Hiç bilmeyen biri , bunu öğrenebilir mi?
Sonradan mı öğrenilen bir şey?
Yoksa önemsiz bir şey mi?
Sonradan mı öğrenilen bir şey?
Yoksa önemsiz bir şey mi?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Vefa, unutulmayan bir dokunuşun, bir bakışın, bir iyiliğin sessiz yankısıdır. Zaman geçse de içten içe yaşar, çünkü kalpten gelen hiçbir şey eskimez. Vefa, insanın yanında olmayanı bile içinden anması, teşekkür etmese de şükretmesidir. En çok da geri dönüş beklemeden değer vermektir. Bir gün yollar ayrılsa bile içten bir selamı esirgememektir. Vefa, hatırlamaktır; çünkü gerçekten seven, hiçbir zaman tamamen unutmaz.
Bu güzel yorum için teşekkür ederim 🙏
Oldukça önemli bir şey. Hiç bilmeyen biri de bunu birilerinden öğrenebilir.
Sana faydası olan, faydası olacak şeyler öğreten veya farkında bile olmadan hayatına olumlu sonuçları olan dokunuşlar yapan kişi, bazen de oluşumlara duyulan saygıdır vefa.
Aradan uzun zaman da geçse, çok daha farklı ve fazla kazanımlar da elde etsem ben bana yapılan iyiliği unutmam. Kötülüğü de içimde tutmamak için serbest bırakırım, sahiplenmem onu.
Unutmamak için de vefa borcum olan insanları tek tek bulup sosyal medyama eklerim. Doktorlar, öğretmenler, avukatlar, mühendisler mevcut bu yüzden listemde 😀
KS'de de çok kaliteli, bana katkısı olan insanlar tanıdım. Böyle bir platform olmasa bunlar olamazdı. Bu yüzden eleştirsem de çoğu zaman, eskisi kadar paylaşım yapmasam da hâlâ KS topluluğunun bir parçasıyım 🥳
Ben öğrenemedim sanki kuzen ya : )
" farkında olmadan hayatına olumlu dokunuşlar yapan kişi" ne güzel bir tanım böyle eline sağlık kuzen...
Ah ah keşke bende kötülüğü tutmasaydım : )
Vayyy bunu beklemiyordum gerçekten hepsini arkadaş olarak eklemen... 🙏
Haklısın.. kesinlikle burada iyi insanlara denk gelmek bi tık bu konuda şansım yaver gitmiş olabilir.. ahahah
Ben hâlâ diyemiyorum dışarda böyle bir topluluğun parçası olduğumu... Shahah
Mantık odaklı olursan kendin de öğrenebilirsin vefayı.
Bize iyiliği dokunan insanlar gibi zararı olanlar da var.
Mantıklı olan faydalı olanlarla bağ kurmaya devam etmektir. Bu insanlara karşı davranış biçimin de vefayı oluşturur.
Dışarıda ben de söylemem. Reelle aynı doğrultuda olsa da sanal çok daha farklı ve geniş bir kulvar. Karıştırmamak lazım diye düşünüyorum.
Nasıl ki bir işte çalışıp para kazanmak ve dijitalden para kazanmak farklı şeyler para aynı para olsa da 😀
En büyük farkı dijitalde her zaman güvenlik riski vardır. Gerçekte bu risk bölgeden bölgeye göre değişiyor ahaha
Üst paragrafı ss aldım gerçekten güzel bir açıklama olmuş...
Öyle elbette...
Para aynı para ama sanal hayali sayılar kuzen teknik olarak fiziki bir şey değil ahahah.
E öyle tabiki : )
😀
bilirim… Vefa benim için unutulmamak, unutmamaktır. Birine bir zamanlar iyi gelmişsen, onun da seni kötü gününde hatırlayabilmesidir. Ben vefayı sadece büyük jestlerde değil, küçük hatırlayışlarda görürüm. Bir mesaj, bir hal hatır sorma bile bazen yeter. Çünkü vefa, kalbin teşekkür edişidir aslında. Benim için vefalı olmak, geçmişte paylaşılan her şeye saygı duymaktır; küssen de kırgın da olsan, yaşanmışlığı yok saymamaktır. Ben vefayı, insanın karakterinde görürüm. Çünkü vefasızlık, sevginin eksikliğinden değil, vicdanın sessizliğindendir. Ve ben, vefayı hâlâ en kıymetli insani değerlerden biri olarak görürüm.
