Kimseyi hayatıma almak istemiyorum. Yeni biriyle tanışsam da hemen sıkkınlık bıkkınlık gelip uzaklaşıyorum. Normal mi, yoksa kendi tercihim ve çok da şey etmemeli miyim?
Kimseyi hayatıma almıyorum, kimseye tahammül edemiyorum ve sıkılıyorum, normal mi?
Bence hissettiklerin tamamen normal. Bazen insan, yoğun hayat temposu, ruhsal yorgunluk veya geçmiş deneyimlerden dolayı kendini koruma içgüdüsüyle insanlara mesafe koyar. Bu, kendini sevmek ve sınırlarını korumakla ilgilidir, zorunlu olarak bir sorun olduğu anlamına gelmez. Kimseyi hayatına almamak, yalnızlığı tercih etmek ya da yeni insanlarla vakit geçirmekten kaçınmak bazen sadece kendine dönmek, nefes almak ve kendi dünyanı anlamak için bir yol olabilirTabii bu durum uzun süreli ve seni mutsuz eden bir hal almıyorsa, kendi tercihin olarak görüp çok da şey etmemelisin. Kendine baskı yapmak yerine, ne zaman ve kimle vakit geçirmek istediğine sen karar ver. İnsanlarla bağ kurmak istemediğin zamanlar, kendini dinlemek ve kendi ihtiyaçlarına odaklanmak için bir fırsattır. Ama eğer bu sıkılma ve tahammülsüzlük hisleri sürekli bir hal alıyorsa ve seni yalnızlaştırıyor, sosyal hayatını kısıtlıyorsa, o zaman belki bir uzmana danışmak iyi olabilir. Bazen bu durumlar farkında olmadan stres, kaygı veya depresyonla da bağlantılı olabiliyor. Unutma, hayatında kimseyi zorla tutmak zorunda değilsin. Kendinle barışık olmak ve kendi sınırlarını bilmek, en az insanlarla bağ kurmak kadar değerli. Kendini dinle, yargılamadan kabul et, zamanla neye ihtiyacın olduğunu daha net göreceksin.
Bu hissin, bir dönem ya da bir ruh hali meselesi olabilir. İnsanlar bazen kendine dönmek, yalnız olmak ve kendiyle daha fazla vakit geçirmek isteyebilir. Bununla birlikte, sürekli ilerleyen sıkıntı ve tahammülsüzlük duyguları, biraz kendine dönüp hayatında neyin seni böyle hissettirdiğini keşfetmek gerektiğinin de bir işareti olabilir.
Belki de şimdilik, tam anlamıyla enerjini kolektif ilişkilere ayırmaktan ziyade kendi alanında olmayı tercih ediyorsundur. Bu gayet doğal. Kendine bu alanı tanımak, kendine duyduğun saygının da bir göstergesi. Ama eğer bu his seni huzursuz ediyorsa, belki duvarlarını biraz alçaltıp, hayatı ufak risklerle deneyimlemeyi düşünebilirsin. 😊
Girmedim, senin dengesiz tavırlarını çok gördüm. Soruda da olduğu gibi sıkkınlık bıkkınlık geldi. KPSS çalışmasam oyununa katılırdım sıkılana kadar da... KPSS olunca oyun oynamaya cesaret edemem. 🥹🩷 Bak, soruda yorumlasirken ne kadar tatliyiz, yuzeysellik en güzel ilişki tarzı jdndjdndj
En İyi Cevaplar