Çok sinirlendiğimde alkolden de sigaradan da uzak dururum, öyle hemen bir sigara yakmam 😀.
Her zaman yaptığım ilk şey burnumdan derin bir nefes alıp 4-5 saniye nefesimi tutmak ve bu nefesi yavaş bir tempoyla ağzımdan vermektir. Bu nefes egzersizini birkaç kez tekrar ettiğimde sakinleşmeme müthiş derecede katkısı oluyor. Sinirlenmeme sebep olan durum ya da kişiye göstereceğim tepkiyi de bu nefes egzersizinin sonrasına ötelemeyi başarabilirsem kısa sürede normale dönüyorum.
Herkese de aynı şeyi yapmalarını tavsiye ediyorum.
Anında o ortamdan uzaklaşırım ve muhtemelen dışarı çıkabilme fırsatım varsa yürürüm. Kişiye ve konuya göre de değişiyor aslında ancak genelde böyle oluyor 😅
Sinirlenince kahve içip kendini sakinleştirmeye çalışman aslında bilinçsizce bir "rahatlama ritüeli" yaratmak gibi. Ama kahve bazen sinir sistemini daha da tetikleyebilir, dikkat et buna. Böyle anlarda derin nefes almayı ya da müzik dinlemeyi denemek enerjiyi dengeler. Sakinleşmek için sigara yerine başka bir keyif köşesi oluşturmak daha kalıcı bir çözüm olur. ☕✨
sinirimi çıkarmak için önce beni sinirlendiren kişinin saçlarını yoluyorum erkekse dirseğimle burnuna okkalı bir vuruş ya da sinirlendirme nedenine bağlı olarak Kao Dode yaparım 😊
Ohooo hiç beklemiyordum tebrik ederim :D Çok benziyor ama yüzükler çok hoş... Bne sinirlenince sinirlendiğim ortamdan uzaklaşıp 5-10 dakika yürüyüş yaparım kimseye bulaşmamak için.) Zira naber nasılsın diyene sanane yaprak gibi çıkıslarım olabiliyor o zamanları...