+1 yılHep bunun ikileminde kalmışımdır örneğin özellikle akademik anlamda bunun örneklerini görüyoruz ciddi anlamda çaba emek ve sabır sonucunda kişinin istediği kariyere varabildiğini... ama illişkiler anlamında bu sadece istemekle kalınıyor sonuçta bir kızdan çok hoşlanıyorsunuz ve onu elde etmek için sadece ondan çok hoşlandığınızı söyleyebilmenizin dışında pek fazla yapabileceğiniz bir şey yok.. yani kimi kişilikler ilişkilerinde emeği önplanda tutarken kimisi aşırı ilgiden hoşlanmıyor. ama yinede samimi olmakta fayda var yani tutup bir kişiyi seviyor çok istediğinizi düşünürken... el altındanda başka kişilere olumsuz bir sonuc olasılığına karşı şans verip beklemeye almak ne kadar samimi... evrende ahlaki bir yargı varsa eğer ki olduğuna inanıyorum... bu çok istemekle değilde nelerden vazgeçebileceğinizle alakalı diye düşünüyorum... tüm saf ve iyi niyetinizle süslediğinizi emeğinizi sunmalısınız... inanıyorumki hayırlı sonucuda böyle görebiliriz...
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılSu yolunu yavaş yavaş bulur sevgilisine yani denizine. O arada hemen denize gidilemeyeceğini belki bir çağlayandan aşağıya düşecektir amansızca belki mendereslerden geçerek büklüm büklüm olacaktır yorulacaktır en sonunda sevdiğine kavuşmanın hüznünü ve sevincini bir arada yaşayacaktır (kavuşacaktır). Veya bir bahçedeki gülün yetişmesine yardımcı olacaktır (sevdiğine kavuşamadam) Beklemesini bilmek gerek. Sabır sabır sabır.. Belki olmasını istediğin dua senin için hayırlı değildir. Kalplerdeki en iyi bilen Allah senin için iyi olanı da biliyordur merak etme. Dert etmeyeceksin ısrarla Dua edeceksin. :) :)
24 Yorumla- +1 yıl
Tamam işte ne güzel. Hz Eyyüp 40 sene etmiş kendine pay biç.
- +1 yıl
Sence?
İnançlı insanların, bir dileğinin mutlaka olması için değil, olabilmesi için dua etmesi gerektiğine inanıyorum. Yani "dua ettim, bu kesin olacak" diye düşünürsek hayal kırıklarımız çok büyük olur. O halde her dua edenin isteğini yüce Allah kabul etseydi öteki dünyaya gerek kalmazdı, her istediğimizi burada elde ederdik.
Ama en önemli konu ise; Allah, kullarının ümitlerini kesmelerini asla istemez, sürekli iman ve inanç ile gönlümüzden geçen şeyin bir gün gerçekleşeceğine inanmamızı devam ettirmemizi ister.
Ve şunu da unutmamalıyız; bir dileğimiz olmuyorsa, olmaması aslında bizim hayrımızadır. Asla isyan etmemeliyiz.
Ancak isyan etmemeyi de boyun eğip pes etmek anlamında da algılamadan sürekli çalışmalıyız.
Size iyi şanslar dilerim.
Umarım dileğiniz gerçekleşir.41 Yorumla
İçten et duanı, gerçekten çok isteyince ve kalpten dileyince oluyor buna inan :)
125 Yorumla- +1 yıl
https://www.capsomat.com/media/created/56ib2a.jpg
Kandırma milleti. :D - +1 yıl
@nisamm sana dememiştim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
92Cevap
+1 yılSelamün Aleyküm. En başta dileğim İnşallah bu soruyu soran arkadaşımız sorununa kalıcı bir çare bulmuştur. Arkadasimiz istemese sanal bir ortamda tanımadığı insanlara bu soruyu kesseniz sormaz belli ki çıkış yolu arıyor? Birde sitem ya da tepki demeyelim de benim de ekleyeceğim birsey var. Allah razı olsun yapıcı ve yönlendirici yorumlar mevcut ama tuhaf yorumlar da var... ben de benzer bir durumdayım lakin Allah'a sonsuz kez şükürler olsun isyan gibi eylemlere geçme niyetim yok aslinda insanların genel yaklaşımı benzer şekilde insan halinden anlayan yok denecek kadar az. denmiş ki demek ki fazla istemiyorsun ya da 1cabalamiyorsun? Kastettiğiniz çaba istenilen şey ile ilgilidir mevcut şartlar ile değil. Elde etmesi zaten zor olan birseyi daha da zorlaştırmak hayrli bir hadise değil. Bir şeyi elde etmek için kendinizi parcalamaniz gerekiyorsa ya istediğiniz şeyde ya da mevcut şartlarda bir sıkıntı var demektir bunu önce bir kabul edelim. Bir misal vereceğim diyelim ki bir şirkette çalışıyorsunuz ve yönetici olmak istiyorsunuz ilgililer ile görüştünüz ve sizden talepleri amuda kalkıp kalkamadiginiz ve kalkamıyorum dediniz ve talebiniz reddedildi sizce burada sıkıntı kimde? Biliyorum verdiğim misal absürt gibi görünüyor lakin gerçek bildiğiniz gerçek. Yaw kardeşim siz birseyi çok istiyorsunuz ama şartlar aynen şöyle;
Zamaninda Herseye rağmen niyet ettiniz ve gereken yere gittiniz
İstenileni ne kadar alakasız olsa da yapmaya çalıştınız ama yapamadiniz
Psikolojik olarak gerçekten çöktünüz ki zaten o şey için uğraşmaya giderken de durumunuz iyi değildi üstüne tüy dikti
Bırakın çalışmayı adım atmaya bile niyet edemeyecek kadar iğrendirdiler ve sizi resmen yıktılar
Lakin herseye rağmen hala çok ama çok istiyorsunuz
Gerçekten söyleyin, ne yapalım.
Farzedelim tekrar gözü kör ettik
Olmazsa böyle bir hezimet kaldırılabilir mi...
Aslında bu tür olayların ve ortamların oluşmasının en güçlü sebebi insanlar soy sop millet topluluk devlet gibi yapılara bağlı oldukları halde aralarında ya hiç ya da yok denecek kadar az birlik kavramı olduğu ve insanların birkaç birime ayrıldığı yani herseye rağmen gözünü kör eden pes eden veya yön degistiren adli gruplara zorla ayrılması yani ekseriyetle haksızlığa ve zorbalığa maruz kalan bir topluluğun sonuç olarak birlik olmayıp ses çıkarmadığı gerçeği ortaya çıkıyor. Kardeşim uyansana sana öyle bir engel koyuyorlar ki istediğin şey için değil kendi dayattiklari için çaba gostermeni istiyorlar? Ondan sonra da insanlara su bilinci asiliyorlar "sen yapamıyorsun " bu tamamen psikolojik bir cinayet. Birde aklınıza şu da gelebilir kardeşim iyi dedin de hickimse mi yapamıyor hiç mi yapan yok ben o engeli aşamıyorum yapamıyorum diye istediğim şeye layık olmadığımı ya da onlar yapıyor diye gerçekten o şeye layık olduklarını söyleyebilir misiniz "gerçekten !" Bir kısa fıkra daha iyi açıklar belki aslında, tilkiye demişler ya bekler misin kümesi diye o da demiş ne dediniz de yapmadım hatta bizim oğlan da yumurtaları bekler diye !
Sözün özü buraya hiç de edebiyat parçalamaya gelmedim. Anlayan anladı anlamayan anladığını sandı. Tek dileğim Rabbim eğer hayrlı ise istediğimi becerebilecegim şekilde versin ve hayırsız değilse kimseyi istediğinden mahrum koymasın. (Amin)
Biz de insanız bizim de hayallerimiz ve rüyalarımız var kolaylaştırmak dururken zorlaştırmak insanı değil belki anlarlar birgun de o gün bu dünyada mı yaşanır bilmem.10 YorumlaYa cok istemiyorsun veya Allah senin icin guzel seyler istiyor. Boyle de birsey var, birseyi cok istedigini gosterince de o enerjiyi hemen hisseder eger ki bu bir kisiyse ve ya bir mevzu ise. Ama ondan baska sukretmen gereken seyler var demek ve Allaha birakmak. Inan bunu gercekten ve en icten anladiginda Allah yavas yavas hayatina yenilikler ekler veya o istedigin seyi sana gosterir. Insallah olur kardesim ama ilk once bunu dusun, hem enerjini yenilersin pozitif hissedersin, hem de Allah sana merhametini gosterir.
21 Yorumla
+1 yılİnsan kendinden iyilere bakıp şekva etmeye hakkı olmadığı gibi, kendinden kötülere bakıp şükretmekle mükelleftir!
Zira sen insan olmayı haketmedin..
Allah lütfetti ve seni taş yaratmadı, çamur yeyip meyve veren bir odun olarakta yaratmadı!
Seni, tüm yaratılmışların en şereflisi olan insan olarak yarattı.. Bu yetmedi, İslam'la şerefine şeref kattı..
İnsan şunu demeli:
"Ayakkabım yok diye ağlıyordum; ayağı olmayanı görene kadar.."
Saydıklarına gelince, onlar senin imtihanın, herkesin imtihan olduğu gibi..
Eğer bu imtihanı verebilirsen; -ki verebileceğin için Allah seni bunlarla sınıyor- mükafatı çok fazla..
Aldığın zaman mükafatı, keşke daha fazla olsaydı diyeceğine adım gibi eminim!
#Vesselam16 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAllah bana kalp de verdi, acıyorsa acizliğimden..
- +1 yıl
İnsanın acizliği Rabbine karşıysa ne mutlu ona.. Büyük alimlerin sırrı orda yatar, acizliklerini bilmelerinde..
Eğer kullarına karşıysa, yazıklar olsun ona o zaman.. Sanki kullar yarattı onu..
Gizli Soran+1 yılisyan etmek istemiyorum ama istemsizce oluyor..
- +1 yıl
Sakın!! Dikkat et..
Bir Sanatkâr düşün ki seni bir ücret karşılığında model olarak tutmuş..
Senin üzerinde bazı sanat eserlerini dener, keser, biçer, uzatır, kısatır, oturtur, kaldırır..
Sen "bu üstümdeki elbiseyi kesip biçmekle beni çirkinleştiriyorsun.. Oturtup kaldırmakla bana zahmet veriyorsun!" demeye hakkın var mı? Bu ahmaklık olmaz mı?
Aynen öyle de, Sanatkâr olan Allah, seni insan olarak yaratıp, muhattab kabul ederek, senin ücretini vermiş...
Fakat, sana verdiği musibetlerle, sıkıntılarla kendi sanat eserlerini gösteriyor..
Misal, hastalık, Şafii ismini gösterdiği gibi, açlık dahi Rezzak ismini gösterir..
Bunların hepsi Allah'ın kendini tanıttırmak ve bildirmek için binler isimleriyle kendini tanıttırır, sevdirir..
Gizli Soran+1 yılhaklisin, ama Kitabında insanların aciz yaratildigi da yazmıyor mu? insan dayanamıyor bazen..
- +1 yıl
Aynen işte..
Allah'ta insanı, acizliğini güçsüzlüğünü anlasın diye imtihan eder..
"Acizliğini anla ki bana el aç! Benden iste!
Ben değilmiyim ki seni bir pıhtıdan yaratan?
Senin içine düştüğün sıkıntıdan da kurtaracak benden başka kim olabilir? "
"Bakmaz mısın ki Yunus'u o balığın içinden kurtaran? Eyyüb'ü de hatırla! Tüm vücudu yara bereydi.. Öyleki etrafına pis koku yayıyordu.. İçinde kurtlar vardı o yaraların..
Onlar bana el açıp yardım isteyince kurtarmadım mı? Bunu benden başka kim yapabilir?"
Der Allah..
Vardır ya hani, çocuk acizdir başını yere eğer, masumdur, ağlamaklı gözlerle yardım ister.. Son çaresidir artık..
