan nafile kılacağım.
Bu senin elinde kendi yaşam tarzını sürdür çevre etki etmesine müsade etme, sölediklerinde ciddiysende helal olsun sana 👏👏👏
026 Yorumla
Soran7 ayCiddiyim ve bu konuda endişeliyim
Soran7 ayHiç dışarı çıkmayacam. İstediğim gibi dekore edeceğim evimde yalnız takılacam
Soran7 ayPeki ilk zamanlar ne yapmam gerekiyor. Yani en zoru ilk zamanlar olacak. Nefes alamıyormuş gibi hissedebilirim. Daha önce benzer bir şey olmuştu çünkü. Çok lüks bir yere yemeğe gittim orada azıcık samimiyet arayıp rahatlamak istedim ama asla yok herkes samimiyetten yoksun maddiyat hakkında konuşuyordu. Ruhen aşırı rahatsız oldum. Yemeğimi bitirip özür dileyip ayrıldım hemen ordan. Şimdi gideceğim yerden nefes alabilmek için kaçabileceğim bir yer de olmayacak.
Soran7 ayBi ara tuvalete gidip elimi yüzümü yıkamaya gittim. Abi sana yemin ederim tuvalet ya en sade yerdir diye oraya koştum. Kapıyı açar açmaz avizeler, duvarda altın ve ahşap motifler. Eh yetti ama deyip dışarı çıktım
Soran7 ayNeyden korkuyorum bilmiyorum ama ruhen çok daralıyorum
Soran7 ayİnşallah dediğiniz gibi olur. Ben bilinçli ve farkında olup akışa bırakacağım
Soran7 ayDoğru haklısınız.
Bakış açınız mantıklı bulduğum için bir konuda daha düşüncelerinizi merak ediyorum. Mümkünse danışabilir miyim?
Soran7 ayŞimdiye kadar bana hep kendi istediklerini yaptıran biri vardı. Hayatımla ilgili bütün kararlarıma müdahale eden narsist bir kişilik. Bir süreden sonra durup kendime baktığımda kendime ait hiçbir şey görmedim, hep o ne ister diye çabalamışım. Geleceğimi etkileyecek çok istediğim bir karar almak durumundaydım ama o kişi buna engel oldu. Geleceğime bile kendi yön vermek istedi. Biraz da yılların biriktirdiği öfkeyle ona karşı çıktım. Onun bağırışlarına, öfke krizlerine rağmen dinlemeden ondan uzaklaşıp kendime istediğim gibi bir hayat kurdum ve kurduğum hayatımda çok mutluyum. İlk defa yaşadığımı hissediyorum. Şimdiye kadar sürekli bana "Eğer bana karşı çıkarsan çok üzülürsün. Bensiz yaşayamazsın." diyordu ama aksine hiç olmadığım kadar huzurluyum.
Asıl sorun; son zamanlarda onsuz mutlu olabildiğimi ve kendime istediğim gibi bir hayat kurmayı başardığımı ıspatlama ihtiyacı hissediyorum. O kişi benim aksime lükse bayılır ve ben bazen kendimi sırf ona ıspat edebilmek için arabamın veya marka ürünlerin fotoğrafını çekip ona atarken buluyorum. Bu durumu istediğim için değil sadece o kişi anlasın diye yapmak istiyorum ama ben bu değilim. Mutluluğumu şimdiye kadar kimseye ıspat etme gereği hissetmedim. Hatta eğitim hayatımda aldığım ödüllerden gazeteye çıkınca haberleri oldu. Ama şimdi sırf ona başardığımı ve sonunda kendim için doğru kararı aldım deyip bunu ıspat edebilmek için kendimden uzak davranıyorum.
Soran7 ayEvet ondan kurtuldum ama ben böyle yaparak eli sürekli üstümdeymiş gibi hissediyorum. Artık burada onun sözü geçmiyor, sadece ben varım ama kendim gibi davranmadığımı görüyorum bazen
Soran7 ayEvet, demek istediğinizi anladım. Teşekkür ederim.
Soran7 ayDüşünceleriniz için teşekkür ederim ama özelden konuşmak beni rahatsız edecektir.
Soran7 ayTeşekkür ederim
Insan icinde bulundugu kosula mekana adapte olabilen bi varlik alisirsin. Zengin derdi mi diyolardi buna ne diyolardi 😂
02 Yorumla
Soran7 ayAlışmak istemiyorum sorun da bu
- Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı.
7 aycevap çok basit aslında:
kendinizi o çevreden izole edin sorun kalmadığını göreceksiniz.10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bakış açısı her şeyi çözer. Sadelik içinizde olduğu sürece kendinizi bozamazsınız.
02 Yorumla
Soran7 ayEvet ama söylendiği gibi değil, zor biraz
7 aySenin yerine ben yaşarım varya lüks tam benim kalemim
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. O ortamda bulup sade kalabilmek zor, zaman içinde o normal gelmeye başlayacaktır
01 Yorumla
Soran7 ay🥺
Gizli Üye(30-35)7 ayİdeolojik olarak kendini sosyal sınıfa sokabilirsin. Sosyatik yer dediğiniz yere nere ki? Şimdi nerede yaşıyorsunuz?
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı. kafan mı güzel la imkan varsa doya doya yaşa ne istiyosan ne fakir edebiyatı yapıyon😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 aySana benzeyen bir arkadaş edinerek.
12 Yorumla
Soran7 ayUmarım orada ben gibi düşünenlerin sayısı fazladır
Cevap sahibi7 ayTemiz bir şekilde evden çıkıp hem ruhumuzu, hem rızkımızi kirletmeden dönmek çok önemli. Gece kendi başımıza kalıp her ne kadar güzel şeyler yapabilsek de gündüz için kendimize benzeyen bir arkadaş gerekiyor bence. Bazen kaçıp nefes almak için.
Gizli Üye(36-45)7 ayNeden öyle bir yerde yaşamak zorundasın?
00 YorumlaGel gel
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayCok güzel düşünce
00 Yorumla
7 ayZor be
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Sade biriyim ama lüks bir yerde yaşamak zorundayım. Ruhumu nasıl koruyabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler