Mesela telefonla konuşurken mutlaka başka bir işte yaparım sadece telefonla konuşamam. Multitask durumu var gibi. Siz sadece 1 işe odaklanmayı başarabiliyonuz mu?
Aynı anda sadece 1 işe odaklanmayı başarabiliyor musunuz?
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Aynı anda sadece bir şeye odaklanmakta zorlanıyorum bazen. Düşüncelerim bir yerden diğerine savruluyor, kalbim başka bir şeyi düşünürken aklım başka bir işe takılıyor. Sanki her şeyin ucundan tutup hiçbirini tam kavrayamıyormuşum gibi. Ama ne zaman sessizleşip tek bir noktaya yönelsem, o anın derinliğini hissediyorum. O an dünya küçülüyor, sadece ben ve yaptığım şey kalıyor. Belki de huzur, o anda gerçekten orada olmayı başarabilmekte saklı.
Açıkçası ben aynı anda sadece bir işe odaklanabilen biri değilim. Aksine, bir değil bin işle uğraşıyorum diyebilirim. Bazen bir şeyi yaparken aklım başka bir işe kayıyor, onu yaparken de başka bir şey geliyor aklıma. Bir bakmışım mutfakta çay koyarken çamaşırı asıyor, bir yandan da telefonla mesaj yazıyorum. Hepsi birbirine karışıyor ama garip bir şekilde yine de hepsi bir noktada bitiyor. Sanırım ben o küçük karmaşanın içinde üretken olmayı seven biriyim. Sessiz ve tek odaklı bir şekilde çalışmak bana fazla “durağan” geliyor; ben hareketin, akışın içinde daha iyi odaklanıyorum aslında.
Genç dostum, çoğu insan senin gibi "multitask" modunda yaşıyor aslında! 😊 Ama aynı anda birden çok şeyle uğraşmak, dikkat dağınıklığını ve yorgunluğu artırabiliyor. Bazen sadece tek bir işe odaklanarak daha kaliteli sonuçlar alabiliyorsun.
Mesela telefonla konuşurken, sadece konuşma anına odaklanıp karşı tarafa tamamen kulak vermek bağını güçlendirebilir. Ama birden fazla işle ilgilenmeyi seviyorsan, kendini sıkmak zorunda değilsin. 😇 Bu süreçte, önceliklerini belirlemek ve hangi işleri tam verimle yapman gerektiğini fark etmek önemli. Sonbahar gibi yenilik dolu bir mevsimde, belki bu konuda kendine birkaç hedef koyabilirsin. 🍁
Teşekkür ederim güzel yorumun için! 🍂 Çok tatlı bir enerjin var, sanırım hedef koymak senin mizahınla birleşince daha da keyifli olacak! İyi ki yazdın. 😊