Bana herkes özünde iyimiş gibi geliyor değilseniz ayıktırın

Bana herkes özünde iyimiş gibi geliyor değilseniz ayıktırın

İyi kavramının size göre ne olduğu konusunda değişir, mesela ayıp olmasın diye beğendim diyor veya selamlaşıyorsa kimisi için bu kişi ikiyüzlüdür, kimisi için "ay ne iyi insan kırmıyor kimseyi" dir. İyilik anlayışınıza göre değişir, kendi anlayışınıza göre hem hissediyor hemde ayırt edebiliyorsunuz. Bana göre iyi kötü yoktur, herkes belli programlar ve tutumlar içinde bilinçdışı yaşıyor, herkes insan herkes hata yapabilir, iyi kötü olarak ayırmak yanlış olur, aslında tüm sorunlar bir insanı bir kategoriye alıyoruz ardından bizim oluşturduğumuz beklentiyi karşılamadığı zaman ise kırılıyoruz.
Bence bir insanın iyi olup olmadığını anlamak her zaman kolay değil. Şöyle düşünüyorum İnsanlar ilk bakışta çok farklı görünebiliyor, bazıları gerçekten iyi ama içine kapanık oluyor, bazıları ise çok sıcak davranıp aslında pek de samimi olmayabiliyor. Zamanla tanıyınca gerçek niyetler daha net ortaya çıkıyor. Ben genelde hislerime güvenirim ama yine de hemen karar vermemeye çalışırım çünkü herkesin bir hikayesi var. Bazen biri kötü gibi görünür ama aslında sadece kırgındır, bazen de tam tersi olabilir. O yüzden bana göre en sağlıklı şey zamana bırakmak ve davranışlara tutarlı bir şekilde bakmak.
Anlayabilsem seni çoktan engellerdim dermişim sjsjs. Anlayamıyorum ya o yüsden herkese kötü gözüyle bakıyorum. Baktım bana 2 hafta katlanabiliyor iyi bu derim
Zamanla geçer
https://youtu.be/SIIsLTFT_AU?si=MfX1-DrtwvU-_EPB
Pek anlamıyorum ben ya herkesi iyi sanıyorum
Herkes dediş herkes kanatsız melek🧚♀️
Tüylerini yollayalım önce ama tüylü tüylü yenilmez
Ocakta ise yarar tuttum iyice çevir bakıyım
Ama sen kafasını çok seviyorsun diye koparmadım ayakları da duruyor Onları özellikle senin için bıraktım afiyetle yersin artık vur kaşığı kafasına ölsün 😂🫣
Suyundanda bulgur yapak mı
Biz şimdi ne pişiriyoruz😅😅 anlamadım
Sen ye bakıyım önce zehirlenmezsen yerim bende ayaklardan ye önce sjjf
Hemde toynakli yaptım miss 🤌
Afiyet olsun dediş yarasın dxfjk
Teşekkür dediş
Bence bu, aslında senin kendi özünün güzelliğini yansıtıyor. İnsanlara en başta iyi niyetle yaklaşmanın müthiş bir erdem olduğunu düşünüyorum. Tabii, bu noktada dikkatli olmak da önemli çünkü herkes senin gibi olmayabilir. Hayatı gözlemledikçe, bazen tatlı bir maskenin altından bambaşka niyetler çıkabiliyor. 🌈🌍 Öyle ya da böyle, senin bu yaklaşımın başkalarına güven verecektir; umarım onlar da bu iyiliğine değer katar. ❤️
Cevap
22Cevap
İnsan en çok kendi bilir kötü mü olduğunu iyi mi olduğunu çünkü içindeki niyeti karanlık ve aydınlık tarafı sadece kendi bilir..
Herkes özünde iyidir ama çevresi yetiştirilme tarzı şekillendirir onu. İyi bir insanı anlatım datibi
Anlamakla ilgilenmiyorum. iyiyse yanında olurum kötüyse de yol veririm.
Yok anlayamıyorum taktıkları maskelerden dolayı...
