Sizde garip bir an yaşadınız mi?

Bir hikaye anlatacağım...

O gün çok duygusaldım. İşten çıkmıştım, içimde tarif edemediğim bir ağırlık vardı. Şehrin merkezine doğru yürüdüm, nehrin kenarında sessiz bir yere oturdum. Elimde telefon, biriyle mesajlaşıyordum. Yazışırken gülüyorum gibi yapıyordum ""😅😂"""ama içimde fırtınalar kopuyordu. Başımı eğdim, bir şapka taktım... ve gözyaşlarım sessizce akmaya başladı.

Tam o sırada yaşlı bir adam yaklaştı. Yüzünde huzurlu bir ifade vardı, sesi yumuşaktı.

“Kızım,” dedi, “mutlu olduğunu rolünü çok güzel oynuyorsun.”

Donup kaldım. Ne diyeceğimi bilemedim. O ise devam etti:

“Mesajlarda gülen emojiler atan adama... senin iyi olduğuna inanıyor mu?”

Yutkundum, başımı eğip fısıldadım: “İnanıyor.”

Adam derin bir nefes aldı, gözleri doldu sanki.

“Kızım, dedi, dinle beni. İnsanların önünde her zaman güçlü olmak zorunda değilsin. Kendine işkence etme. Hissettiklerini içine atma. Sen hâlâ çok gençsin ama içinde mezarlık taşıyorsun. Kendine bunu yapma. Hislerini bastırdıkça, kendine zarar veriyorsun. Bir gün çok pişman olursun. Yaşadıkların kolay değil ama bir gün geçecek. Bu acı, seni daha güçlü yapacak.”

Sesi o içten geliyordu ki… sanki kalbimin en derinine dokundu. Gözlerimden yaşlar süzülürken cebimdeki telefon çalmaya başladı. Ekrana baktım, arayan abimdi. Telefona cevap verdim… ama başımı kaldırdığımda o yaşlı adam yoktu. Sanki hiç gelmemiş gibiydi. Etrafıma baktım, kalbim hızla atıyordu. O an… bir şey fark ettim. O adam, tıpkı yıllar önce kaybettiğim dedem gibiydi.

Ve içimde hissettiklerimi sakladığıma gerçekten pişman oldum. ve bunun bedelini de çok ağır ödedim...

#Perikizi0007