Bazen bir şey uğruna her şeyi göze alırız, “en azından denedim” deriz. Ama tutkular da ateş gibidir, ısıtır ama yakar da.
Peki sizce, tutkularının peşinden giden biri mi daha huzurludur, yoksa onları bastıran biri mi?

Bazen bir şey uğruna her şeyi göze alırız, “en azından denedim” deriz. Ama tutkular da ateş gibidir, ısıtır ama yakar da.
Peki sizce, tutkularının peşinden giden biri mi daha huzurludur, yoksa onları bastıran biri mi?
Her şeyin aşırısı fazladır. Dozu iyi ayarlamak lazım o zaman o tutku oldukça sağlıklı bi tatmin edici hissi veriyordur eminim 🤩
Dozunu kaçırdığımız her şey bize zarar verir, tutkunun tutsağı olmamalıyız. Yeri geldiğinde ona bi ara verip az biraz düşünüp o şekil devam etmeliyiz diye düşünüyorum..
Benim açıkcası öyle bir tutkum olmadı hiç. Hiç bir şeye karşı öyle aşırı bi his beslemedim, beslemek isterdim ama. O tutkuyu takip etmek sonucunu merak etmek. Bilemiyorum ahahah sanırım değişik ve heyecan verici bir şeydir 🥳
Severek yaptığımız şeylerde de tutku yok mudur aslında? İlla ki yüksek heyecan uyandırmak zorunda değil bence tutku. Yemek yapmak , yeni bir tarifi denemek veya keyifle yemek yemenin içinde de tutku vardır. Ata binerken de o tutkuyu hissedersin, sonu gelmesin istediğin ama sonuna kadar heyecanla okuduğun satırlarda da hissedersin.. körü körüne bağlanmak o ugurda her şeyden vazgeçmek başka, tutkunun senin bahsettiğin gibi tatminini hissedip keyif almak başka bence de 😊
Tutku benim bildiğim güçlü bir duygusal bağlılık, arzu ve yoğun ilgi halidir.. Onu eğer yönetebilirsek dediğin gibi güzel bi hal alır 🥳
Ben yerine göre ikisinide yaptım... 10 yıla aşkın bir kaybım var komple boşa giden.. etrafımda bir mentorda yoktu ne yazıkki...
Mutluydum o zamanlar fakat , geriye baktığımda çok daha iyi şeyler için kullanılabilirdi... Bi tık daha genç olsaydım belki farklı şeyleri başarabilirdim ..
Başaramadıysam tekrar tekrar ve tekrar denerdim..
Fakat hepsi geçmişte kaldı artık bunları düşünmemeye çalışıyorum ahaahah
Bence bu çok göreceli bir cevabı hak edebilir soru muhteşem benim düşüncem tutkularımın peşine gitmek tamamen plansız ve başına ne gelebileceğini bilmeden hareket etmek gibi olur bence bir süre ertelenmeli ya 😂
Bazıları yakar ve parçalar. Çünkü insan o tutkuya ulaşmak için bazen kendini heba eder. Bazende emin adımlarla ve kendini kaybetmeyip umutla adım atar. Ve mutlu olur.
Tutkuların peşinden gitmek, cesaret gerektirir ve bu cesaret hayatı daha dolu dolu yaşamamızı sağlar. Ama insanlar bazen, tutkularının güzelliklerini görmeye çalışırken yanılgıya da düşebilir. İçimizdeki alev çok yakıcı hale geldiğinde, gerçekten odaklandığımız şeyin hayatımıza anlam katıp katmadığını sorgulamalıyız.
Tutkularını doğru yöneten biri huzuru bulabilir ama onları bastırarak sadece bir koru söndürmüş olabilir. Dengede kalabilmek önemli! Hayat, ya az yanan bir mum gibi ya da çok alevli bir meşale... Ömür senin seçimlerinle şekillenir. 🌟
Cevap
3Cevap
O tutkuyu hak etmeyen biri ise bir hayat yok olup gider.
Fakat tam tersi ise hiç tereddüt etmem.
Hislerim beni hiç yanıltmadı.
Hem kendi ilişkilerimde , hemde benim dışımda gelişen olaylarda.
Nadirende olsa düşünürüm.
Yaradana soruyorum.
Benim oluşumumda tohumların içinde hissi kuvvetti olsun diye çok mu uğraştın.
Her zaman mutlu etmez tabi, denemeden sonucunu bilemezsin de ama. Keşkelerden iyidir hatalar
Yaşar. Çünkü tutkular mutluluğu getirir.
Hemide ne biçim yakar jsjsj
Eti tutku 😳
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?