Zekâdan kastım sözel ya da matematiksel zekâ değil. Kıvrak zekâdan bahsediyorum.

Zekâdan kastım sözel ya da matematiksel zekâ değil. Kıvrak zekâdan bahsediyorum.

Hayır, aksine etkilenirim. Kendimden daha zeki birini gördüğümde kıskanmak yerine dikkat kesilirim, çünkü o zekânın ardında mutlaka öğrenilecek bir şey vardır. İnsan büyümeyi kabullenince, rekabet değil hayranlık doğuyor içinde. O kişiden ilham almayı, sessizce gözlemlemeyi severim. Zekâ bana tehdit gibi değil, ışık gibi gelir. Her parlayan akıl, kendi yolumu biraz daha aydınlatır.
Bence kıskanmak yerine ilham almak lazım 🌸
Ben kendimden daha zeki birini görünce vay be keşke ben de öyle düşünebilsem diyorum 😅 çünkü kıvrak zekâ hayatta büyük avantaj 💫
Ama kabul edelim bazen insanın egosu hafif dürtülüyor, o da çok normal bence 😌
Hahah çok tatlısın
Mersii 🤍🌸
Aksine dinlemesi ve sorması oldukça keyifli oluyor 🤩
Onun bakış açısını ve yorumlarını dinlemeyi kendimin ki ile karşılaştırmayı tartmayı severim. Neyi alabilirim neyi bırakabilirim diye düşünürüm. Hoşuma gider bu durum çoooook severimmm 😌
Birinin benden daha iyi olması beni kıskandırmaz veya kötü hissettirmez. Bu sadece kendine özgüveni olmayan, kendiyle barışık olmayan insanların yapabileceği bir davranış.
Bu kıskanmaya girmiyor kii
Bence kıvrak zekâya sahip birini kıskanmak yerine onunla birlikte öğrenmek, gelişim için bir fırsat olabilir. Kişiden kişiye değişse de, genelde kıskançlık insana zarar veren bir duygudur. Zekânla kendini aşmak ve böyle insanlarla çevreni zenginleştirmek seni geliştirebilir. O yüzden bu tür durumlarda negatif duygulara kapılmak yerine, o insanla etkileşimde kalmayı deneyebilirsin! 😇✨
Cevap
38Cevap
Hayır ondan ne öğrenirim diye bilgi alışverişi yapıyorum
Off tam benlik, tam benim kalemim :D
Sinirlenmem de kıskanmam da, bayılırım
Hayır en fazla imrenir, helal olsun derim.
Aksine öğrenebileceğim bir şey var mı diye düşünür takdir ederim
Hayır sinirlenip kıskanma tam aksine mutlu olurum çünkü... Kendimden zekisini bulmuşum ve onunla tartışabilirim... Savaşa bilirim... Çünkü ben hep kendimden zekisini aradım
Kesinlikle öyle
Hayır.
Aksine sivri zeka her zaman ilgimi çekmiş ve hoşuma gitmiştir.
Biz, çevremizdeki 5 insanın ortalamasıyız.
O yüzden arkadaş seçimleri çok önemli.
Mesela @VEGA0 bu yüzden benim arkadaşım. KS nin en zeki insanlarından ama belli etmiyor jsjs
Mesela hemen aşağıda olan @Selinawoman da öyle ama o da saklıyor.
Mesela @psychoparadıse Şu herif kıvrak zekalı ama zekasını hep b. ktan şeylere kullandığı için fark edilmiyor.
Mesela @Ben_köpraa Zekasının sadakasını verse Ordinaryus profesör olacaklar var ama o da göstermiyor.
Sanırım gerçekten zeki ve sivri zekalı olan insanlar saklanmayı tercih ediyor. d
Sensin lan zeki malım ben...
@psychoparadıse Pardon bro seni yanlışlıkla etiketlemişim.
Tanıdığınız top çu var mı sorusuna etiketleyecektm buraya kaymış şladjsasş
Akjlfbfhas eyw (çiçek)
Ha pratik ve sivri zekalı olarak gördüğüm 3 kişi daha var onları da etiketleyeyim son olarak başkaları da var da şimdi raadsız etmeyelim. d
@senkanka bu arkadaşı tanımıyorum ama çok sivri birine benziyor öyle bir vibe aldım.