Çok güzel anlatmışsınız bende kendime pay çıkardım biraz teşekkür ederim
🙏🙏
Rica ederim
Vefa, çıkar beklemeden bağlı kalabilmektir; birine, bir değere, bir hatıraya 🙏🥰.
Evet, bilmeyen biri zamanla öğrenebilir; çünkü vefa, yaşanarak kavranır.
Ne sonradan taklit edilecek bir davranıştır, ne de önemsiz bir kavram.. aslinda insanı insan yapan şeylerden biridir bence
Kesinlikle...
Bunu öğrendiğime sevindim...
Senin için bu kadar önemli olmasına şaşırdım arkadaşım...
Bak yaa, o niyeymiss
Hayır hayır yanlış anlama o niyetle değil. Yani vefasızlıktan yana değil hayır. Öyle anlaşıldıysa özür dilerim.. 🙏
Yani genel olarak bazı insanlar bazı şeyleri , önemsemezken bazıları icin minik şeyler cok önemli.
Onu demek istedim yine yanlış anlaşıldım : /
neyse ben bir arayım ifadeni, hatırlat😉😝
*Alayim
Valla ifade verebilir miyim bilemiyorum ama olur hatırlatırım ahhaah
🙃🙃
🙏.
Eic icin tskrler😇
Rica ederim
Vefa, aslında insana verilen kıymetin ve sadakatin bir yansımasıdır. Herkes bunu doğuştan bilmeyebilir, ama hayat tecrübeleriyle öğrenilebilir. İnsan ilişkilerinde derin bağlar kurmayı, emek vermeyi ve o emeğe sahip çıkmayı içerir aslında. Öğrencen bir dürüstlük dersi gibi; öğretilir, hissedilir, zamanla gelişir. 🌿
Eğer ister ve çabanı doğru yere yönlendirirsen, vefa duygusuyla zenginleşmek mümkündür. Bu asla önemsiz bir şey değil; çünkü insanı insan yapan temel değerlerden biri. 😊
Cevap
4Cevap
Vefa sanırım karşılık beklemeden iyilik yapmak, yapılan iyiliği unutmamaktı..
Hiç bilmeyen biri bunu öğrenebilir bence. Fazlasıda zarardır bunun bu yüzden vefanın bile dengesini korumak lazım diye düşünüyorum..
Evet sanırım öyle bende yeni yeni öğreniyorum fakat bunu ne kadar uygulayabilirim bilmiyorum... İyi biri değilim ahhah
Vefanın dengesi hımm düşündürücü
Açıkcası uygulama kısmını kim değerlendiriyor bilmiyorum kendime karşı objektif olamayacağım ahahah şöyle onedio gibi test soruları olup sonuç çıkan bir şey olsa yapardım fakat böyle demem benimde zor 😀
Hım evet insan kendisine karşı objektif olmayabilir fakat bence insan kendini bilir ya ahahah kendini kabullenmişse
Bu biraz kafa karıştırıcı olabilir buna bişi diyemem ama : )
Öyleyimdir herhalde.. Bilemiyorum tam, öyle olduğumu düşünüyorum..
: ) kafalar karıştı anlıyorum ahhahah
Kendim hakkında yorum yapmayı pek beceremiyorum ahah susmak tercihim 🤣
Tamam saygı duyarım 🙏
Bilirim ama hayırsızında biriyim aklımda ve kalbimde dururlar fiile pek dökmem
Anlıyorum 🙏
Ahhaha bu kendine karşı acımasız olma eğilimi bana birini hatırlattı..
Kimi acaba 🙂
Sence kim tahmin et bakalım ahahha
Çok zor soruyon ya fiziğe merakı var mı 🤣
Biraz amatörce ilgileniyor ahahah
😃 olsun zamanla olur
Buldun mu ahahha
Fizikten bulduğum belli değilmi yanlış mı
Bence belli fakat hala şüphelerim var ahhaha
Sensin 😃
Olabilir...🙏
Bilirim, bence öğrenemez içten gelen bi şey o sonradan olacağını sanmam
Anlıyorum 🙏