“Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek isterdim.
Bugün ise bilgeyim, kendimi değiştirdim.”

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer “Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek isterdim.
Bugün ise bilgeyim, kendimi değiştirdim.”

Hayır… geçmişteki benle bugünkü ben aynı değilim. Hatta bazen o kadar farklı hissediyorum ki, sanki iki ayrı insan gibi. Arada yıllar değil, düşünceler, kırılmalar, kabullenmeler var. Geçmişteki ben daha aceleciydi mesela. Her şeyi hemen çözmek, hemen anlamak isterdi. Bir şey yanlış gittiğinde hemen üzülür, hemen sorgulardı. Her duyguyu iliklerine kadar yaşar, ama kendini o duygudan çıkaramazdı. İnsanlara fazla inanır, iyi niyeti bazen körlükle karıştırırdı. Birini severse sonuna kadar giderdi, ama karşısındakinin nereye kadar geldiğine pek bakmazdı. Bugünkü ben öyle değil. Artık biliyorum ki, her şeyin bir zamanı, her duygunun da bir ömrü var. Artık sabır öğrenildi, sessizlik öğrenildi. Her tepkiyi dışa vurmanın değil, bazen içe dönüp sakin kalmanın da bir güç olduğunu öğrendim. Bazen hiçbir şey dememek, bin kelimeden daha çok şey anlatıyor.
Geçmişteki ben, “neden ben?” diye sorardım. Şimdiki ben, “bunun bana ne öğrettiğine bakalım” diyor. O zamanki ben kırıldığında dünyası yıkılırdı, şimdiki ben kırıldığında sadece “tamam, burası da bana fazla geldi” deyip uzaklaşıyor. Bu olgunluk değil sadece, biraz da yorgunluk belki. Ama güzel bir yorgunluk; insanın kendiyle barıştığı türden. LBir de şunu fark ettim: Eskiden her şeyi kontrol etmeye çalışırdım. İnsanları, gidişatı, duygularımı… ama artık biliyorum ki bazı şeyler kontrol edilmek için değil, yaşanmak için var. Bazen bırakmak, kaybetmekten daha doğru. Yani evet, geçmişteki benle bugünkü ben çok farklı. Ama aramızda bir bağ hâlâ var. O saf, duygusal, aceleci hâlim olmasaydı, bugünkü sakin, farkında hâlim de olmazdı. Birbirimizi tamamlıyoruz aslında o yaşadı, ben olgunlaştım.
Değil eskiden insanları kaybetmekten korkardım şimdi kaybediceğimi bile bile konuşuyorum normalde ağzıma geleni söylemezdim yutardım geçen sinir krizi geçirdim normalde eskiden yani bir erkeği kaybetmemek için o siniri kontrol altına alırdım niyeeeee tadımız kaçmasın mutsuz olmasın o gün onu mutsuz ettim çünkü o bunu hak etmişti bu arada insanlar bizi üzerse cezalandırabiliriz oda yapmadaydı ya ben üzgünken o niye mutlu olucakmış stres olsun birşeyleri düzeltsin konuşunca erkekler anlamıyor sen beni mutsuz dediğimde belki bundan gururlanıcak bazı erkekler öyle o yüzden o duyguyu ona geçirmek lazım.
Hem aynı hem değil. Seninde dediğin gibi, dünyayı değiştiremeyeceğime göre (her ne kadar iyi yönde değiştirmek istesem de) kendimi geliştirmeye yönelik adım adım gidiyorum. Ama insanın kendini değiştirebileceğini düşünmüyorum açıkçası 🌸
https://youtu.be/GZ6SYN6xhbg?si=UKZLYk5EglptSiQo bencede öyle
He bak işte, bunu tam izlerken deprem oldu. Yarıda kaldı ama açmaya korkuyorum 😅
EİC için teşekkür ederim ✨🦋
Eskiden halk için mücadele ederdim. Artık kendim için ediyorum. Bu millet için değmezmiş geç anladım.
Aynı kalman imkânsız gibi bir şey. Zaman, yaşadığın deneyimler, hatalar ya da başarılar seni sürekli şekillendiriyor. O yüzden değişmek çok doğal ve hatta gereklidir. Geçmişteki sen, bugünkü seni oluşturdu zaten. Bu süreçteki farkındalığın bile senin büyüdüğünün göstergesi. Kendini değiştirmek, dünyaya olan etkini de dönüştürür aslında 🌱✨.
Cevap
21Cevap
Değil, bende yaş aldıkça farklı bi ben ile tanışıyorum 🥳
Hayır değil tabiki yaşadıklarım yeni bir ben yarattı
Hayır aynı değilim. Dağlar kadar fark var..
Güncelleme geldi, hatalar düzeltildi. 😎
Arada güncellemeler geliyor değişim kaçınılmaz..