@Degisik_-_ aha şu zaten iki gözüm yav jsjs O bile var yani aşljdsa
@fıstıklı_kurabiye Mükemmel bir espri zekasına sahip. Onunla yorumlaşırken gerçekten okumayı ve şaka olarak algılamayı bilmeyen biri çok farklı hayallere kapılıp hüsrana uğrayabilir. Ben onu espritüel zeka olarak tanımlıyorum mesela. d
@kafiyekirigi sen de 'hunter' olmuşsun çekirgelerin yapmışsın bizi👏👏👏😅
@KafiyeKırığı Yaa kafiyecimm Bak beni çok iyi çözmüş, adamım benim ya fazla hayallere kapılmadan ; Fıstıklı kurabiye ikramlarım var gelin buyrun biraz mir mirlarizzz 😂🤪
@fıstıklı_kurabiye Tahinli varsa gelem :D
@psychoparadıse pastaneye gideceksen parasını veririm 😂
@fıstıklı_kurabiye Getir yok mu sizin orada asjkfbasj
Z#ncilerden kaçtılar bir nevi sende getirsin 🤪🤣
@fıstıklı_kurabiye Ahahah tamam ya tamam ben gelirken alırım. Tahinli kurabiye, ekler, aç çöreği falan ...
La olm bu kız karaböklü 😂😂
@Ben_köpraa estağfurullah efenim , güzel görüşleriniz için teşekkür ederim 🥲
@KafiyeKırığı biliyor oralı olduğumu ahaha 🤪 sen gelme aama yoksa seni oraya atarım kafiyecimm
@psychoparadıse olur olurrr sarmalar ve kekleri de unutmaaa 😄
@fıstıklı_kurabiye Onları da sen yaappp :D Ellerinle sarmalar sar bize :D kek yap portakallı. ya da havuçlu tarçınlı :D
Portakal ve havuç sevmiyorum , sarmada saramiyommm , Makarna yapsam olur mu 😂😂
@fıstıklı_kurabiye Offf onu da çok severim ben hee :D O zaman sizin yörelerden bir şeyler yap bandırma mesela?
@psychoparadıse ben bandırma da bilmiyorum 😱 gemiyi bandirsak nasıl olur Karabük de denizde yok offf
@fıstıklı_kurabiye Püüü iyi tamam bare at listeyi sen ben gelirken halledeyim kendim kaşındım :D
@psychoparadıse 999 tane menü ayarlıyorum şuannn
@fıstıklı_kurabiye Happşuuuuu hık hık... Şey arkadaşlar ben haliba şifayı kapmısım bu buluşmada bulunamayacağım jsakbfaks şey banka kredi vermedide ay yani boğazım çok ağrıyorda acaip başım da dönüyor dinlenmem lazım evde...
Ben yaparım bandırma arkadaşlar hepiniz gelin yiyin yeter ki @psychoparadıse istesin 😀
@psychoparadıse ayıpsın bir hazır çorba yaparim sen yeter ki yap aaa 🤣
Saklamıyorumdur belkide değilimdir kafiye bilemiyiciğim fakat teşekkür ederim 🤩😂
Benden daha ze'i birini görünce alıp bağrıma basasim gelir.. En azindzn kilse neden bahsettiğimizi bilmeden birşeyler konuşacağım biri olur.. Hatta benden çok daha zeki biriye gıpta ederim.. Önemserim.. guzel bir şekilde de kıskanırım. Gözlemlerim.. :))
Ben bir sapyoyum. Kendimden zeki görünce daha mutlu oluyorum, çünkü normalde insanlar bana zekasız geliyor dfggg
Maalesef kafa yapına göre insan bulmak zor arkadaşlık için bile 🍷🍒
💟
Bana göre hasancan Kaya gerçekten zeka küpü adama zekasıyla küfür ederek para kazanıyor çoğumuzdan daha zeki kabul etmek yok
Hayır, etrafımda benden zeki birçok insan var ve bu gayet doğal.
işleri kolaylaştırır diye sevinirim ben. algısı yüksek insana hastayım.
ondan bir şeyler kapmaya çalışıyorum akıllı olmak lazım bunları değerlendirmek lazım :D
Yok elhamdülillah kendimi kiyaslamiyorum...
