Belkide sonbahar renkleri tam da geçici oldukları için bu kadar güzeldir. Belki de bize hatırlattıkları şey de budur:Her şey geçicidir. Her şey olduğu haliyle kıymetlidir. Olması gerekenler değil olanlar üzerine minnetle düşünmeyi öğretir.
Olanı olduğu gibi kabul etmeyi öğrendim ama kolay olmadı. Çünkü insan, önce değiştirmeye çalışıyor her şeyi; insanları, kaderi, hatta kendini bile. Sonra bir noktada anlıyor ki bazı şeyler direnmekle değil, kabulle iyileşiyor. Şimdi bir şey yolunda gitmediğinde susuyorum, içimle konuşuyorum. Kabul etmek pes etmek değil, sadece yükü hafifletmek. Artık savaşmak yerine, olması gerekenin kendi zamanında olacağına inanıyorum.
Bazen evet, bazen hayır… Bu tamamen konuya ve kişiye göre değişiyor. Bazı şeyleri olduğu gibi kabul edebiliyorum çünkü elimden gelenin en iyisini yaptığımı biliyorum. O noktada “böyle olması gerekiyordu” diyebiliyorum içim rahat bir şekilde. Ama bazı durumlar var ki, ne kadar kabul etmeye çalışsam da içimde bir şey direniyor. Belki adaletsizlik hissi, belki emeğimin karşılığını alamamak ya da sadece insanın kendi kalbini susturamaması… O zaman “olanı” kabullenmek zorlaşıyor. Yine de zamanla fark ettim ki her şeyi değiştiremiyorum, ama bakış açımı değiştirebiliyorum. Artık daha çok denge kurmaya çalışıyorum
Olanı olduğu gibi kabul etmek bazen zor olsa da aslıdan çoğu şeyi değiştiremeyeceğimizi kabullenip olduğu gibi kabul etmeliyiz. Bazı şeyler asla değişmeyecektir, ne kadar zorlarsak zorlayalım olduğu gibi kalacaktır, bu da çaba boşa gidecek demek oluyor o yüzden kabul ederim bazı şeyleri tam da olduğu gibi.
İçimden kabul edemiyorum. Olması gerekenleri oldurma ateşi hiç sönmüyor içimde. Ama dışarıya karşı pek reaksiyon göstermiyorum. Kendimi de olumlu olana yönlendirmeye çalışıyorum mümkün olduğunca. Mecburuz buna çünkü.
Hayat tam da böyle ya, olduğu gibi kabul etmeyi başarabildiğinde daha huzurlu bir hal alıyor. 🍂 Her şeyin geçici olduğunu fark etmek, güzelliklerin, zorlukların hepsinin tadını çıkarabilmeyi öğretiyor. Geçicilik aslında bir hediye gibi... Sana anın içinde kalmayı hatırlatıyor. Olanı olduğu gibi görmek, tatlı bir teslimiyet değil mi sence de? 😊
Her şeyi kontrol etmek ve başkalarının zevk ve tercihlerine de müdahale etmek istiyorum ama nihayetinde kabul ediyoruz işte ne kadar kötü de olsalar xd