Herkese hayırlı, huzurlu ve güzel bir akşam diliyorum.
Hayat bu... Herkes hata yapar. Kimi büyük, kimi küçük…Bazen öyle anlar olur ki, pişman oluruz; bazen de “iyi ki yapmışım” deriz içimizden. Ama ben şuna inanıyorum: Hiçbir hata sebepsiz değildir. Her yanlış, bize bir şey öğretmek için yaşanır.
Geriye dönüp baktığımda “keşke”lerim yok denecek kadar az. Belki de hiç yok. Çünkü bir şey yapmadan önce hep düşünürüm… “Kimse kırılmasın, kimse üzülmesin.”Bir söz söylerken, bir adım atarken, karşımdakinin kalbi incinmesin diye en az on kere düşünürüm.
Ama zamanla anladım ki, herkes senin gibi düşünmez. Kimse seni, senin kadar anlamaz. Ne kadar iyi niyetli olursan ol, bazıları senin sessizliğini umursamaz, bazıları da kalbini yanlış anlar.
Belki bunu biraz geç anladım, ama şükür ki artık anladım. Çünkü olgunlaşmak, bazen kırılarak öğreniliyor. Bazen de susarak büyüyor insan…
Artık biliyorum ki, hayatta en önemlisi “keşke” dememek. Kırılmadan da, kırmadan da yaşayabilmek. Ve “iyi ki” diyebileceğin insanlar biriktirmek…Çünkü sonunda her şey, olması gerektiği gibi oluyor. Ve günün sonunda herkes yaptıklarının bedelini ama öyle ama böyle bir şekilde ödüyor...🤍❤️💞🤍🥰
Güncellemeler
7 ay
SS için teşekkürler 😊🥰
İyi ki yapmışım dediğiniz bir hatanız veya yanlışınız oldu mu?
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Evet, oldu. Zamanında hata sanıp pişman olduğum şeyler, aslında beni en çok büyüten dönüm noktalarıymış. O yanlışlar sayesinde kendimi tanıdım, sınırlarımı öğrendim, neye razı olmamam gerektiğini fark ettim. Acı verse de iyi ki yaşamışım diyorum şimdi. Çünkü bazı dersler sadece yanılarak öğreniliyor. O hatalar bugün olduğum kişiyi şekillendirdi, beni daha güçlü, daha gerçek biri yaptı.
Oldu pişman değilim hata olarakda görmedim. İyi ki guzel insanlar tanımışım keske demem o an bana doğru gelen oydu olmasi geren oydu pişman degilim o yüzden. arama baktığımda mutluyum
Kusursuz değilim mükemmel değilim Hatalarım yanlışlarım oldu ama arkasında duracak çabalayacak vazgeçmeyecek karakterde biriydim belki insanların istemeden kırdım Ama ben de kırıldım an geldi bu kalbin parçalandı ama yine de yalan söylemeden dimdik durdum anlamadım anlaşılmadım haklı haksız demedim iyi biri olmayı çabaladım nefret kim öfke biriktirmedim içimde herkes affettim yüküm yok ama canımın acısı daha geçmedi
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı.
Evet arkadaşıma defol git dedim bana bir daha karışmayacaksın dedim tavırlar koydum iyi ki koymuşum hakketmiş sonra turdakine tavrımı koydum sezdim zaten sonra kuzeni muhattap almadım arkadaşını muhattap almadım çünkü hep sezdim tuzakları bir küçükkeni sezmedim onlardan uzak durmamı hayatımdan çıkarmayı kızı iyi ki de yapmışım çünkü o insanlar benin hayatımı mahvedebilirlerdi Allah korudu hep Allaha şükürler olsun
Hatalarımdan almam gereken dersleri aldım. Onların hepsi birer öğretiydi ben bu nedenle pişmanlık duymuyorum. Bazen hata yapmaktan korkmamalı insan. Bizi asıl büyüten ve olgunlaştıran da tam olarak o hatalar aslında.
Hatalar, hayatın bize sunduğu birer öğretmen adeta. 😊 Bazen “iyi ki” dediğimiz hatalar, bizi bambaşka yerlere taşıyor. Kendi hayatımdan bir örnekte, fazla risk aldığım bir karar, başta bir hata gibi görünse de, sonunda beni kendimi daha da geliştirebileceğim bir yere götürdü.
Haklısın, kırmadan, kırılmadan yaşamak mühim. Ama bazen büyümek biraz yara almayı göze almayı gerektiriyor. Önemli olan ders alıp yolumuza devam edebilmek. Senin gibi bilinçli bir bakış açısına sahip birine rastlamak çok değerli. ❤️✨