İşte Allah'ın rahmetini çeken, bu acizliktir..
Budur bunun tılsımı..
Kişilik & Karakter konusunda 454 cevap paylaştı. Yüce Allah diyorki kulum bana dua etsin boşa çevirmem. yapılan her dua kabul olacak diye bir durum yok. temiz bir kalp halis bir niyetle dua etmeli. Ancak yaptıgımız duaların hakkımızda hayırlımı degilmi bilmediğimiz için duamız kabul olmuyor diye üzülürüz. yaptıgımız yerine gelmiyorsa mutlaka bir sebebi vardır. duamız yerine gelmiyorsa
Allah yapmış oldugumuz duanın sevabını veriyor bize yani sonuç bizim hayırımıza oluyor110 Yorumla- +1 yıl
meslek çok degerli bir meslek. kutsal bir meslek bunun için tebrik ederim okula gelince bir meslegin oldugu için belki gerekmeyeilir. ama insan en çok sevdiği işiyapmalı. onuniçinde okula bitirmen gerekli. ancak esas konuyu yani sıkıntının sebebini yazmamışsın. hayata küsmene gerek yok
- +1 yıl
ilaçlarilk zamanlar biraz uyuşukluk ve uyku verirler. ancak bu durum zamanla normal düzeye gelir. gerkirse doktor dozajı düşürebilir ya da başka bir ilaç önerir. bu arada sakın doktoru degiştirme. çünkü her şeye yeniden başlamak zorunda kalırsın. sıkıntının sebebini hala yazmadın
+1 yılYine de sukredilecek şeyler vardir mutlaka..
Bir hastahane odasinda olup, mecburi her hafta 3-4 defa girlilmesi gereken bir diyaliz makinesi yoksa,
Ölumcul bir hastaliğa sahip değilsek,
Akil sağliğimiz yerindeyse,
Tekerlekli sandalyeye mahkum değilsek,
Hayatta doğru ve durust bir yol izleyerek yaşiyorsak,
Kendimizde olup, bir başkasinda olmayan ve imrendiği birşey mutlaka vardir. Hiç birşey olmamasi imkansiz..46 Yorumla
Gizli Soran+1 yılama olan yetmiyor insana..
- +1 yıl
Evet bazen, bir isyanimiz olur hayata karşi...
Ama hayir, onu da kabul etmeyi ve isyan etmeden kabullenmeyi ogrensiğimizde, iste biz artik okgun ve hayatla baş etmeyi bilen insanlar olup cikariz.
Aslinda, bu cevap aradiğiniz şeyler her yaştaki pek çok insanin anlamaya ve icinden cikmaya calistigi şeyler. Yalniz kimimiz. daha derin dusunur ve kafa yorar, bunlari daha cabuk cozeriz. Kimimizse, fazla ustunde durup kafa yormaz, başimiza gelmedikçe anlatilani dahi dinlemez. Yalniz kendi basimiza geldikten sonra, bir takim hayatin bize yiktigi sorunlarla baş etmeyi ögreniriz. Hayat bu, kimine bir diğerinden daha acimasizken otekine gulebiliyor...
Burda ki başari, her yasanan aci, huzun, hayal kirikliği, dost kaziği, aileden uzak olmak ya da aileyle bağlarin zayifliği, ölüm... sebep her neyse,,, her dususten sonra yeniden ayağa kalkabilmektir. ya da bunu yapacak gucu bulmak. Bunun içinde hayatta mutlaka isteklerimiz ve ulaşmaya calistigimiz amaclarimiz hayallerimiz olmali..
Gizli Soran+1 yılHep avunmak ama hiç gülememek...
- +1 yıl
:( galiba anladim sizi.. keşke burda yorum yapmanin disinda da yapabileceğim birşeyler olsaydi. Onu da yapmak ve sizi dinlemek isterdim. Ama bu burda ne yazik ki bu kadar oluyor.
Gizli Soran+1 yılyapacak bir sey yok.. ben de bir şey yapamam.. bahsettiklerim geri donuşu olmadan kaybedilmiş seyler..
- +1 yıl
Kaybedilenler ičin yapilacak birşey yok.
