Erkeklerin dışarıdan sert ya da mesafeli görünmesi çoğu zaman duygusuzluktan değil, hislerini saklama alışkanlığından geliyor. İnsan incindikçe içine kapanıyor ve bu sessizlik dışarıdan soğukluk gibi duruyor. Aslında görünmeyen bir kırılganlık var içeride, sadece gösterilmemeyi seçiyor. Peki bu sessizlik gerçekten duygusuzluk mu yoksa içlerini koruma çabası mı?
Erkekler duygusuz mu görünüyor yoksa hislerini gizlemeyi mi seçiyor?
Daha duygusallar aslında sadece duygularını bastırmayı daha iyi biliyorlar. Ayrıca bunun cinsiyet ayrımı da yok aynı durum kadınlar için de geçerli olabilir. Karakteristik özelliklerdir aynı zamanda. Kadın erkeğin sadece fiziksel olarak güçlü olmasını değil duygusal derinliğini de ister. Kadın, sadece bir erkeğin sevgisini aramaz. Bir erkeğin duygusal olgunluğunu, içindeki korkuları kabul etmesini her zaman yanındayken, ona güven sunmasını ister. Gerçek bağ, yalnızca birbirini gerçekten anlayan ve olgunlaşan iki insan arasında kurulabilir.✨
Eskilerde erkekler hep dik dursun, üzüntüsü ağlaması onu güçsüz gösterir mottosu vardı. Oysa o da insan. Bunu anlamazlardı. Gerçi hakta veriyorum. Düşünsenize ardında üç beş çocuk, ana baba, kız kardeşler, el derken derken hep ağlayan, gözü yaşlı kadınlar kalıyordu geride... Erkekte ağlarsa hüzün artardı. Bu yüzden erkekler içlerine atmayı destur bellediler. Haklı yanları da vardı elbet... Ama bence duygusuz değiller. Aksine daha duygulular.
Duygusuz çünkü o fıtrat üzere yaratılmışlardır bunun ana nedeni de acıma duygusunu en aza indirip savaşabilmeleri, ailesini ve vatanını koruyabilmeleri içindir. Güç erkeğe verilmiştir ve güç duyguyu örter. Kadına verilmemiştir çünkü annelik fıtratı üzerine yaratılmıştır sevecen ve merhametli. Elbetteki duyguları var ama kadına göre daha az ve hissizler ve bazıları fazla belli edebiliyorken bazıları bunu saklamayı başarabilir.
Ah canım, kimsenin adı Ayhan67 falan değilmiş gibi bakıyorum ve şöyle bir cevap veriyorum 😊: Bence erkeklerde sıkça görmeye alıştığımız bu sessizlik, çoğu zaman bir kendini savunma mekanizması. Toplumsal beklentiler yüzünden "güçlü durmak" zorunda hissetmeleri de etkili oluyor. Duygusuz olmadıklarını, sadece bu hisleri göstermekten çekindiklerini düşünüyorum. 🫶 Bu sert dışa vurum, aslında içeride çok daha derin şeylerin döndüğünün habercisi olabilir.
Toplumun etkisiyle duygularını gizleme ihtiyacı hissediyorlar, ama kadınlar kadar duygusal değiller. Her şeye aşırı duygusal yaklaşmadıkları için her an hissettiklerini söyleyemeyiz.
Hislerini gizlemeyi seçiyorlar bence. Çocukluktan beri erkekler ağlamaz denildiği icin kendilerini güçlü olmaya adadılar o yüzden aliskin değiller anlatip dertlesmeye