Egoist miyim yoksa ahlaklı duruşu olan mı?

Herkese merhaba, trendyolda bir takı işletmesi açtım takriben iki aylık ama geçen hafta satışlara başladım 3-4 ürün siparişi aldım. Sevgilimin annesi “çevresine, yakınlarına sipariş verdirsin ama boş kutu yollasın onlar da yorum yapsın güzel paketlenmişti, ürünler çok güzeldi falan gibi yorumlar yapsın hatta ben de sipariş vereyim” demiş. Sevgilim de bi sorayım demiş ve geldi bana sordu. Ben de “yok istemiyorum, müşterileri yanlış yönlendirmek istemiyorum benim dogmalarıma uygun değil falan” dedim. Sevgilim de olsun bi şey olmaz herkes böyle yapıyor dedi ama ben istemediğimi kendim başararak yavaş da olsa yükselmek istediğimi bunu tercih etmediğimi, bana uygun bir davranış olmadığını söyledim. Sevgilim de “biz senin burada iyiliğini istiyoruz sen üstten bakıyorsun istemem diyorsun” dedi, ben de “neden iyiliğini düşünüyoruz diye başıma kakıyorsun” dedim o da “sen ne egoist birisin neden her dediğim şeye baş kakma diyorsun, biraz relaks ol herkes böyle yapıyor” falan gibisinden şeyler dedi bu kısımları pek hatırlamıyorum. Sonrasında yeniden ben “benim kendime karakterime ters bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyordum” birden bağırıp “senin karakterini *, en dürüst en doğru sensin ya tutturmuşsun bir dogma diye” falan dedi ben de telefonu yüzüne kapattım. Benim yaptığım şey gerçekten yavaş da olsa kendi başıma, kimseyi yanlış yönlendirmeden, yalan yorumlar katmadan doğru bi şekilde ilerlemekti, doğru bi temel kurmaktı. Doğru bir çizgi üzerinde durmaya çalıştığım ve çizgimi gösterdiğimde bunu üstten bakma olarak algılanması nasıl oluyor? Ben arkamdan şunu demesini beklerdim “işte benim sevgilim, kimseyi yanıltmayan dürüst, kandırmadan yalan katmadan ilerlemeye çalışan” diye düşünüp benimle gururlanmasını isterdim, çünkü o böyle yapsaydı ben gururlanırdım. Ya da bana bir dua edebilirdi “umarım hep böyle doğru düzgün bir çizgi üzerinde olur ve ilerlersin en güzellerini başarırsın” falan diye temennide bulunabilirdi. (bu arada annesine sevgilime sorayım deyip bana gelip sordu ben de birkaç kez reddedince istemediğimi söyleyince, böyle bir cevabı kabul etmediğini sabaha kadar düşün yoksa sabah anneme gidip sipariş ver dicem diye beyan etti. Hem düşün diyor, hem şu anki düşüncemi kabul etmiyor. Kısaca diyor ki düşün, ya düşüncen bana yönelsin ya da ben bildiğimi zaten okicam) şimdi bana lütfen söyleyin ben egoistlik mi yapmışım, iyiliğimi isteyenlere üstten mi bakmışım? Objektif olun lütfen, cinsiyet, taraf şu bu tutmayın ya da konu dışında farklı yorumlar yapmayın lütfen sadece hakkıyla olay üzerinde yorum yapın. Yanlışım varsa gerçekten bilmek istiyorum.

Egoist miyim yoksa ahlaklı duruşu olan mı?