Mal kendini gösteriyor er ya da geç evet.
er gösterse barii uğraşmayak
Uğraşmak istemiyorsam zaten uğraşmıyorum ki :D
hobi olsun die uğraşion haa vış
Daha başka hobilerim var kimseyle uğraşamam
hobine sağlık
Anlasam nolur, anlamasam ne
Bana ne iyiyse kendine iyi ya
Hayda, seni kovalasın
Değilsin net :D sakallı şirine mi olur
Sus :D
Tabiki de anlarım gadası
Hiç kimse için o asla yapmaz deme insanoğlu şartlar değiştiğinde hiç tahmin etmediğin şeylere dönüşebilir doğru zemin oluştuğunda herkesin yapacakları şaşırtabilir şeytan ilimsiz olduğu için değil edepsiz olduğu için cennetten kovuldu yani kısacası İnsanların her zaman görünmeyen yüzü vardır çıkarları ters düşene kadar göstermezler her zaman görünenin arkasındaki görünmeyeni oscarlık oyuncu gibi oynamayı sever.
Çekimlerinden sonra kararımı eleticem📹📸
Hayır ben senin gibi düşünmüyorum bir insanın kötü olması onu kötü yapar özünde iyimiş özünde melekmiş bu beni ilgilendirmez ben davranışlara bakarım özü ileöilgilenmşyorum insanın içini Allah bilir bana iyi davranması iyi davranışları sergilemesi lazım ki ben o insana iyi diyebileyim.
Aynen öyle yok özünde iyi yok ruhu iyi bunlar insanın kendini kandırma şeklidir
Katıksız kötü olanlar da var maalesef (pure evil)…. Hitler’in özündeki iyilik nerdeydi masum insanları kamplara kapatıp yargısız infaz ederken? Esat’ın ki? Netanyahu’nun ki? Pedofillerinki? Seri katillerinki? Vs vs… bende herkesin özünde iyi olduğuna inanmak isterdim, ama kendimi kandırarak sadece gerçeklik algımı değiştirmiş/bozmuş olurum, gerçeği değil 😕
Sen değil, saydıklarınım bir kısmı düştü, bir kısmı da yakında düşer, bekliyorum 😈
Odunlar geldikçe… 🤣
Yüzü varsa anlıyorum.
Yüzsüz olanları çözemiyorum sadece.
İyi ya da kötü oldugunu anlamak için 5 şey gerekiyor.
Tatile gitmek ya da yola cıkmak.
Alkol masasında oturmak.
Bir sırrını vermek ya da özel konuşmak.
Borç para almak ya da vermek.
Hastalanmak ya da bir cenazenin olması gibi durumlarda iyi ya da kötü ayrımı yapılabilir.
Ben bu soruyu birisine iyi misin? demeden iyi ya da kötü olmasını anlamak gibi kabul ettim. Şimdi sizce bana birinin iyi ya da kötü insan olması önemli gelir mi? Önemli olan ne halde olması
🤦🏻♀️ yani birinin iyi ya da kötü olmasını anlamak önemli değil benim için, önemli olan iyi ya da kötü halde olduğunu anlamam. Çünkü iyi ya da kötü insan olmasını (niyetini) anlarım. Esas mesele her insanın neden iyi ya da kötü olmasını anlamak. Halden anlamak yani. Bunu bilirsen o insanı daha çok idare etmek mümkün, sana zarar vermesi imkansız hâle gelir, karşılıklı yardımlaşma daha makbul görülür.
sen anlamıyorsun beni😂 boş ver belli ki anlama dilin başka, daha çok görsel ve deneysel anlama sahip birisin sezgisel değilsin, sorun yok
O kadar ilgimi çekmedi çizim yapayım🤦🏻♀️ sözlü yazdım yeteri kadar bıktım😀
Hürmetler saygılar🤝🫡
Zaten kendilerini hemen ele veriyorlar öyle tipler. Bende de az yetenek var ama uğraşmadan da çözerim benim için 2×2 😝
İvet ne sandin sen beni 💅
Bazen sonuncu seferde onun kötü kalpli olduğunu iliklerime kadar hisssettim allahın cezası ya.
Anlıyorum. Bunu anlamak için de profesyonel olmaya gerek yok, bir esnaf da anlar.