Ama ilerde yaşanacak hayatiniz için var. Elinizden geleni yapmalisiniz, insanlarin sizi sevmesi ve bir cevreniz olmasi için, gelinlik giymeden evlenen pek çok kişi var (unlulerden bile), ailecek yememiş olabilirsiniz ama kendi kuracağiniz ailenizle o yemeyi yemek icin gayret sarf edebilirsiniz...
Ve yine kendi çocuğunuzun mezuniyetine gidebilirsiniz.
+1 yıleğer olmuyorsa peşine düşme. çünkü Allah senin için hayırlısını nasip edecek. dua edipde ben dua ettim ama olmadı hani duam kabul olmadı dediğimiz zamanda Allah'ı test etmiş gibi oluyoruz. biz onu sınayamayız. sadece ona sığınırız. İnşallah hayırlısıysa duaların kabul olur. En güzel dualar senin olsun.
33 Yorumla- +1 yıl
est. :)
- +1 yıl
Benim için zararlı olup olmaması hiç önemli değil sadece istiyorum
Vakti zamanki gelmemiştir olacagi gün simdi değildir Rabbim hayirli günde verecektir dualarini ihmal etme ve boyle kendini harap etme ;)
13 YorumlaBelki o istediğin senin için hayırlı olan değil bunu sen bilemezsin... mesela sen bir doktora gidip bana şu ilacı yaz dersin doktor sana ya istediğin ilacı verir ya da daha iyisini verir ya da rahatsızlığını artıracağını düşünüp hiç vermez.. bu misale bakarak Allah senin istediğin duayı ya daha güzel bir şekilde varecektir zamanı gelince ya da senin için zararlı bulduğu için hiç vermeyecektir... bunu biz bilemeyiz..
12 YorumlaHarekete geçmediğin surece bir şey olmamaya devam edecektir , aynı bu sınava giren öğrencinin hiç çalışmadan sadece dua edip geçmeyi dilemesi gibi bir şey.. Ha eğer bir şey yapıyorsan ve bunu iyi bir şekilde ve tüm kalbinle severek o işe inanarak yapıyorsan olmayacak şey yoktur..
03 YorumlaAllah der ki: "Kimi benden çok Seversen, onu senden alırım." ve ekler:
"Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım."
ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur...
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya...
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur...
Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya... Öldüm der durur, yine de yaşarsın...11 Yorumla
+1 yılMadem gaybi ve gelecegi sadece allah bilir ozaman bizim icin hayirlisinida allah bilir belki istedigin sey hayorsiz olacak belkide sabretmen gerekiyor cunku allah diyor ki bana dua edin duaniza icabet edeyim bir diger ayettede diyorki duaniz olmasa size nediye onem vereyim sizi helak eder yeni kavm ler getirirdim yav kendimi nihat hatipoglu sandim bian
04 Yorumla- +1 yıl
Bu yazdigimdan dua etme mi dedigimi anladin
- +1 yıl
Aynen herseyin hayirlisini allah bilir
duayla muayla olmaz bu işler. olmasını istediğin şeyin gerçekleşmesi için yeteri kadar çaba sarfettin mi? bence etmedin. oturduğun yerden gerçekleşmesini umdun sadece ve bekledikçe o şey gözünde daha da büyüdü. ve ulaşılmaz çok yüce bir şey halini aldı. bence bu olmasını istediğin şeyi gözünde çok büyütmeyip o şey için biraz çaba sarfedersen işte o zaman o şey gerçekleşir :D
01 YorumlaHayırlısını iste güzel kardeşim belki o istediğin senin için hayırlı değil ya da o çok istediğinle imtihan oluyorsun... Rabbim gönlündekini hakkında hayırlı eylesin hayırlısını nasip etsin inşallah...
01 YorumlaALLAH yan ne istediysem hep verdi.
Şükürler oldun.
Sadece 1 duam kabul olmadı.
