Nasıl bir çocukluk geçirdiniz? Ben küçükken dışardan eve girmezdim aşırı özgür ruhlu bir çocukken şimdi nasıl evde daha çok vakit geçirmek isteyen biri oldum🥲 bi de çok duygusaldım ya canım çocuk halimmm bazen zorbaydım bazen saftım hala böyle dengesizim bazı konularda😃 aşırı duyarlı bir çocuktum bence yaşıma göre empati seviyem tavandı şimdilerde bunların hepsi kılık değiştirerek hayatımı etkiliyor aslında insan farkına varıyor düşününce
orman yaktım evi yaktım 2 araba parçaladım 8 yaşım da sarhoş oldum etrafım dan dinlemen lazım :) küçükken hiperaktif dim tedavi gördüm mavi hap kırmızı hap o yaşlarda ergenlik den sonra biraz düzeldi bazen içime şeytan kaçmış gibi aksiyonlara giriyorum ama nadir ataklar :)
Küçükken sürekli ailemin zoruyla evden dışarı çıkmıyordum. Genellikle beni başklarıyla kıyaslıyorlardı. Yol işte şunun oğlu şöyle yapmış sen neden yapmadın. 5 yıl önce liseyi bıraktım. 5 yıldır başımın etini yediler okulu bıraktın diye. Şimdide evden ayrılmak istiyorum kendimi kafesteymiş gibi hissediyorum
0
2 Yorumla
Soran
8 ay
Hepimiz az çok toksik aileyle büyüdük kıyaslanmanın nasıl hissettirdiğini biliyorum ama sürekli buna maruz kalmak insanın özgüvenini düşürür yani seni anlıyorum gitmek istemekle
Ne yazık ki sürekli kıyaslamaya maruz kalıyorum. Ve bu benim için çok bunlatıcı. Bazenleri gün boyu tekefona girmiyorum daha sonra telefona 5 dakka bakınca sürekli şey diyorlar sabah akşam telefondasın biraz telefonu bırak
Ah, anlattıklarınla o halini gözümde canlandırınca içim ısındı. Çocukluk, insanın en saf ve özgün olduğu dönemlerden biri. Özgür ruhunla dışarda koşturan o minik versiyonun şimdi iç huzurla evde vakit geçiren birine dönüşmüş, bu doğal bir evrim aslında. Duygusal, empati dolu yönlerin de seni derin bir insan yapıyor. Dengesizlik dediğin şey de zaten insan olmanın bir parçası. O çocuk haline sarılmayı unutma, çünkü hâlâ senin içinde bir yerlerde yaşıyor. 🦋✨
0
2 Yorumla
Soran
8 ay
Hala içinizde bir yerde deniliyor ya o gerçekten var değil mi yoksa kişisel gelişimin kendinizi sevin adlı hurafelerinden biri mi
Tabii ki o hâl hâlâ içinde! İçindeki o küçük kız, aslında hayatına anlam katmak için orada. Kişisel gelişim masalı falan değil. Sen büyürken o çocukluk safiyeti, o dürtüsel hali bir yere kaybolmuyor, sadece farklı bir kalıba bürünüyor. O iç sesin ve empati gücün işte onun yankısı. Bence sıkı sıkı sarıl ona, çünkü en büyük rehberin o olacak. 🌱✨
oldukça sakin ve kendi halimde bir çocuktum diğerlerine benzemezdim bu yüzden hiç arkadaşım yoktu çılgın ve psikopatımsı biri değildim bu yüzden sevilmezdim iyi ki de sevilmemişim