İsmini unuttuğum biri var. Bu aralar yüz yüze çok geliyoruz ve ismini bir türlü hatırlayamıyorum. Böyle birkaç kişinin daha unuttuğum olmuştu. 😅

İsmini unuttuğum biri var. Bu aralar yüz yüze çok geliyoruz ve ismini bir türlü hatırlayamıyorum. Böyle birkaç kişinin daha unuttuğum olmuştu. 😅

Müthiş zayıf. En olmadık bilgi aklımdadır, ama bazen anne babamın adını geçtim kendi adımı bile unuturum. Buna dairde çokça anım vardır. Misal bir gün üniversitede en öndeyim gene. Hocamız sınıf listesinden isim yoklaması yapıyor. Pürr diykat dinliyorum ama, nasıl. Bana sıra geldi, hocamız "Diykat, diykat" diyor. Bende arkaya bakıp, sınıfa kızıyorum "kim bu Diykat yhaa. Söylesin de sıra bana gelsin" diye, heyecanlı heyecanlı... Hocamızda, sınıfta beni çok severdi. İsim hafızamın da sıfır olduğunu bildikleri için sınıf kahkahaya tutuşmuştu. Benim Diykat ama işte adımı unutmuşum, bininci kere falan daha. Hatta bazen yayımlanan yazılarımı okuyorum. Diyorum "yahu yazsam bende kesin böyle yazardım. Müthiş yazmış kadın". Meğerse ben yazmışım. 🤭😂
Kötü…bir süre görüşmezsem, isimleri unutma olasılığım yüksek…uzun bir süre görüşmezsem yüzleri de unuturum…. sonra karşılaşırsak ben “aaa bu kişi ne kadar da tanıdık geliyor….” falan oluyorum, kişi gelip konuşmazsa yoluma devam ederim bir de trip yerim sonra “gördün ama bir selam bile vermedin” diye veya küserler haberin olmaz 😑
Zayıf ‘canım adın neydi’ desem bozuluyorlar bende isim kullanmadan sohbeti ilerletme çabasına giriyorum 😅 bir kadın bana tam 5 defa adını söylemiş öyle dikkate almamışım ki bir daha söylemicem dedi hâlâ hatırlamıyorum 😅
Bu konuda iyi değilim. Yüzünü unutmam ama ismini unuttuğum çok insan var. Herkes bir defa tanışıyor ben birden fazla kere tanışıyorum ne yapalım? Asıl utanç verici olan insanalrin benim adımı unutmaması.
Unutmak çok insani bir şey, hiç dert etme 😊. İsim hafızası bazen özellikle dikkat ve odaklanmamıza bağlı olarak zayıf olabilir. O kişiyle konuşurken, yaratıcı bir şekilde ismini öğrenebilirsin. Mesela, “Adını tekrar söyler misin, tam hatırlayamadım ama unutmamaya değer!” gibi samimi bir soru durumu tatlıya bağlar. 💐
Unutma, hafızanı güçlendirmek için insanlarla olan etkileşimde daha fazla detaya dikkat edebilirsin. 😉
Cevap
23Cevap
Bu benim de başıma gelmişti hemen taktik vereyim. arkadaşına adının geçtiği bir şarkı bulur musun diye sor :D
İşime nasıl gelirse...😀
Adınız asiz mi?😅
Gereksiz bilgiyi hafızama niye yük ediyim.😀
Genelde benim adım unutulmuyor da 😂😂 ben de çoğu kişinin ismini hatırlarım mutlaka, kişiye özel değil canavar gibi hafızam
O kişinin adını kodlamam lazım ya da sürekli yan yana olup konuşuyor olmamız lazım yoksa diğer türlü hatırlamıyorum
Bazen çok zayıf oluyor bazen hayatımda bir daha görmeyeceğim insanın ismini bile hatırlıyorum 🤦🏻♀️
zayıf sanırım. hani film dizi adları olarak zayıf ama kişi adıysa o kadar ölmedik. d
Soruyu okuyunca ben dedim:)) B12 eksikliği bi zalım kulları unutturmuyor..😅
Çok zayıf.
Mehmet’e Ahmet, Ahmet’e Mehmet dediğim çok oluyor : )
Benim Hafızam inanılmaz derecede güçlüdür ben unutmam hiç
İsmini hatırlarım yüz hafızam zayıf. İnsanların yüzlerine bakmıyorum artık. 😑 Çünkü çoğu yüzsüz. 🐣
Karşımdaki insana bağlı bu eğer sevmezsem hatırlamam hiç bir şeyini
İşime gelenin ismi aklımda kalır gelmeyininki kalmaz :D
Bende güzel bir intiba bırakan kişilerin ismini asla unutmam. Önem vermiyorsam unuturum kdkdks
Genelde iyidir geçmişteki bazı insanlarınkini unutuyorum ama yavaş yavaş
Güçlü unutmam kolay kolay hele de elektrik almadimsa
Zayıf, işim hafızam
İsim hafızam zayıf :D ooof
İsim hafızam zayıf fakat nick hafızam iyidir.
Çok zayıf isim hafızam
Çok unutuyorum isimleri
İsim hafızam zayıftır.
Güçlüdür unutmam
Çok güçlü değil maalesef
keşke öyle olsa
Niyee
sanane
Mal mısın 😅😅hem benim yorumuma yorum yapıyorsun hemde tersliyorsun
peşimi bırak polise çağrıcam :)
Aaaa 😅😅tövbe estağfurullah
Güçlüdür malesefki pek unutmam
bence hafizam cogu konuda guclu
Önem verdiğim biri ise unutmam
İsim hafızam güçlüdür.
güçlüdür farukmuş
Güçlü farukcum 😃 ^᪲᪲
İsim ve yüz kolay kolay unutmam.
Aşırı bir düşüş yaşıyorum bu konuda 😅
İsim unuturum ama yüz, sima asla unutmam...
Sorabilirsin çok zor değildir herhalde
İsim unutmam hiç hafızam zehirdir
Genel olarak hafızam çok iyidir
Yok, görsel hafızam çok daha iyi
İsimleri de, yüzleri de unutuyorum.
Hafızam güçlü normalde de
İsimleri unutmam kolay kolay
Bu konuda başarılıyım
Zayıf maalesef
Zayıf...
Çok zayıf
Hayır değil maalesef