En çok neyi istersen, o senin sınavındır...14 Yorumlabundan 7 8 yıl önce bir kızı seviyordum. bir gece kalktım abdest aldım namaz kıldım ve dua ettim alahım ne olur bir gün bike olsa benim olsun o dedim.3 gün sonra kızla çıkmaya başladık. tamda bir gün sürdü anlaşamadık ayrıldık. o kadar içten dua etmişim yani
17 YorumlaZamani vardir. Allahtan hep iste o ck isteyenleri sever. verse bile yine iste.. ama ALLAHA olan inancını asla yitirme
20 Yorumla
+1 yılOlmayacak bir dua miydi bu? Allah im bana reva miydi bu?:)))))
20 YorumlaDaha cok istemen icin dua et tabide olmasi icin cabalamann gerek belkide hayirlisi olmamasidir de olmazsadaa
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılHayatta hep B hatta C planların olsun riski dağıt.
Ve elbette istediğin şeye önce sen inan. Olması için gereken emeği sarfet.
Sonra hayırlısını dile.11 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. herzaman değil.. bazen olmaz. bazen de olur. bazen olduğunda olmasaymış dersin.. yani iyi olmaz. ya da iyiki olmuş der; şükredersin. o bazen olur işte:) bazen de onun yerine daha iyisi olur. anlaşılabilemez.. ona da şükredersin:)
00 Yorumla
+1 yılNeyi çok istersen o senin imtihanindir. Ve bazen öyle şeyler oluyor ki deli gibi istiyosun dua ediyosun sonra olmamasinin daha hayirli olduğunu anlayip iyiki olmamis diye sukrediyosun
01 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 337 cevap paylaştı. "insanın duası kabul olur
1) duası anında kabul
2) duasında istediğinin daha iyisi olur
3) bu dünyada kabul olmayan dua öteki dünyada şefaatçi olur" demiş büyükler13 Yorumlabuna bahtsiz bedevilik denir. kimine gokten kasnak yagsa bogazina gecmez. hepimizin hayatinda eksikler var. bazi seyler kader degismez. nasilsa olucez. inan kismetli bile olsan bazen oyle darbeler yiyoruzki gebereydimde bugunu gormeyeydim diyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunlarin hepsinin bir nimet oldugunu anlar insan o zaman cok zordur herkeste olanlarin sende olmamasi ama ne yapicaksin biliyor musun sende hic kimsede olmayan seyler katacaksin kendine ;)
00 Yorumla
+1 yılİsteseydik olurdu diye dusunuyorum. Hem bisey olsun diye olsun demek yeterli degil. bir soz ile konusmami bitireyim "guzel gunler sana gelmez sen ona yuruyeceksin."
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılbu hayatın bıze ''nah ya da nanik'' çekme halidir :D
ılk basta acıtır ama zamnala alışırsın olmayanlara01 Yorumla
+1 yılHayatın kurali bu ve en cok istedigin seyler en az bekledigin zamanda olur ama belkide olmamasi daha iyidir.. herseye ragmen sabret yine olmuyo diye isyanda etme hic..
10 YorumlaAllah her istediğini vermez seni dener acaba kulum isyankar mı diye.. Sonuçta sınav dünyası değil mi.. Allah her istediğini verirse sınavın ne anlamı olur ki.. Sabredersen sonunda istediğin olur Allah'ın izniyle..
02 Yorumla
+1 yılCefasını çeken sefasını da sürer merak etme herkesin çok mutlu olacağı zamanlar olur. Ümitsizliğe kapılma hayallerinin peşinden git
10 Yorumla
+1 yılAnne babayla yasayabilecek bir aile hayatini kacirmisaan 2. Treni kacirmam. Gelen yeni trene binerim. Esimle cocugumla yeni bir aile yaratirim kendime. Esin seni bulmuyorsa sen onu bul
00 YorumlaÇok istenilen şey olur aslında sorun çok isteyip birşey yapmamaktır o yüzden göze batar hayıflanırız.
02 YorumlaSen bide bana sor hacı abi bende bişeyler istiyom ama ne istediğimi bilmiyom Bunun etkisiyle anname babama bağırıyorum nalet olsun bu dünyaya
01 YorumlaBu sekilde dunmeye dwm edtgn surece olmaz sen isyrm ama olmuyo diysn once İstemesini ogrenmelisin el kahsam in allhe meena
11 Yorumla
+1 yılDemek ki hayırlı bir şey değil. ya da çok masum bir şey ama kötü şeyler doğuracak. Allah hiç bir şeyi sebepsiz yapmaz
01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 660 cevap paylaştı.
