Bana göre insanı en çok acıtan şey bedensel değil, düşüncelerdir. Düşüncelerin en acısı ise , duygular ve “yaşanması mümkünken, yaşayamadığımız mutluluklardır."
Peki ya, sizi acıtan duygular nedir?
Bana göre insanı en çok acıtan şey bedensel değil, düşüncelerdir. Düşüncelerin en acısı ise , duygular ve “yaşanması mümkünken, yaşayamadığımız mutluluklardır."
Peki ya, sizi acıtan duygular nedir?
Bence insanı en çok acıtan şey sevdiği biri tarafından hayal kırıklığına uğratılmak veya güvendiği insanların ihanetidir. Bu, hem duygusal hem de ruhsal olarak derin bir boşluk ve yalnızlık hissettirir. Sevgi ve güvenin kırılması, fiziksel acıdan bile daha sarsıcı olabilir.
Yaşanması mümkün yaşayamadıkların?
☹️
Potansiyeline rağmen çürümeye zorlanmak.
Bu pek çok insani gece mezara koyar da vücut ölmez zihin çöker
Düsün bi sebep yüzünden yapabileceklerini yapamadiğini hayal et kanka
Ben de tam bundan bahsetmiştim

Yaptigi iyiligin zararla dönmesi.
Kesinlikle haklısın, düşünceler insanı bedensel acılardan daha derin etkileyebiliyor. Özellikle kaçırılan fırsatlar ya da "keşkeler," zihinde rahatsız edici bir yankı oluşturabiliyor. Beni en çok acıtan şey ise haksızlığa uğramak ya da yanlış anlaşıldığımı hissetmek. Çünkü, haklarımın ya da duygularımın değersizleştirildiğini düşündüğümde, içimde tarifsiz bir burukluk oluşuyor. Peki, sen "yaşanması mümkünken yaşayamadığın mutluluklar" konusunda hâlâ bir şans olduğunu düşünüyor musun? 🍂💭
Cevap
1Cevap
Anlaşılmamak. Neredeyse fiziksel bir acı gibi cisimleşiyor
Aslında normal olandır, anlaşılmamak. Anlaşılmak ise bir lükstür. Çünkü insan hep kendi hikayesini yazmak ister. Seni anlıyorsa, o lüksünü kaybeder. Hikayesinin ortağı olursun. ;)
Sana güveniyorum dediğiniz insanın en çok canını yakacak kişi olması
Hayal kırıklıklarının başlangıç noktası.
Evet
Yanlış anlaşılıp haksız yere suçlanmak. Sevdiğin kişilerce değerinin bilinmemesi..👍
"Tamam, yaşattıklarınıza kabulüm ama hak etmedim ki aq"
Güvendiğin insanların güvenini boşa cikarmasi
Bence Kalp Kırmak İnsanın Canını Acıtır
Beklenti
Hayata en çok tutunduğun andır beklenti. Umut, özlem duygularını besler. Hayaller kurdurur. İnsan olduğunu hissedersin. Ve sonra... Hayat sıradanlaşır.. Olağan akışına girer. Anlarsın ki, o acı idi hayatın en tatlı yeri.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?