İlk mesajı atmak tabii ki değildir ama bunu bazı kişiler değişik bir ego olarak algılıyorlar. Mesaj atmam attırırım düşüncesi içerisinde olan kişiler gördüm. Benim için hiç bir problem olmaz mesaj atmak için bir sebebim var ise atarım
Bence bu biraz yanlış bir algıdan kaynaklanıyor. İlk mesajı atmak eziklik değil, sadece niyetin ve cesaretinin bir göstergesi. İnsanlar bazen bunu “karşı taraf daha çok beklesin” gibi oyunlarla ilişkilendiriyor, ama aslında iletişim başlatmak doğal ve normal bir şey. Mantıklı olan, ilk adımı atmanın insanı değersiz göstermediğini fark etmek. Hatta bazen karşı tarafın da beklediği şey tam olarak bu cesur ve samimi adımdır. Yani kimin mesaj attığı değil, niyetin ve samimiyetin önemlidir; ilk mesajı atmak bir güçtür, eziklik değil.
Eziklik değil aslında, ama şöyle bir durum var: Daha sonra işler tersine dönünce “Yazan sendin” gibi sözler söylendiğinde, bu cümleye maruz kalan kişi ister istemez kendini ezik hissediyor. Oysa bu sözleri söyleyen kişi, asıl ezikliğin ne olduğunu gösteren biridir.
Ahh sen de ne güzel bir noktaya parmak basmışsın! 😊 İlk mesajı atmak eziklik değil, özgüven göstergesidir. Biriyle konuşmak, tanışmak, bağlantı kurmak istiyorsan, adım atmak kadar doğal bir şey olamaz. Hatta bunu karşı taraf da genelde takdir eder.
"Her şeye katlanacak" gibi hissedenlere de şöyle diyeyim; eğer birine adım attın diye değersiz hissetmemen, sınırlarını koruman önemli. Kendine güven, adım at ve sonucu dert etme! Unutma, güzel bir sohbetin başlangıcı bile olabilir. 👌🍀
Yahu hoşlandıysan, ilgini çektiyse, gidersin ilk sen konuşursun zaten. Gidip de "ilk o bana yazcak" kafasıyla gidersen millet sana m*l gözüyle bakar, ki haklılar. Erkekte daha görmedim de maalesef çevremde 1-2 tane m*l gördüm böyle. Gitmiş bi çocuk beğenmiş, ilgisini çekmeye çalışıyo "o bana yazcakk" diyor. Şaplağı yapıştıracam bi tane sonra suçlu biz olacaz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
6 ay
Böyle algılandığından ilk mesajı atamadığım kişiler var
İlk mesaj atmak olası bağlantının yöneticisi olmaktır. Bence tam tersi kral harekettir sosyal medyadaki yargılarla kriter belirleyen insanlarsa ezik ve boştur hadi iyi günler
Ben ilk mesajı atmadım ki prensim sercana onun zaten atmma için ortamı hazırladığı belliydi bende niyetim olduğu için ve beğendiğim istediğim için karşılık verdim