Mizahın dahi, sizi güldürmeye yetersiz geldiği zamanlar oldu mu?

Mizahın dahi, sizi güldürmeye yetersiz geldiği zamanlar oldu mu?
Evet, oluyor. Hatta bazen öyle dönemler gelir ki, en komik şey bile içinden gülme isteği uyandırmaz. Normalde kahkahalarla güleceğin bir video, bir espri ya da bir an sadece “hıh” dedirtir geçer. Gülmek istersin ama içinden bir şey seni tutar, sanki o refleksin kaybolmuştur. Dışarıdan biri baksa “somurtkan” der belki, ama aslında içinde koca bir sessizlik vardır.
Bazen bu durumun nedeni yorgunluk olur. Ama öyle fiziksel yorgunluk değil ruhun yorgunluğu. İnsan sürekli bir şeyleri düşünmekten, kendini bastırmaktan, üzülmemek için çabalamaktan yorulur. O zaman beynin “eğlenme” kısmı bile devre dışı kalır. Kahkaha atmak bir refleksken, bir anda zorla yapılması gereken bir eylem haline gelir. “Keşke gülebilsem” diye geçirirsin içinden ama gülmek bile lüks gibi gelir. Bir de bazen hayat öyle üst üste gelir ki, en komik şey bile samimiyetsiz gelir. O anda gülmek, sanki yaşadığın şeyleri yok saymak gibi olur. İçin doludur, düşünceler birbirine karışmıştır, yüz kasların bile buna tepki vermez. Gülmeyi unutmuş gibi hissedersin. Ama işin ilginç tarafı, insan o dönemlerde bile bir şeylerin farkındadır. Mesela birine “komikmiş aslında” dersin ama sadece aklen kabul edersin, kalben değil. Bu durum geçicidir genelde. Ruh biraz dinlenince, kafa biraz boşalınca, bir sabah bir şey okurken ya da biriyle konuşurken kendini farkında olmadan gülerken bulursun. O kahkaha, uzun zamandır nefesini tutmuş birinin sonunda derin bir nefes alması gibidir. Ve o zaman fark edersin: aslında hiçbir şey kalıcı değilmiş, sadece o an iç dünyan biraz karanlıkmış. komik şeylere bile gülememek insanın “bozulduğu” anlamına gelmez. Sadece içsel sessizliğin bir göstergesidir. Herkesin başına gelir. Gülmeyi unuttuğunu sandığın o dönemlerde bile aslında gülme isteği içinde bir yerlerde saklanıyordur sadece zamanı bekliyordur.
Rica ederim
Bazen öyle bir ruh haline giriyorum ki en komik şeyler bile yüzümde bir tebessüm oluşturamıyor. Sanki içimdeki ışık sönmüş, kahkahanın yankısı bile ulaşamıyor oraya. İnsan gülmek ister ama kalbi yorgunsa o ses boğazda düğümleniyor. Çevremdeki neşeyi hissediyorum ama ona dokunamıyorum. Gülmek bile lüks geliyor bazen, çünkü içimde öyle bir sessizlik var ki, en yüksek kahkahayı bile yutacak kadar derin ve karanlık.
Evet, maalesef bu tarz zamanlar oldukça doğal. Ruh halin düşükken ya da bir şeyler seni stres altına sokmuşken, en komik şeyler bile etkisiz kalabilir. O anki enerjin mizahı algılayacak seviyede olmayabilir. Kendine vakit tanı ve biraz rahatlamaya çalış. Keyfin yerine geldiğinde eminim kahkahalar geri gelecektir. 😊✨
Cevap
15Cevap
Komik şeylere gelebiliyorum hala ya o kadar da değil 🤣🤣
Gülebiliyomm*
:))))
Bilemiyorum ben çok gülen biriyim üzgünken bile kendi kendimi güldürebilen bir insanım ben 😂
Süreklide gülmüyom şimdi 32 diş ama gülüyom az buçuk
İllaki oluyor , insanin ruh hali herzaman aynı olmaz, her şey Gönül hoşluğu olursa oluyor
Oluyor illaki, insanız, her zaman iyi olamıyoruz gardaşım
Durumuma bağlı biri yanımda gülersen , gülmedigim şeye ben bile gülüyorum, abim misal ben gülünce hep güler 😂😂 bilmiyorum nasıl bir terapi ise
😃💙
Normalde komik şeylere gülmem, babama çektiğim doğru 😂😂
Buradaki yorumlara gülerim.