+1 yılİstediğin için :) çok istemiceksin o olur ama istemeni bitirdiğinde olur yani hevesin kaçtığında diyeyim
015 Yorumla- +1 yıl
Olur olur :) biter işte o istediğin şeye duyduğun ilgi heves öyle kaçar
- +1 yıl
İstememeyi dene :)
- +1 yıl
Olur kardeşim merak etme sabret ne demişler sabreden muradına erer
- +1 yıl
Daha fazla etmelisin demek mi
- +1 yıl
Yok olmadı çoğu vazgeçmesini bildim sadece bak güzel kardeşim madem çok sabrettin madem çok bekledin olmadı o zaman beklemiceksin olucak diye bişey yok herkes çok şey olsun ister ama olmaz ha istediğin şey maddi anlamdaysa bir gun kendin elde edersin kazanarak maneviyse unut derim
- +1 yıl
Diyorum ya isterse uçursun havalara olmucaksa olmaz zorlamanın da bir anlamı yok vazgeçersin olur biter ne istediğini bilmiyorum ki maddi mi manevi mi?
- +1 yıl
Maddi de olabilir neden olmasın. Manevi şeyleri olmucaksa bırakıcan arkasını daha da başka tavsiye veremem sana en doğrusu bu ya da sabret sen bilirsin
+1 yılÜzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur...
(Hz. Mevlana)30 Yorumla
+1 yılBence fazla üstelememelisin üstüne gittikçe gözünde de büyür sanki hiç olmayacak gibi gelir dualarını eksik etme zamana bırak olması gereken bir şey ise zaten sen elgellemeye çalışsan bile olur
01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılMurphy Kanunları canım. Nedense tutuyor.
https://tr.wikiquote.org/wiki/Murphy_Kanunlar%C4%B108 Yorumla- +1 yıl
Ne yapsak ki
- +1 yıl
O zaman da onun tersi olur
- +1 yıl
İçmeyene gıcıklık yanında içiyorsan bunun tersi ona gitmemesidir. Teoriye göre olacak olanlar planlarımızın tersi
OK? - +1 yıl
Ne istiyorsun sen
çünkü çok istiyosun boşa demiyor istemedik ot başında bitermiş diye :)
04 Yorumla
+1 yılIstedigin seyi hayirliysa iste, belki Allah seni sevdigi icin vermiyordur. Bir de böyle düşün?
05 Yorumla- +1 yıl
Belki bu mutsuzlugun sana ileride cok ama cok mutlu olacağın bir kapı açacak. Hayat bazen bizi istemedigimiz yerlere götürür, yanlis. Aslinda istemedigimiz degil, aklimiza gelmeyen bir yerdir orasi. O an iste bu dersin, ben aslinda burada olmaliymisim dersin. Der Ahmet Ümit :)
- +1 yıl
Her inisin bir cikisi vardir, Allaha sigin, kilmiyorsan namaza basla. Belki simdi inanmayacaksin bu dedigime ama zamanla degisimini fark edeceksin, duam senle
+1 yılBu dünyada neyi çok istersen, o senin imtahanındır.
02 Yorumla- +1 yıl
Hayır, sonu var mutlaka. Kazanacaksın inş. ;)
Kişilik & Karakter konusunda 303 cevap paylaştı. çok istediğin şeyin senin için iyi bişey olduğunu sen bilemezsin ki..
''Allah'ım hakkımda hayırlısını nasip et, mümkünse onu hakkımda hayırlı et'' gibi düşün mesela :)01 Yorumla
+1 yılBen de sürekli ediyorum ama olmuyo, var bu işte bir cenabetlik. Lan! Harbi doğruymuş bu laf.
07 Yorumla- +1 yıl
Yok ya Tanrı işte bazı kullarını çok seviyo her dediklerini yapıyo işte boşver he de geç.
