Bir şeyi ne kadar çok istersek o kadar olmaz mı? Her şey istemediğimiz ya da düşünmediğimizde mi olur? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

#ŞeffaflığınRitmi ♥️♠️♦️♣️
Bir şeyi ne kadar çok istersek o kadar olmaz mı? Her şey istemediğimiz ya da düşünmediğimizde mi olur? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

#ŞeffaflığınRitmi ♥️♠️♦️♣️
Merhaba, bazen çok isteyince olur yani insan emek verir ve emeğinin karşılığını maddi ya da manevi olarak almayı haklı olarak bekler ve ona ulaşır. Ancak bazen bazı zamanlarda da insan bir şeyi ne kadar dilerse dilesin ya da uğraşsın, o istediği şey olmayabiliyor elbette çünkü hayat böyle bir şey yani her istediğimiz gerçekleşecek diye bir kaide yok. Fakat şöyle de düşünmek lazım çok klasik örnek olacak belki ama diyelim şehir dışına çıkacak bir kişi ve uçağa yetişmesi lazım. O uçağa yetişmeyi o an için inanılmaz derecede istiyor ama diyelim kaçırıyor. Ondan sonra da o uçağa binemeyince haliyle üzülüyor. Sonradan öğreniyor ki o uçak kaza yapmış ve insanlar vefat etmiş. Bu durumda kendini şanslı sayar insan mesela ve iyi ki binmemişim der. Özetle bazen olmayan şeyler hakkımızda hayırlısıdır yani böyle bakmak gerekir.
Bence az ya da çok her şey istesek de oluyor istemesek de... ancak dilediğimiz zaman da dilediğimiz yeterli şekilde olmaya biliyor... ya da fazla
Dinlersek sağdan soldan "ilk başlarda hiç birşeyimiz yokta Allah bize sonradan verdi... çok uzun zamandır çocuğumuz olmuyordu Allah' tan bir istedik 4 çocuğumuz var diyen gibi gibi...
"Allah verirse nimettir vermez ise hikmettir" İstemeden verilmiş olanların şükrünü eda edemeyiz de etmeye çalışıp etmeiş kabul görenlerden oluruz inşallah "yokmu! şükür eden bir kulum üzerindeki nimetimi artırayım"
Hepimiz zaman zman bu tür isetek ve arzularımızın olmasını kavuşmayı diliyoruz olmayınca hüsrana da kapılıyoruz... Sonra birgün birileri karkına gelip keşke senin yerinde olsaydım dediğinde hayat ne garip ala kavuşan muzdarip kavuşamayan ay benim muz bir garip ay ne dedim ben :D :D
Bence bazen gerçekten öyle oluyor. Bir şeyi ne kadar çok istersek, o kadar sıkı sarılıyoruz ve o da sanki bizden kaçıyor gibi hissediyoruz. Çünkü o isteğin içinde çoğu zaman korku, kaygı, ya olmazsa düşüncesi de var. Bu da enerjimizi tıkıyor gibi geliyor bana. Ama ne zaman ki biraz akışına bırakıyoruz, hatta unuttuğumuz anda karşımıza çıkıyor. Belki de istememek değil mesele, sadece çok kasmadan, olana alan açarak istemek gerekiyor. Olursa güzel, olmazsa da başka bir şey olur diyebilmek sanırım işin sırrı.
Bazen bir şeyi ne kadar çok istersek, o kadar uzaklaşırız ondan. Çünkü o an istekle birlikte bir korku da büyür içimizde; ya olmazsa korkusu. Evren, bazen bu gergin enerjiyi duyup biraz bekletir bizi. Olmaz sanırız ama aslında doğru zamanla sınanırız. Belki de mesele istemek değil, olurken huzurla bekleyebilmektir. Gerçek olan, çoğu zaman sessizliğin içinde filizlenir.