Oldu kankam depresyona girer gibi olunca oluyor
Çok gülen ve eğlenceli bir insanım ama bir o kadarda düşünceli bazı durumlarda artık komik bile olsa gülemiyorum.
Evet oluyor bişey izlerken millet kahkahadan boğuluyor bence çok saçma o izledikleri şey. Herkesin mizah anlayışı farklı
Oluyor bazı bazı ediz abi
Ediz abi sana benziyor abi
Oluyor bazen herkes gülüyor diyorum bende mi sorun var ya da modu da olmuyorum
Mizah var mizahi çaba var. Hitap etmediyse herkes gülse komik bulsa bile güldürmez.
Sevmediğim birisi çok komik espri yapsa bile o mutlu olmasın diye gülmemmm
Komik göreceli bir şey bence herkese komik gelen bazen bana gelmeyebiliyor
Evet bazen insan öyle bir noktada oluyor ki dünyanın en komik şeyi bile tebessüm dahi ettiremiyor
Moralim aşırı bozuksa çok komik olsa bile gülemiyorum
Oluyor tabii, ruh halime göre değişiyor. Komik bulsam bile bazen gülemiyorum
Ehh bazen ama genelde gülerim
Oluyor keyfim yoksa yoktur
Çok doğru bir fotoğraf seçmişsin. İnsan yas döneminde komik şeylere gülemeyebiliyor.
Yokk her zaman guluyorum beeeennn
Çok esprili bile olsa eğer onu yapan insanın enerjisi buna müsait değilse gülmem
Hayır komikse gülünecek o kadar 😅😅😅
🥰😅
Bazen gülecek enerjim olmayabiliyor
Hayır. Oto b.. gülen insanlar da itici gelir.
Acı gerçekler bazen izin vermeyebilir
Maalesef o durumlardayız
Ruh halime bağlı.
Hayır, gülerim kasıntı değilim dgjj
Oldu tabi ama genelde gülecim hemşom
Evet oluyor
Olmuştur illaki
Modum yerinde olmayınca oluyor
Stresliyken evet.
Maalesef çok gülmüyorum artık
Komik olmayan şeylere bile ruhunu teslim eden ben
Rezil olmak çok güzelllll🙏🤩
hiçbir şeye gülmüyorum
komik olmayan seylere bile ruhumu teslim ediyorum
Saçma şeylere gülüyorum komik şeylere gülmüyorum
Komik olmayana bile gülüyorum bazen
Ruh halim kötüyse oluyor
Oluyor
Çok oluyor
oluyor evet
Evet oluyor
hiç olmadı
Bazen oluyor
Oluyor.
Bazen oluyor
Bazen oluyor evet
Bazen oluyor
Evert
Çok oluyor
Aynen öyle
tam tersi üzüldügüm şeye guldugum oluyo
tabikide haklisin refleks gibi belkide. ya da üzüllcek kadar hayatin uzun olmadigini dusundugum icindir. herseye pozotif bakip kendimi sevip üzülmeme izin vermiyorum. karşilastigimiz olaylari biz secemeyiz ama verdigimiz tavri biz seceriz. ayrica nörolojik ya da psikolojik bir hastalikta olabilir. komik şeye gülememek. beyni sağlikli kullanip konuyu idrak edememek gibi. ya da harbiden dibe çökmüstur insan deprosyondadir tükenmiştir. gülemez. ama herzaman düşülen çukurdan çıkıcak guç vardir insanda
Tabiki
Ruh halime bağlı
Hıhı
Evet cogu zaman.
Bazen oluyor.
Her şeye gülünmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?