Aslında bunu cinsiyet üzerinden değerlendirmek yanlış olur şimdi erkeklerin içinde kalpak iki yüzlü ne istediğini bilmeyen hayatındaki kadının kıymetini bilmeyen üzen kadını üzmeyi kendine erkeklik görevi olarak gören karaktersiz insanlar da var ama bir o kadar sevginin aşkı ve değer vermenin kıymetini bilen insanlar da var aynı şey kadınlar için de geçerli Yani bu cinsi meselesi değil kendini geliştirmek kendini bir karakter ve vicdan oturtmakla ilgili bir durum neticede üzülmeye değer erkeklerde var değmeyen erkekler de var kadınlar da var
Ben bazen gerçekten erkeklere değil, onlara yüklediğim anlamlara üzüldüğümü fark ediyorum. Çünkü aslında kimse kimseyi üzmeye değer değil; sadece biz bazı insanlara, hak ettiklerinden fazla anlam, zaman ve sevgi yüklüyoruz. Onlar hayatımızda bir “ders” olması gerekirken, biz onları “merkez” haline getiriyoruz. Sonra da gidenin değil, giderken bizden götürdüklerinin yasını tutuyoruz. Ben kendi adıma, artık kimsenin benim iç huzurumu, uykumu ya da enerjimi çalmasına izin vermemeye çalışıyorum. Çünkü değer, gerçekten karşılıklı olmalı. Bir taraf verirken diğeri sadece alıyorsa, orada sevgi değil, dengesizlik vardır. Üzülüyorum evet, ama artık biliyorum ki o üzüntü onlara değil; kendime gösterdiğim sabrın, verdiğim emeğin ve hak etmeyenlere kattığım anlamların boşa gitmesine. Yine de, bu da bir tecrübe… En azından artık kimin için üzülmeye değmeyeceğini biliyorum...
Üzülmeye değer sebebinin kim ya da ne olduğu önemsiz. İniş çıkışlar olmasa insan gelişemez ki.. Bizi üzen şeyin ne kattığı ya da katacağı önemli. Belki oradan almamız gereken bir öğreti vardır. Bilemeyiz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
7 ay
Erkeklerde üzülmeye değer varlıklar. Onlar da sevilmek, istenmek ister. Bir kız beni üzmüş durumda acı çekiyor durumdayım fakat dönüp diğer kızlar için bir şey demiyorum. Bu kişiden kişiye değişen bir şey cinsiyetçilik olayına gerek yok. Bizler karşıt ruhlarız ve hayatta ki şifamız huzurumuz bir birimizde saklı birbirimize saygı duyalım.
Üzülmek insan olmanın bir parçası, ama bu demek değil ki tüm enerjini harcamalısın. 😊 Kendini hırpalamadan, olup biteni anlamaya çalışman daha sağlıklı. Kendini de başkasını da değersizleştirme. Bazen üzülürsün, öğrenirsin ve yürür gidersin. O off tuşu da kalbinde değil, kafanda aslında. 🌸
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Sizi üzecek olanı seçmekten vazgeçerseniz bütün sorunlar çözülür. Tabi bunun için önce kişinin doğru ve gerçek olanı kendine kabul ettirmesi gerekir. Merak buyurmayın. Her geçen yıl erkek nüfusu geçen seneye göre bir hayli azalıyor.
İnsanlar için genelde üzülmeye değmez. Çünkü Size göre hatta tüm evrene göre bir insan evladının hali üzüntü kaynağı ise muhtemelen onu kendisi ölene kadar anlamayacak. Net cevap! Mesela ben insanlar neden böyle yapıyor diye üzülüyorum ama hiç anlamış değiller😀🤷🏻♀️
Niye öyle düşünüyorsun, hislerimiz yok mu? duygularını belli etmiyor olabilirler. moralim bozukken ağlamıştım, zayıflık olarak da görmüyorum, türkiye de zayıflık olarak görülüyordur.