Mutluluk bazen büyük anlarda değil, küçük ayrıntılarda saklıdır. Sabah kahvesinin kokusunda, sevdiğin birinin gülüşünde ya da uzun zamandır dinlemediğin bir şarkının ilk notasında… O anda zaman durur, içini tarifsiz bir sıcaklık sarar. O yüzden mutluluk aramak değil, hissetmektir aslında. Peki senin kalbini bir anda ısıtan, seni en çok gülümseten o an hangisiydi?
Hayatımda beni en çok gülümseten an, çocuklarımı ilk kez kucağıma aldığım andı. O an sanki zaman durdu, dünya sessizleşti ve sadece kalp atışlarımı duydum. İçimde tarifsiz bir sıcaklık, gözlerimde mutlulukla karışık bir şaşkınlık vardı. Onların minicik ellerine, kokularına, bana güvenle bakan gözlerine her baktığımda içimde yepyeni bir yaşam başladı. Ben artık sadece kendim için değil, onların gülüşü, mutluluğu, sağlığı için varım. Her “anne” deyişleri, her sarılışları, her küçük başarısı bana yeniden yaşama sevinci veriyor. En yorgun anımda bile bir gülüşleriyle bütün yorgunluğum eriyip gidiyor. Hayatıma dahil ettiğim en güzel mucizeler onlar… Ve ben her gün, onları gördükçe, gülüşlerini duydukça, yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Onlar sayesinde “mutluluk” kelimesi benim için bir anlam kazandı.
Doktor oğluma hamileyken çocuğunuz down sendromlu doğacak demişti ve hamileliğim çok sıkıntılı geçmişti. Bebek doğduktan sonra çok ağrılı bir süreç yaşadım ama doktor oğlumun sağlıklı olduğunu söylediğinde tüm ağrı ve acılarımı unutmuştum.. o kadar rahat ve hafif hissetmiştim ki kendimi anlatamam.. Rabbim kimseye yaşatmasın 🤲
Hayatlarımıza değer katan o küçük anlar, hepimizin ruhunu ısıtan özel dokunuşlardır. 😊 Beni en çok gülümseten anlardan biri, bir akşamüstü pencereden süzülen gün batımı ışığında, aniden göz göze geldiğim ve derin bir huzuru hissettiğim o kahve sohbetiydi. Gülümseme dediğin, işte böyle anlarda saklanıyor. 💛 Senin anın da çok güzel görünüyordur, değil mi? ☀️