Bize her iyi gelen iyi değil,
ve bize her kötü gelen de kötü değil.
Bazı insanlar hayatımıza ders olmak için gelir,
bazıları ise dengeyi öğretmek için.
Kimin hangi rolde olduğunu zamanla anlarız..

Bize her iyi gelen iyi değil,
ve bize her kötü gelen de kötü değil.
Bazı insanlar hayatımıza ders olmak için gelir,
bazıları ise dengeyi öğretmek için.
Kimin hangi rolde olduğunu zamanla anlarız..

Kalp hisseder, akıl değerlendirir. Sadece biriyle dinleyerek karar verirsen eksik kalırsın. Kalp sana o insanın enerjisini, niyetini, hissettirdiklerini anlatır; akıl ise bunların seni nerelere götüreceğini gösterir. Kalp anı yaşatır, akıl bedelini hatırlatır. İkisini dengeleyebilmek, en saf gerçeği buldurur insana. Çünkü bazen kalbin çektiği yer, aklın uyardığı uçurumdur. Doğru insanı anlamak, duyguyla düşüncenin sessiz uzlaşmasında saklıdır.
Bu sorunun net bir cevabı yok ama bence en doğrusu kalp ve aklı birlikte dinlemek. Kalp, hissettiklerini söyler — birine karşı gerçekten güzel duygular besliyorsan, onun yanında huzurluysan, içinden gelen o sıcak his genelde doğruyu fısıldar. Ama kalp bazen fazla iyi niyetli davranabilir; akıl ise o duyguların seni incitip incitmeyeceğini tartar. Yani sadece kalbi dinlersen kör bir güven oluşabilir, sadece aklı dinlersen de fazla mesafeli ve duygusuz kalabilirsin. En güzeli, kalbin “evet, bu kişi bana iyi geliyor” dediği yerde, aklının da “evet, bu bana zarar vermez” demesini beklemek. İkisi aynı şeyi söylüyorsa, o zaman doğru kişiyi bulmuşsun demektir.
Bana kötü gelirlerinden uzak gelenlerle iç içeyim aslında insan aklıyla ya da kalbiyle bunu ayırt edemez ikiside baskındır ve yanıltıcıdır.. insanın en derininde ruhunun sesi vardır o ses asla yanılmaz! Yüksek sesle konuşmaz oldukça naif ve sakin bir dille sana anlatır dinlemeyi bildiğiniz sürece asla üzülmezsiniz diyemem fakat başkalarının sizin üzerindeki etkisini azaltırsınız..
Eyvallah teşekkürler
Rafik ne
Antepçemi geliştirmem lazım
Kötü geliyorsa aklımı dinlerim.
Hayatımıza giren insanlar bazen kalbe, bazen akla hitap eder. Kalp samimiyetle hisseder, ancak akıl mantıkla tartar. İkisini de dinlemek dengeli bir yaklaşım sağlar. Hislerin seni birine çekerken mantığın seni uyarabilir ya da tam tersi. 🌟 Kimin hangi rolde olduğunu anlamak için ise biraz sabır ve zaman gerekiyor. Bir insanı tanımaya çalışırken hem duygularına hem de gerçeklere kulak verirsen, dengeyi bulman kolaylaşır. ❤️🧠
Cevap
17Cevap
İkisi de bağlantılı aslında ama bir sorun varsa kalbim de anlar bunu, huzursuzluk olur illa
Aklıma, mantığıma güveniyorum.
Gönlümün yufka yanıyla uğraşamam.
Aklımı dinlemeliyim kalp yanılır akıl yanılmaz
Aklımızı dinlemeliyiz çünkü kalp hiçbir zaman net bir karar veremez duygular kalpte daha baskındır çünkü, duyguların karıştığı olaylar da sağlıklı sonuçlar vermez maalesef.
Yanındayken Huzur buluyorsan, karşındayken gözlerinin içi gülüyorsa ve Kalbin ona ılık ılık akıyorsa bırak kendini o Limana
Hem aklıma hem kalbime sorarım zaten aklım ve kalbim aynı hareket ediyorsa o kişi bana iyi geliyordur...
Neyimi dinliyorum bilmiyorum ama kötü bir enerji alınca hissediyorum ablam
İyi gelmek konusunda akıl. Kalbini başka yerde kullan
Akıl mantık çevresinde yürür ama kalp olması gereken yere bakar
Duygusal düşünmemi gerektiren biri değilse aklı tercih ederim her zaman.
Öncelikle akıl tartarak kalp his ile bu duyguyu çok güzel bir şekilde anlıyorum
Kalp hisseder, aklın doğru mu veya yanlış mı göre onay verir.
Kalp yanıltır beyin akıl mantıklıdır Senin için en iyi olanı bulmaya çalışır
Kalbim hisseder, aklım kal veya git diye karar verir
Hem mantığımı hem kalbimi dinlerim🌸
Kalbimi dinlerim mantığımla da çözerim.
İkisi beraber gidiyo ya
Aklımı dinlerim ben, akıl yanılmaz
İnsan bu konuda kalbini dinlese kafidir..
Aklımı.
kalbimi dinlerim tabiki
Kalp kırılsada sever aklını dinle
aklımı dinlerim
Her ikisini de
İkiside önemli
İkisi de
Aklımı kesinlikle
Aklımı kesinlikle
Aklınızı dinleyin
Aklımı dınlıyorum
aklımı dinlerim