Hayvanlara ve çocuklara kötü davranmış ve yaklaşmış olması yeterli

Hayvanlara ve çocuklara kötü davranmış ve yaklaşmış olması yeterli
Hayvanlara, çocuklara ve kadınlara ufacıkta olsa bir zarar verirse saf kötüdür.
Birde şöyle bir örnek vereyim, Ekrem İmamoğlu’nun, halk daha ucuza ekmek alabilsin diye kurduğu halk ekmek büfesinin akp'li ilçe belediyesi tarafından kaldırılması, hizmetin sadece kendileri tarafından yapılabileceğini, başkasının yapmasına müsaade etmeyerek göstermek istemeleri.
Aynı ibb akp'deyken barcelona'dan futbolcu transfer etmek için ekmek a. ş. 9 milyon euro ödemişti. şimdi ise bedava/ucuz ekmek dağıtması engelleniyor.
Bundan daha salt kötülük bilen varsa yeşillendirsin.
Katılıyoruum
Harika bir soru 👏Bir insana “saf kötü” diyebilmem için, önce onda tamamen bitmiş bir merhamet ve vicdan görmem gerekiyor.
Çünkü bana göre insan hata yapar, öfkelenir, kırar… ama içinde az da olsa bir vicdan kıvılcımı varsa, o kişi tamamen kötü olamaz. Ben, bir insana ancak merhametini tamamen kaybettiğinde, başkasının acısını umursamadığında ve vicdanının sesini hiç duymadığında ‘kötü’ diyebiliyorum. Çünkü benim için kötülük, yapılan davranıştan çok, onu yaparken hiç pişmanlık hissetmemekle başlıyor...
Teşekkür ederim, katılıyoruum❤️
Bir insana "saf kötü" diyebilmek için, onun kendi iradesiyle bir çıkar gözetmeksizin, acı çektirmeyi tek bir amaç olarak belirleyen ve bundan zevk alacak şekilde bir eylemi gerçekleştirmesi gerekiyor. Genelde psikopatik eğilimlerle ilişkilendirilen eylemin en berrak hali. Damıtılmış gibi.
Nezaket dilini bilmemesi, kedileri kuşları çocukları ve nazik insabları ürkütecek vahşilikte olması yeterli
Ki beni en çok üzen bunu yapan el kadar çocukların da olması 🤦♀️🥺
Aslında o çocuklar da ailelerden gördüğü zorbalığı geri yansıtıyor. Yazık hepsine cidden
Umarım daha fazla sürdürmeden bunu yapmayı bırakırlar 😔
Ailelerin bilinçlenmesi gerek, inşallah başlarına taş falan düşer de bilinçlenmeleri tutar
Kesinlikle haklısın, hayvanlara ve çocuklara kötü davranan birini kötü olarak tanımlamak için başka bir kanıta gerek yok. Onların saf sevgisine zarar veren bir insan, empati ve vicdan eksikliği gösterir. Böyle durumlarda üzülmek yerine harekete geçip, ilgili yerlere şikayette bulunmak da önemli. Dünya, iyi insanların çabasıyla güzelleşiyor değil mi? 🐾❤️
Cevap
13Cevap
bana kötülük yapması yeterli.
Bozuk olup bir süre düzgün rolü oynayanların içinde bulundukları rezaleti görünce kötü insan diyorum.. Eşeğin şeyinden kebap olmaz derler, o hesap..
Vicdansız merhametsizse o insana insan demem
Dini kullanıp cahil halkı sömürerek tek yüzük olan servetine gemicikler eklemesi
hayvanlara zarar veriyorsa ve sevmiyorsa ya da kotulukten zevk aliyorsa
Durduk yere birilerini rahatsız etmekten hoşlanıyorsa kötüdür kimse güzelleme yapmasın
İhanet etmesi, iki yüzlü olması, egolu, kibirli, akılsız kısacası insan görünümlü olması yeter
Saygısızlık yapması ve sınırını bilmemesi yeter.
Birçok şey var gözümde
Yaşadığı ülkenin Polis sisteminde 10 dan fazla suç kaydı olması yeterli
Zorba olması lazım
evet, kesinlikle.
Sadece kendi çıkarlarını düşünüyor ise kötüdür
Hayvanları sevmiyorsa
Kaba düşüncesiz biriyse zalimse kötüdür
Ben kötüyüm 🤣
Ekmeğinden etmişse
cevap soruda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?