Cok buyuk fark yok. Sadece dusuncelerim bakis acim netleşti. Onceden insanlara az guvenirdim simdi hic daha guvenmiyorum guvenmek zorunda kaldigimda sonuclari benim icin anlam ifade etmiyor artik. İnsanlardan uzaklasmak kalici oldu benim icin. Goz kontagi bile kurmuyorum. Sadece yardima ihtiyaci olan insanlari yardim edebilmek benim icin degerli. Bu da aslinda insanlardan uzaklamama neden olan prensiplerimin sonucu.
Oldukça farklı. en az homo sapien'ler kadar 😂
https://youtu.be/fIXIci5gdQc?si=8GgksFutkVCUPgkdNiye dağıtıyodunuz? 😂
Ben niye görmedim 🤣
Homo sapien'lik ölmüş 😂
Bir arpa boy yol gidememişim teşekkürler hatırlatma için 😂😂😂
Bilmek başka duymak başka 😂
Cok doğru söz... ayni değil umarim daima kendimizi geliştirmek nasip olur...
Degil degisim iyi mi oldu kötü mü oldu bilmem ama kimse memnun degil
Ama beni üzüyorlar
Haklısın ama bazen olmuyor iste:))
Israrla deniyoruz bakalim
Geçmişteki benle şimdiki ben aynı değil farklılıklar var gerek yaşadıklarımdan gerekse yaşayamadıklarımdan. Ama içimdeki çocuk içindeki o sebepsiz Umut ve her şeyin güzel olacağına olan inancım hep aynı onların değişmesini istemiyorum zaten...
Hayır değil, daha çok farkında daha çok sınırında daha çok bilgili, daha çok aklı başında, daha çok herşeyi kendi açısından kondurabiliyor ve daha çok şey onu hayata bağladı...
şarkısı da var şu pedo söylüyordu o eski halim den eser yok şimdi
Geçen seneki benle bile aynı olmazken... geçmişteki benle tabiki fark var. Her an yeni bir şey öğreniyoruz. Bakış açımız değişiyor, deneyimlerimiz artıyor.
Çok fark var. Eskiden kafaya çok takardım çoğu şeyi şu an hiç kasmıyorum, zaten olması gereken oluyor. 🎈🍷
Eskiden herkesi mutlu etmeye çalışır takdir onay beklerdim şimdi sevdiklerimle mutlu olma ilişkisini seçtim
Aynıyım.
Çocukluğumda Hakan ne ise şimdi de o.
Geçmişte ki ben şu anki benden daha sağlıklıydı. Daha enerjikti.
Aynı değil. Daha merhametsiz, tahammülsüz ve nefret yüklüyüm. .
Hayır değil. Dün saf olan bugün saf taklidi yapanım...
Duygusal birisiydim, her zaman ağlardım. Şimdi ise güçlü ve Einstein gibi hissediyorum.
Aynı değil hem olumlu hem olumsuz anlamda çok değişiklik var.
Çünkü kendini değiştirenin dünyası değişir... Tabi ki farklı.
Hayır değil tabii ki ama özüme bakarsak hala aynı kız çocuğu duruyor...
Değil. İkigai felsefesine göre hergün daha iyiye doğru adım adım ilerlemeye devam
Hergün yeni tecrübeler edindiğimiz bir dünyada, kimse eski benliğinde değildir.
Her gün tecrübelerime farklı bir şeyler ekliyorum yani imkânsız gardaşım
Çok farklı geçmişteki benle karşı karşıya gelsek yüzüme tükürür
Geçmişteki ben şimdiki beni görse kaçardı büyük ihtimalle
Asla aynı değil, geçmişteki ben çevresine göre hareket ederdi bugünkü ben ise sadece bana nasıl iyi geliyorsa öyle hareket ediyorum
geçmişte maldım
şimdi fark ettim hala malım 🥹
onlararkadanhavlarahavhavhavhahvahvav 😔
Genel bakış açısı aynı ama tabikide bir sürü değişiklik
Aynı bence sadece çevreye olan davranışı ufak farkli
Alakamız bile yok nasıl değiştim nasıl şu an ki ben oldum hiçbir fikrim yok eski beni özlüyorum
Değil baya fark var ve iyi ki var
Geçmişteki bele şimdiki ben farklıyım
Aynı değil deli divane olduk anasını satayım
Çoookkk fark var
Hayır, hiç değil
Ruhen aynıyım. Ama görünüşte çok farklı.
Üç aşağı beş yukarı aynı
Aynıyım fazla değişmedim
ayni hic akillanmadik
Yani bazı farklılıklar var tabi
Özüm aynı.
Değilim çok farklıyım
Çok farklı
Bugün daha malım valla
Benle aynı ama bazıları için degilmiş
Geçmişte saçlarım vardı şimdi yok 😅🤣🤣🤣
Hiç alakası bile yok
Değil.