Duygu regülasyonu için ne yapıyorsunuz?

Ben biraz kaygılı bağlanan biriyim. Mesela arkadaşlarımla bile sanki onları kaybedecekmiş gibi hissedebiliyorum. Öyle hisler geldiğinde kendimi sakinleştiriyorum, eskiden olsa bir tık daha talepkar olmaya başlar, "hala orada mı" diye kontrol ederdim. Artık öyle bir kaygı hissettiğimde kendime ve o an yaptığım şeye odaklanıyorum. Belki çok küçük bir prova olsa da karşımdaki arkadaşımın her seferinde benimle yeniden iletişim kurmayı tercih etmesi güvenli bağlanmayı öğretiyordur bana..

Romantik ilişkilerde zaten bağlanmaya başlıyorsam yine kaygılar devreye giriyor. Bu her zaman kaybetme korkusu değil, neden yazmadı artık istemiyor mu vs. düşünceler. Yani bir nevi onun da beni, benim onu sevdiğim şekilde sevmemesi kaygısı. Ve kendi zihnimi meşgul etmek... Kaybetme korkusu değil bu her zaman, çünkü mesela en son ilişkiyi başlamadan ben bitirdim çünkü çok zihnimi meşgul ediyordu. Belki o da kaçıngan bağlanıyordu. Şu an 2 hafta oldu konuşmuyoruz, ama sanki 1-2 ay geçmiş gibi hissediyorum. Ne zaman özleyecek merak ediyorum, erkeklerin özlemesi biraz daha uzun sürüyor.. belki de hiç özlemeyecek, içimdeki ses tersini söylese de belki de istemedi ve ben belki bırakırım diye öyle davrandı. Eğer öyleyse de enerjimi daha fazla ona harcamadığım için memnunum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Duygu regülasyonunuzu duygu düzenlemenizi nasıl sağlıyorsunuz? Bu benim örneğim bu arada, belki sizin öfke sorununuz vardır, onu anlatmak istersiniz...

Duygu regülasyonu için ne yapıyorsunuz?