Bazı insanlar konuşurken mantık hataları direkt gözüme batıyor ve tepki vermemek için susuyorum, sizce doğru tepki ne olmalı ?

Bazı insanlarla konuşurken resmen beynimle çarpışıyor gibi hissediyorum.

Ben daha analitik hızlı düşünen biriyim iyi bşr fen lisesinden mezun olup hemşire oldum ( övünmüyorum zor bi durumdayım zaten olayı anlatmaya çalışıyom gerçekten ) hastanede bazen hemşire arkadaşlarımla ya da laborantlarla, personellerle konuşurken karşımdakinin söylediği saçma gelince veya mantıksızlığı hemen fark edince istemsizce ‘nasıl yani?’ falan diyorum İçimden saçmalıyosun demek gelirken , sorun çıkmasın diye kendimi daha da böyle pasifleştiriyorum , tepkilerimi hep aşırı nazik veriyorum Buda özgüvensizlik olarak algılanıyor. Napcağımı bilmiyorum

Direk içimden geçeni söylesem dışarda bu fazla mı direkt durur sizce? Yoksa gerçekten zeka farkı olunca insan tepkisiz kalamıyor mu?”

Sizce zekamı mı törpülemem gerekiyor yoksa bazı saçmalıklara tepki vermem normal mi

Bazı insanlar konuşurken mantık hataları direkt gözüme batıyor ve tepki vermemek için susuyorum, sizce doğru tepki ne olmalı ?