Yok ya Aksi gibi hoşuma gidiyor Yani o kişiden bir şeyler kapabilirsem ne mutlu bana
Hayranlık uyandırıcı bence, çünkü benden daha zekisini tanımadım 😭 ahahsjs
Seviniyorum çünkü insanların çoğunun zeki olmayışı sinir bozucu
Hayır aksine daha yakın dururum severim öyle insanları 🙂
burada zekamı görüp sinirden delirenler var Hayranlarım çok Fitili zekamla sokuyorum Alkışla beraber İnleme sesleri buraları yakıyor
Hayır ne münasebet ya ne sinirlenirim ne de kıskanırım
Ben yararlanıyorum direk arkadaş gibi davranıp en mantıklısida budur
Ama daha çok benden yararlanan olur yazılım ve teknoloji konusunda bende bu zekayı rabbim verdiği için bilgilerimi paylasmaktan çekinmem :)
Bilmem ki hakkımda ne düşünüyorlar. Yorumlara bakayım (ironi)
Varlığından memnun olurum ama çevremde olması hoşuma gitmez
Henüz görmedim. Nasıl hissettirir bilmiyorum. Okudum ama okurken sıkıntı olmadı.
Realist
Eğer o kibirli değilse saygı duyuyorum imreniyorum yeri gelince zekasindan faydalaniyorum akıllı kişi baskalarinindan da aklından faydalanan kişidir ama kibirli ise zerre yüz vermem adam yerine koymam
Ona uyum sağlayamazsam sinirlenirim ama kıskanma pek olmaz.
Güzel
Hayır, böyle durumlarda sinir veya kıskançlık hissetmiyorum. Allah çok şükür bana yetecek kadar zeka ve hazırcevaplık vermiş. Başkalarında olanı kendime asla dert etmem.. Kendimle olanla ilgilenir ve yetinirim..
Sinirlenmem ve kıskanmam. Bana katacağı her bilginin önemi var.
Gərizekalı olanlara katlanamam sinirlenirim asıl. Nasıl laftan anlamıyor falan.
Benden daha zekiyse boklarım aşağılayıcı bir şeyler bulurum hakkında
Sanırım aynı şey oluyor doğru
Hayır, hayran oluyorum
Hayır hayranlık duyarim genelde.
Hayır kıskanmam. Ve zekasını mizah olarak kullanması ayrı bi yetenek olur. Severim. öyle insanların sohbetlerini.
ben bayılıyorum, hayranlık duyuyorum. Bu anlamda içimden iltifat etmek geliyor nöronlarına ahahshsjsjsjsjs
Vay canına sayın seyirciler diyorum, yok öyle biriii
🙈🙊
Heyecanlanırım hayran olurum
Bilgi kapmaya çalışırım
Keşke öyle bir toplumda yaşasam
Bi tık düştüğüm doğrudur. Ama çözmeye çalışmak, bir denklem gibi bakmak olaya daha keyif veriyor
Matematiği iyi olanı hep kiskanirim
Bende sozelciyim
Evet kıskanırım valla djjd
Kesinlikle hayır hatta hoşuma gidiyor
Hayır aksine hoşuma gider.
Ne alacağıma bakarım.
Aksine hoşuma gider hayranlık duyarım
Hayranlık oluyor hemen arkadaşlık kurarım
Böyle bir sey aklima bile gelmemisti fkfjnc
Henüz denk gelmedim, tadamadım o duyguyu 🤪
İdda değil tesbit 😊
Telaş etmem ip ne kadar dayanirsa
Hoşuma gidiyor.
Güzel
Zekâyı kıskanırım abi
Kızsa aşık oluyorum.
Kıskanıyorum diyemem ama özeniyorum diyebiliriz
Üstümden yük kalkıyor iyi geliyor, e tabi birazda sorgulama :))
bıçaklıyoz
hiçbirini yapmıyorum
Hayır örnek alıyorum
Hayır
Aşırı güzel bir durum bence
imrenirim herhalde kiskanmam
Eger egolu biri degilse imrenirim tabii
Hayran kalıyorum.
Neden sinirlenip kıskanayım gurur duyarım
yok ya merak ettiğim şeyleri sorup öğreniyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?