Bu tanımı genelde insanlar nefsani anlık duygusal yapıyor, bir insanın binbir hali var nasıl biri olduğu son nefese kadar değişkenlik gösterse dahi genel olarak yine de tabiki bir tanım koymak mümkün...
Ancak net ve belirleyici değil
İnsanoğlu, o kadar güzel rol yapiyoruz ki kim gerçekten iyi kim gerçekten kötü ayird edilmiyor
Saf kötülerle karşılaşmamışsın derim o zaman sana. Resmen kanal 7 nin saf kötüleri gibi insanlar yaşıyor aramızda.
Ben gözlerinden anlıyorum genelde. İçinin pisliği bakışlarına yansıyor sanki
Reelde ise evet anlayabiliyorum ben iyi biri olduğunu sanalda ise biraz geç anlarım
Çıkarı olmadan iyilik yapan insan sayısı çok azdır
Az çok belli ediyor ama tam emin olamıyorsun zamana bırakmak daha net cevap verir 😄
Bi parça anladım. Güvenilir olup olmadığı, karakteri hakkında fikir sahibi olabilirim
Bunu anlaman için beraber zaman geçirmen gerek, sosyal medyadan bunu anlayamazsın.
Anlıyorum sanırdım anlayamıyor muşum ben ne çok zannetmişim de aslında hiç zannettiğim gibi değilmiş ister iyi niyet diyelim ister saflık ama asla kötü niyet barındırmayan zannetmeler 🤍
Hemen yorum yapmam diyelim
Bu devirde çok zor anlamak.. oğlanın kreş hocası mesela ters köşe yaptı. Melek gibiydi ilk başlarda. Sonra gerçek yüzünü gösterdi🥲
İyi insan olduğunu düşündüklerim yanılttığından, artık anlamadığımı düşünüyorum. Kendimin insan ile olan ilişkileri için tabiî ki.
Geriye kalıyor hayal kırıklıkları.
Padişaha kaç tane dostun var diye sormuşlar.. Tahttan inince anlarım demiş.. Onunla işin bitince anlaşılır kim neymiş, nasılmış..
eh artık biraz biraz yapabiliyorum bunu. şükürler olsun diyim :D
Yani bazıları göstermez yüzünü ama elbet bir gün ele verir kendini
Artık anlayamıyorum valla. O kadar iyi rol yapıyorlar ki
Anlıyorum ama inanmak istemiyorum. Herkesin iyi bir yönünün olduğuna inanmak daha kolayıma geliyor.
Siz de öyle mi
Herkes iyiyse bize kim kötülük yaptı cocugum
Sen ne kadar iyi ol art niyetli görmek 👀 isteyen öyle görür sfghjkl
Körler renkleri göremez 🥳😄
Biraz vakit geçirdikten sonra genelde anlarım.
Çıkar çatışmaları başlayana kadar kimseden emin olmak mümkün değil.
O konuda iyi değilim anlayamıyorum
Niye pis 🙄
Ben insanların enerjisini hissediyorum
Anlıyorum tabi ilk bakışta anlamak zor
Zamanla görürsem anca öyle
Kısa sürede notunu veriyorum
Genellikle evet
seni böyle üzerler.
ben değilim.
Balık baştan kokar hesabı.. Anlaşılıyor.
Havalı ciddi bir cümle kurmuşken bozdun..
Canın sağ olsun 😂
Ayiktirmak nedir?
Ayıktırmak habervermek demektir
Hiç duymadım.
var öyle bişiii işte
Çıkarımlar yapabiliyoruz az da olsa
Sence ben iyi miyim?
En çok ben şaşırtcam o zaman sıradaki kazıklara hazır ol fjfk
Tanıdıkça anca anlarım, ön yargı sevmiyorum.
Israrla anlamamaya çalışıyom
Bi kazık yamuk yemeden anlayamam yok
Genelde ama bazen yanılıyor insan.
Anladığımı sanıyormuşum.
Hemen anlıyorum
Her zaman anlayamıyoruz maalesef
İyi insan var mıdır ki
Benim gibileri bir defa görürsün ömründe işte😬
Havalar çok güzel bugün😂😂😂
Hiç kimse iyi değildir inanmıyorum
Evet eninde sonunda insanlar iğrenç bir hal alıyor
Anlasam burada ne işim vardı