Bazen bir şeyleri çok istediğimizde, o isteğin ağırlığıyla fazla takıntılı hale geliriz; bu da üzerimizde stres yaratır ve sürece negatif enerji katabilir. Oysa bazen, rahat bırakıp akışına teslim olmak, daha iyi sonuçlar doğurur. Aslında bu, beklenti ve denge meselesi. Hayatta her şeyin bir zamanı olduğuna inanıyorum; o yüzden istediklerini kalpten dileyip sabırla beklemeye çalış. 😊✨
Cevap
41Cevap
Ben öyle düşünmüyorum. İstediğimde olmayam bir şey yok. 48 yaşındayım bir iki bir şey olmamıştır. Olmadığı daha iyi oldu diyorum.
Bir şey isteyince genelde olmaz
Evet çok fazla istemek bir lanet
Bazen sanırız ki ayrılık, eksilmek demektir. Oysa kimi zaman tam da ayrıldığın anda var olmaya başlarsın.
Bir şeyin bittiği yerde senin başka bir yönün doğar. Ayrılık, yıkım değil dönüşümdür; kayıp değil hatırlamadır.
Çünkü insan, bazen sadece gitmekle kalmaz
Sadece istemekse olmaz.
Şöyle düşünün bir yerde oturuyorsunuz.
Yemek söylediniz.
Yemek geldi önünüzde ama yedirilmesini istiyorsunuz.
Fakat ufak bir ayrıntı var.
Tek başınasınız.
İstemek tek başına hiç bir şey ifade etmez.
Sonra neden olmuyor diye kendinizi yiyip bitirirsiniz.
Kısır döngü devam eder.
Bu tamamen, rüzgarın nerden estiğine bağlı, eda. bazen istemeden sağanak yağar, bazen herşeyi yaparsın, gölde damla bulamazsın
Eda. senle konulmam lazım.. kafam çok ağırlaştı.. yardım et
? Buyur
Davet attım. Bi gel.
Beğeni yapcam 2 kez.
bir şeyi elde etmek için onu çok istememiz ne yazık ki yetmiyor. hatta bazen biz istedikçe o sanki bizden uzaklaşıyor😔
kaderimizde ne var sonu yaşıyoruz işte..
Bir şeyi ne kadar çok istersen bir yerden sonra imtihanımız sınavımız olur o sebeple bizim için hayırlısı olan ne ise o olsun...
Genelde öyle söylerler. Genel kanı yani. Ne kadar doğru bilmiyorum
neyin ne zaman olacağı hiç belli olmuyor olacağı varsa sen nasıl düşünürsen düşün oluyor
Olur, sadece istediğin in şeyi hak etmeye çalış o ugurda çabala
istesekte olmuyor
istemesek zaten istemediğimiz için olmuyor :D
Bugün e kadar hep öyle oldu
Bıraktım istemeyi
Ne kadar istersen iste, bazı kapılar yalnızca istememeyi öğrendiğinde açılır.
Aman be ablam gecikiyorsa güzelleşiyordur... Ben istemeyide bıraktım nasipte ne varsa o
40 kere soyle bazen oluyor. Sakasi bir yana nasibindeyse olur bazi seyler olmuyorsa dahada guzellesiyordur
Mirkelam'ın bir şarkısı vardı eskilerden, onu dinle hocam sonra yorumunu yaz :)
Mirkelam - Ahu Gözlüm
"Fallara kalmış geleceğine göz yaşı dökersin..."
Tam tersi değil miydi? çok isteyince olur diye biliyorum.
Vazgeçtim oldu şaka gibi
Evet olmaz tecrübeyle sabittir
Ne kadar istersen o kadar kaçar senden
Çok istemek yeterli değildir
Bilemeyiz Allah bilir
Onun için çabalamak gerekir
olur tabi neden olmasn
İmtihanın olur ve olmaz o iş zorlaşır
Bazen olur bazen olmaz
Belli olmaz bu işler nasip kısmet kader mevzuları.
Her zaman her şeyin hayırlısını istiyorum
Çoğu zaman yanlış şeyler istyoruz o yüzden olmaz
Bende olmuyor başkasını bilemem
Oluruna bırakınca oluyor
Bazen değişir
Takıntı halinin yansıması oluyor o da
katiliyorum
Hep para mutluluk peşinde koşan istediğini alamaz
Olmuyo ya
Benim genelde hiç olmaz.
Maalesef öyle
Ne istersen o olur