- +1 yıl
Sınav dediğin olaya herkes eşit şartlarda hazırlanır ve girer, dolayısıyla hayat bir sınav değildir. Öyleyse adil olmayan bir uygulamadır.
- +1 yıl
Günümüz dünyasında güzellik her kapıyı açıyor, çirkin olan hayata 325*0 yenik başlıyo o yüzden ben bu düzeni kabul etmiyorum, hilesi olan bir oyunu ona rağmen oynamak gibi ne kadar hayal kırıcı düşünsene ve kartları kağıtan kişi sesini çıkarmıyor öyle sürüp gidiyo oyun, ben oynamıyorum abi.
- +1 yıl
İste allah kuran da ayetler gnderms dmiski birinde bu dunya fanidir diger taraf icin calisin. Bu dunyada sakat olarak yasayan birini sabriyla sinarim ve diger tarafta herkesn imrenecegi bir sagligi olur. Ne demis ben kullarimi biliyorum fakiri zengin yapsam ahlaki bozulur sabiri bilmz
“Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin...”[Şems-i Tebrizi]
Sen gönülden dua et de olmazsa da Allahın bir bildiği vardır...01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepsi bende var zaten. Bütün cumleler bizzat hayatım benim. Bir şey olmuyor. Izdırap sadece. Hergün küfrediyorsun isyan ediyorsun. Katil olmak geçiyor bazen içinden. Sonra yapamiyorsun. Zor yani.
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılbir şey gelmez elden..
- Kişilik & Karakter konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılKüçük bir depresyon sonrasi kader demek ya da onu bastiracak bbaşka bir şeye umutlanmak
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 320 cevap paylaştı. Artık Sende Ne İstyorsan :) Fazla Abartalı İsteme :)
03 YorumlaHayırlısı böyleymiş de geç arkadaşım boşver kendini yıpratma
11 Yorumla
+1 yılİnsanlar zaten olmayacak şeyi ister o yüzden hayırlısı der
13 Yorumla- +1 yıl
ben çanakkale sen ığdır arkadaşım :)
+1 yılBu dünyada neyi çok istersen o senin imtihanındır... Olmaz..
06 Yorumla- +1 yıl
Oluyor işte bu sözü mevlana söylemiş. Gerçekten de öyle bu dünyada neyi çok istediysem olmadı imtihan edildim onunla. Ama istemekten ne zaman vazgeçtim o zaman oldular.
- +1 yıl
Bencede vazgeç ve bekle o sana gelsin..
- +1 yıl
hahaaa :D iyi aferin
Kişilik & Karakter konusunda 531 cevap paylaştı. Hep istediği gerçekleşen insanlar ilerde intihar ediyor.
08 Yorumla
+1 yılTestten geçiyorsun herkes gibi bence. Bu duruma isyan eder gibi bir halin var. Belki kötü niyetinden değil ama yine de dikkat et seçtiğin kelimelere.
01 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. oluyorsada olmuyorsada kader.. sen çabanı gösterdin takdir onun.. belki üzüleceğin sonuçlar doğurcak isteklerin.
04 YorumlaSadece dua pek işe yaramaz.
Eşeği önce kazığa bağla sonra dua et derler.
Sende önce doğru adımı at ve dua et ve Allahtan ümidi asla kesme.02 YorumlaBen istediğim oyunu bile yükleyemiyorum lan daha bilgisayarıma. Evlat acısı gibi koyuyor yeminle...
00 Yorumla
+1 yılKorkunc ama ne olursa olsun yasamaya devam edilmeli
00 Yorumlasabretceksınız ılla olacak dıye bırsey yok ama fazla kafaya takarsanız allah muhafaza etsın ınkara gıdersınız
10 Yorumla
+1 yılCok uzucu ve evet bende bunlarin bazilarina hic sahip olamadim...
Yapacak bir sey yok, elimizdekilere sukur edicez00 Yorumla
+1 yılzaafınla sınanırsın derler, söyleyenlerin yalancısıyım.
01 Yorumla- Devamını Gör (82)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat